Sindromul postviral
  • 10-10-2023
  • 0 Comentarii
  • 49
  • 0

La începutul anului 2020, odată cu debutul pandemiei de coronavirus, o nouă afecțiune și-a făcut apariția: Long-Covid Syndrom. Cel mai întunecat tablou a fost reprezentat de efectele infecțiilor virale, care persistau pe o periodă mai lungă de timp. Efectul de „boală după boală” are drept cauză o activare în interiorul corpului, ca urmare a unor boli infecțioase, iar corpul nu are energia necesară să le vindece.
Infecțiile virale acute lasă în urmă multe probleme de sănătate, cum ar fi: epuizare, oboseală, un sistem imunitar destabilizat, dureri de cap, de încheieturi, amețeli, greață, probleme respiratorii, stagnări limfatice (noduli limfatici încărcați), potențialul de concentrare scăzut, nevralgii, pierderea mirosului, a gustului, căderea părului, chiar și stări febrile.
Efectele de lungă durată după o infecție virală nu sînt numai cele provocate de Pandemia Covid-19, ci și cele post infecției cu Epstein-Barr, Zona Zoster, Influenza. Virușii se pot adapta foarte repede și își pot modifica, de asemenea, extrem de rapid informația genetică. În mijlocul corpului nostru trăiesc peste 100.000 de miliarde de microorganisme, fiecare a zecea celulă fiind de origine umană, toate celelalte aparținînd de așa-numitul microbiom. Acesta este unic la fiecare om și depinde de alimentație, stil de viață, medicamentație, igiena personală. De asemenea, joacă un rol major în sănătatea omului, îndeplinind mai multe funcții fiziologice și de stabilizare a sistemului imunitar.
Viromul este o parte din microbiom prin care se formează virușii, aceștia fiind a zecea parte din microbiom. Virușii trăiesc într-o simbioză cu corpul nostru atît timp cît corpul este într-un echilibru energetic.
De ce se ajunge la probleme postvirale? Infecția nu este complet vindecată. Infecțiile acute slujesc, în cele mai multe cazuri, un proces de autovindecare, prin care organismul încearcă să se reechilibreze.  După cum știm, virușii au o mare capacitate de adaptare și își pot schimba foarte repede informația genetică. Multe organe din corp sînt afectate în timpul unei infecții virale. Se formează așa-numiții auto-anticorpi, care pot provoca boli autoimune. Toate bolile sînt rezultatul unor procese metabolice dereglate, înainte de izbucnirea infecției virale. Afecțiunile corporale care nu au neapărat legătură cu sechelele postcovid sînt, de cele mai multe ori, o fereastră deschisă pentru infecții.
În terapiile oferite de medicina energo-infor­mațională focusul este sanarea microbiomului intes­tinal, aducerea florei intestinale într-o stare optimă de funcționare.  De cele mai multe ori, după o detoxifiere la nivel celular, pacientul observă modificări în coloana vertebrală, dispar dureri și blocaje, mai ales pe zona cervicală și lombară.  
Medicina energo-informațională este în măsură să descifreze boala în profunzimea și dinamica ei, să recunoască melodia bolii. Impulsurile vindecătoare date în terapie ating toate afecțiunile corpului, atît ale celui fizic, cît și ale celui spiritual. De la o ședință de terapie la alta se schimbă și dinamica bolii; ca atare, pacientul are nevoie de o terapie personalizată.  
Energia corpului și a fiecărui organ în parte poate fi astăzi măsurată și reechilibrată, fapt care constituie premisa vindecării.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite