Simple constatări...
  • 28-07-2021
  • 0 Comentarii
  • 381
  • 4

Stînd eu în casă, sechestrat din cauză de temperaturi foarte ridicate, și neavînd ce face, decît să privesc la TV, am ajuns la niște constatări pe care doresc să le împărtășesc și altora, prin intermediul revistei dvs.

1. Lovitură pentru toți vaccinații. Comunicat oficial: vaccinul Pfizer a scăzut eficiența cu peste 30%; acuzații din Israel, împotriva vaccinării forțate; Agenția Europeană a Medicamentului: vaccinul nu este bun de nimic.

Auzi, domnule Arafat?! Auzi, domnule Gheorghiță?! Auzi, domnule Iohanis?!

2. Bărbații trebuie să nască copii, spun USR-iștii.

Bine, bine, dar femeile ce vor face, mai este nevoie de ele?

3. Isărescu (eternul guvernator al B.N.R.): Pînă la 60% datorie din PIB, nu este nici o problemă.

Și eu, ca nespecialist, credeam că problema este cît casa!

4. Mihai Gășpărel (nu știți cine este? Vă spun eu), Tartorul Pădurilor din Județul Suceava, va fi uns Tartor peste toate pădurile țării, la propunerea domnului Flutur.

5. Conflict dipomatic, creat de Cioloș (sau cum îl cheamă). Orban este făcut foc (nu Orban al nostru, cel de peste Tisa).

Nu ne ajungeau problemele pe care le avem cu Ungaria, de peste 1000 de ani?

6. Premierul îl revocă pe ministrul de Finanțe, pe care l-a lăudat pînă în ajunul revocării, și îi ia locul ca interimar.

7. După Eminescu – creatorul de Limbă Română, iată că și Raluca lui Turcan se screme să creeze... neologisme: ,,propaghează”. Ce o însemna? Nu știu, poate ne spune cîndva tot dînsa.

8. Dar, cea mai tare este lupta pentru șefia p.n.l. (cu litere mici, P.N.L. cu majuscule a dispărut de mult!), între Orban (al nostru) și Cîțu (tot al nostru).

Momentan, au ajuns la faza de îmbrînceli, dar mai au încă două luni și au timp să ajungă și la faza de capete-n gură. Toate acestea mă duc cu gîndul la replicile personajelor Firicel și Celentano, din serialul ,,Las Fierbinți”: - Bă, ești prost? – Bă, ești nebun?

În rest, s-au rezolvat toate problemele: pensiile au fost înghețate, salariile și alocațiile, așijderea. Mai sînt ceva probleme cu împrumuturile, că bani europeni nerambursabili – ioc!

Excelent serialul domnului Marius Marin, ,,Regimul Fanariot”, publicat de revista dvs., și asemănarea a ceea ce se întîmplă acum, cu ceea ce se întîmpla atunci, în urmă cu 300 de ani.

Întrebarea domnului M. Marin, dacă va mai apărea un nou Tudor Vladimirescu, care să pună capăt Regimului Fanariot actual (dumnealui crede că da), eu sînt mai sceptic și îi răspund: A apărut, a apărut și conjunctura în care puteam să-l alegem în anul 2000, dar noi, popor ingrat și fără simț politic, nu l-am recunoscut. Acesta era Corneliu Vadim Tudor (deci 100% un nou Tudor). Acum, cînd Tribunul ne-a părăsit, atît de timpuriu, dați-mi voie să nu-l cred pe dl. M. Marin, mai ales că nici noi nu ne-am alfabetizat din punct de vedere politic. Ne rămîne să ne lamentăm, conform unui vechi proverb: ,,Ce-am avut și am pierdut”, sau ,,Ce-am avut și n-am știut”.

IANCU ȘERBU, pensionar

P.S. – Se scumpește călătoria RATB (sau STB, tot aia e). Mai precis, se dublează, de la 1,30 lei la 3 lei, spun matematicienii lui Mucușor Dan... Numai că 3 lei, față de 1,30 lei, nu înseamnă că se dublează, ci că se scumpește cu peste 65%!a

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite