Serotonina – mai mult decît un hormon al relaxării
  • 02-10-2023
  • 0 Comentarii
  • 155
  • 0

„Opriți trenul lumii, vreau să cobor” – o frază celebră, pe care o auzim zilnic, desigur sub o altă exprimare. Traversăm vremuri foarte agitate și nesigure. Zilnic auzim numai vești negative, care ne influențează într-o formă sau alta. În timpul terapiilor întîlnim tot mai des persoane foarte agitate, epuizate fizic și psihic, oameni care nu se pot odihni, au un somn întrerupt și agitat, cu vise însoțite de coșmaruri. În acest caz vorbim de o frică instalată în informația energetică a corpului.
Serotonina mai este cunoscută și ca hormonul fericirii, relaxării. Astăzi, datorită cercetărilor efectuate în Canada, SUA, Germania și Anglia, se știe că ea aparține grupei neurotransmițătorilor care susțin creierul în activitatea sa. Serotonina menține stresul în organism la un nivel echilibrat, susține mitohondriile (celulele energetice) și îmbunătățește somnul.
Aproximativ 80% din procesele metabolice ale corpului sînt dependente de serotonină, dar cea mai mare cantitate este produsă în membrana intestinului gros și în celulele creierului. Trombocitele transportă 90% din cantitatea de serotonină în întregul corp, iar creierul conține 10% din întreaga cantitate de serotonină din organism. Astfel, este, în același timp, și un hormon al țesutului, cu un rol semnificativ în metabolismul glucidelor, gră­similor și al sistemului nervos.
Un studiu recent, efectuat în iulie 2019, atestă faptul că îmbolnăvirea de Parkinson are drept cauză nivelul scăzut al serotoninei. Acest hormon susține procesul de învățare și memoria, ba mai mult, perceperea durerilor corporale este mult mai mare la persoanele care au un nivel scăzut de serotonină. Rolul acestui hormon în depresii, migrene, deficitul de atenție, tensiune oscilantă este, de asemenea, cunoscut. Un alt studiu recent făcut la universitatea din California susține rolul deosebit al serotoninei în comportamentul social, în agresivitate.
Serotonina este implicată și în metabolismul zahărului și în procesul creșterii în greutate. Un nivel scăzut existent în pancreas duce la diabet. Astmul alergic este o inflamație a plămînilor, cu o masivă producție de mucus și o dereglare a țesutului bronhial. Prin activarea receptorilor serotoninei se reduc simțitor inflamațiile tractului respirator.
Serotonina se metabolizează, la lăsarea întunericului, în melatonină, hormonul care aduce somnul și reglează ritmul nictemeral. Cea mai mare cantitate de melatonină se formează în glanda pineală și are un efect antioxidant. Transportul scăzut al serotoninei în corp susține îmbolnăvirile de Parkinson, conform unor studii efectuate în anul 2019 în Londra, și este în legătură cu creșterea greutății corporale, alergii și chiar autism.
Voi încerca să prezint ajutorul pe care îl oferă medicina energo-informațională, prin tratamentele pe care le propune, în îmbunătățirea creșterii serotoninei în organism.
Tot mai multe studii arată că omul modern are un nivel de serotonină scăzut în corp. Medicina energo-informațională este în măsură să constate deficitul de serotonină, iar reglarea acestui hormon este întregită de alte programe precum: neutralizarea patoge­nității  bacteriilor/virușilor/metalelor grele, alte noxe toxice patologice din corp, stabilizarea energetico-informațională a ficatului, microdetoxifierea la nivel celular, reglarea chakrelor energetice și readucerea întregului organism în balanță.
Terapia este personalizată, conform măsurătorilor energetice, și este precedată de o diagnosticare energetică și un buletin de analize energetic. Corpul uman trebuie privit și tratat multidimensional. Boala trebuie tratată în dimensiunea ei energetică. Vorbim despre o medicină care tratează cauza bolii, o medicină a viitorului.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite