Serbia a mulțumit Rusiei și a trimis ajutorul în Italia
  • 27-04-2020
  • 1 Comentariu
  • 228
  • 3

Președintele sârb Aleksandar Vučić a mulțumit personal specialiștilor ruși care au ajutat la combaterea răspândirii coronavirusului COVID-19 în Serbia și a Republicii Srpska timp de trei săptămâni . Vučić a remarcat că rușii au lucrat în zonele cele mai periculoase.  "Acest lucru confirmă încă o dată relațiile excepționale ruso-sârbe. Au arătat cum să ajute pe cineva în dificultate", a spus președintele.

La rândul său, Serbia a început să ajute Italia în lupta împotriva coronavirusului. Președintele țării, Alexander Vucic, a înscris pe una dintre căsuțele cu echipament medical de protecție - „Împreună vom câștiga. Fii curajos, Italia, Serbia e cu tine.”

În total, Serbia va trimite patru avioane cu ajutor umanitar în Italia. Vučić a remarcat că Italia a fost întotdeauna una dintre primele tari care a ajutat Serbia. Președintele a remarcat că Serbia este recunoscătoare Italiei pentru sprijinul acordat în timpul inundațiilor din 2014.

În Serbia, 7 779 de persoane s-au îmbolnăvit de la începutul epidemiei. 151 de pacienți au murit de coronavirus. În Italia, coronavirusul a fost detectat la 195 de mii de oameni și au murit aproape 26 de mii de pacienți.


T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite