Scrisoare pentru tinerii noștri
  • 01-07-2024
  • 0 Comentarii
  • 132
  • 0
Voi, generația de azi a dragei noastre țări, luptați cu arma tinereții și a științei voastre de carte pentru a vă lua țara înapoi de la vasalii acestor timpuri nefaste care au pribegit poporul cu sistemul strîmb al unui capitalism barbar, care pentru omul necăjit nu e nici mamă și nici tată, el reprezintă doar viața de huzur a celor bogați.
Voi, tinerii, aveți dreptul moral să vă revendicați țara, și de la voi poporul așteaptă să o aduceți înapoi în sufletul și inima românilor așa cum a fost ea cîndva, frumoasă, de-a lungul și de-a latul ei, îmbrăcată în razele aurii ale soarelui și cîntec uimitor de privighetoare. Știu că nu e ușor și că vi se vor pune bețe în roate, pentru că Balaurul niciodată nu va pleca de bună voie de la cazanul cu lapte dulce. Voi aveți viitorul în față, la ce folos însă, cînd țara voastră a ajuns ca vai de ea, la cheremul unor afaceriști veroși și fără scrupule, care au transformat-o în moșia lor?
Voi, cu puterea tinereții voastre, aveți obligația morală să vă organizați și să aveți curaj și dragoste pentru a vă dărui cu cinste și onoare neamului vostru strămoșesc. Nu vă lăsați ademeniți și nici manipulați de clasa politică hoață și mincinoasă, păstrați-vă conștiința pur românească, faceți fapte bune, luminoase, cu entuziasmul tinereții voastre, spre reînvierea din rădăcini a valorilor și tradițiilor străbunilor.
Conștiința voastră să lucreze pentru țara voastră, pentru neamul vostru, pentru credința voastră de români drepți, cum paltinu-n pădure. Pentru că nu e român acela care nu-și iubește țara... Desigur, asta nu înseamnă a vă izola de lumea civilizată și a nu conviețui în armonie cu toți semenii voștri, dar fiecare are datoria cetățenească să-și respecte aproapele, datinile și obiceiurile țării sale natale... Îndemnul meu este de a nu vă lăsa îngenuncheați în fața celor care vor totul de la voi, fără să vă ofere nimic, sau poate doar vorbe goale, dar totodată fiți demni la locul de muncă, dați dovadă de seriozitate și arătați lumii întregi că și voi sînteți capabili și la fel de bine pregătiți ca tinerii de pe alte îndepărtate meleaguri, și că puteți concura cu oricare dintre ei...
În lupta pentru adevăr și dreptate, fiți fermi pe poziție, iar ca România să fie iubită și respectată, jurați-i credință pe Tricolor, izvoare și munți, pe cerul senin pe care să-l umpleți cu stoluri de porumbei ai păcii. Credința voastră să însemne totul pentru neam, totul pentru țară, totul pentru memoria românilor patrioți care s-au jertfit pentru brazdele ei de pămînt. Așa veți arăta lumii întregi că sînteți români adevărați, mîndri și cu fruntea sus întru slava și prosperitatea spiritului românesc.
Știu bine că tinerețea e frumoasă, de aceea îmi pun speranțele în voi și îmi păstrez credința că nu veți da vreodată credit îmbuibaților acestor vremuri, ființe lacome care nu au nici un respect față de voi și față de țară, pentru că, așa cum ei s-au îmbogățit din sudoarea părinților voștri, la fel vor face și urmașii lor cu voi.
Dragi tineri români, fiți altfel decît cei care au condus destinele acestei țări vreme de 34 ani. Nu uitați că ei sînt aceia care au vîndut-o cu nerușinare străinilor, debarasați-vă de ei... Nu le mai dați votul vostru, creditîndu-i cu încă un nou mandat, spre nefericirea României Mari. Fiți voi glasul poporului! Fiți voi liderii acestei țări!...Nu fiți justițiari, fiți inteligența românilor dintotdeauna și clădiți, voi, o clasă politică nouă, unde șperțarii și impostorii nu au ce căuta! Așa să vă ajute Dumnezeu să izbîndiți, întotdeauna cu gîndul la bunăstarea acestui neam de voievozi.
Vă asigur de toată gratitudinea mea și sper ca aceste rînduri să vă insufle dorul necontenit de țara voastră, de pămîntul vostru natal, din aluatul căruia sînteți zămisliți.
Dumnezeu să vă dea gînduri bune, spre a servi interesele românilor și ale României Unite... Rămîneți uniți întreaga voastră viață!
ION MACHIDON,
directorul Revistei „Amurg sentimental”

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite