Schimbările climatice și efectele ei asupra vieții
  • 01-06-2020
  • 1 Comentariu
  • 210
  • 2

In prezent, nu există nici o teorie care să nege faptul că în, ultimii ani, clima s-a schimbat radical, încălzirea globală manifestîndu-se pe întreg globul. După un studiu publicat în 2007 (Weltklimarates-IPPC) temperaturile au crescut în medie cu 

0,95 grade Celsius în Europa, concentrația de CO2 din atmosferă a crescut de la 290 ppm, la aproape 400 ppm, iar nivelul mărilor cu aproximativ 10 – 20 cm.

Sigur, clima nu a fost și nu va fi niciodată constantă, ci este în permanentă schimbare. La aceasta participă Soarele, ghețarii, zăpada, microorganismele, plantele, animalele și omul. Studiul amintit mai sus atestă faptul că, în proportie de 99%, cauza principală a modificărilor semnificative ale climei se datorează gazelor cu efect de seră.

În timpurile în care pămîntul era locuit de mai puțini oameni, concentrația acestor gaze era într-un echilibru. Începînd cu Secolul al XVII-lea, populația pămîntului a crescut semnificativ și, odată cu ea, consumul. Prin comportamentul său, omul susține modificarea chimică a atmosferei.

Odată cu începuturile industralizării, acest fenomen s-a aflat într-o continuă creștere. Pornind de la actualitatea în care trăim, se așteaptă ca aceste modificări climatice să se accentueze, atrăgînd după ele efecte tot mai zgomotoase. Răspîndirea bolilor de la animale la om sau de la om la om, cît și cronicizarea multor probleme de sănătate reprezintă efecte care apar în timp. Cele mai vizate sînt persoanele în vîrstă, din cauza faptului că acestea sînt și cele care, din punct de vedere fizic, sînt mai vulnerabile.

Bolile infecțioase vor fi în creștere și transmisibile nu numai de la animal la om, ci și de la om la om. Cu cît iernile sînt mai blînde, cu atît mai favorabil va fi pentru vectorii transmițători să se obișnuiască cu un mediu propice supraviețuirii. Pandemia de Coronavirus ne arată, încă o dată, cu aspră claritate, faptul că modificările climatice sînt extrem de nocive pentru viața pe pămînt. Virușii devin contagioși, producînd diferite afecțiuni care se pot manifesta prin alergii, febră, dureri de cap, probleme res­piratorii, du-­
reri abdominale etc. Dezvoltarea turismului contri­buie, de asemenea, la răspîndirea multor boli transmise de exemplu de țînțarul tigru asiatic, care favorizează apariția virusului Chikungunya.

De asemenea, concentrația mare de ozon poate provoca, în cazul persoanelor cu mai multe afecțiuni, probleme de sănătate ale căilor respiratorii, dureri de cap, tuse etc. Apa potabilă devine, de asemenea, purtătoare de bacterii nesănătoase precum Escherichia coli, a cărei răspîndire se produce din cauza secetei.

Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze faptul că este răspunzător de aceste modificări climatice, dar și pentru propria sănătate, un bun de care trebuie să avem grijă în permanență.

Medicina informațională, așa numita medicină a viitorului, vine în sprijinul omului modern și îl ajută cu terapii fără medicamente, fără durere, să își regleze mereu echilibrul energetic. Corpul uman este asemănător unui computer biologic care trebuie constant resetat. A trata cauza și corpul în totalitate (trup, spirit și suflet) este o necesitate pregnantă în zilele noastre. Individul are nevoie de o terapie personalizată, conformă cu potențialul lui energetic. Diagnosticarea se face prin corpul energetic ce înconjoară corpul material. Reglarea informației energetice în corp poate întrerupe fenomenul de autodistrugere și poate produce resetarea organului bolnav.

FLORICA MUNTEANU,

specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T.

(Biorezonanz International Therapie), Psiholog

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite