Scandalul istoric din SUA dă în vileag adevărata față a ,,lumii libere“
  • 22-05-2020
  • 4 Comentarii
  • 19119
  • 182

Motto: ,,Nu mai am nimic de-a face cu America. Nu m-aş mai întoarce acolo, nici dacă Iisus Hristos ar fi preşedinte” -  Charles Chaplin

Scandalul prin care trec acum SUA este de dimensiuni istorice. Poate numai asasinarea lui Abraham Lincoln, cu implicațiile sale vaste, internaționale, îl depășește. De fapt, se pune întrebarea dacă e un scandal, un dezastru – sau o adevărată revoluție?

Povestea inițială e relativ cunoscută – imediat după alegerile care l-au adus pe Donald Trump la Casa Albă, s-a lansat ideea unei implicări a Rusiei și a unor legături ale unor diplomați sau agenți ai Moscovei cu persoane din apropierea lui Trump. Iar dacă obiectivul principal a fost evident Donald Trump, ținta aleasă a fost consilierul pe probleme de securitate, generalul Michael Flynn. Ei bine, pentru această ,,operațiune”, un grup mare și influent din zona democraților americani nu s-a dat în lături de la nimic! Iar probele care au apărut – și continuă să apară, dau în vileag figura schimonosită de dorința de putere a establishment-ului american – adică al statului care are pretenția de a impune ,,democrația” în lume.

Practic, prezența lui Trump la Casa Albă a dat peste cap ,,lucrarea” acestui sistem – fostul mare om de afaceri încercînd să introducă în politica Washington-ului normalitatea și dialogul internațional, precum și un conservatorism total opus așa-zisului ,,progresism” de tip troțkist, susținut, firesc, de Sörös.

Din probele indubitabile produse de justiția SUA, a rezultat cum Michael Flynn a fost supus unor presiuni de către oameni ai Serviciilor americane (FBI) pentru a da un răspuns prin care să recunoască o legătură cu un ambasador rus. În urma acestor presiuni, în care a fost amenințat fiul său, generalul Flynn a pledat ,,vinovat” de declarații false în fața agenților FBI, ulterior dîndu-și demisia din aparatul președintelui. Dar, ulterior s-au descoperit documente FBI care arată jocul murdar al Serviciului american, iar generalul Flynn a revenit asupra declarației de ,,vinovat” – și relatînd presiunile și șantajul teribil care s-au făcut asupra sa!

Printre altele, o notă de mînă a șefului departamentului de contrainformații al FBI arată că scopul audierii generalului – la acea vreme consilier al președintelui Trump, era să îl determină să mintă așa cum doreau ei – pentru a fi pus sub acuzare și pentru a fi concediat. Iar nota a fost scrisă după o întîlnire cu fostul director al FBI, James Comey! Mai mult, întîlnirea și decizia de a face presiuni pe Flynn au avut loc la trei săptămîni după ce FBI respinsese memorandumul prin care se recomanda închiderea anchetei care viza legătura generalului cu Rusia.

Acestea fiind spuse, să vedem ce s-a petrecut săptămîna trecută la Washington. De reținut din ce am relatat mai sus că, în acțiunea FBI de compromitere a consilierului lui Trump, a fost implicată conducerea superioară a Biroului. Ce înseamnă asta? În primul rînd că FBI a făcut poliție politică și a încercat o acțiune de compromitere la Casa Albă. Dar nu numai atît!

Săptămîna trecută, administrația de la Casa Albă a transmis Congresului o listă de zeci de oficiali ai administrației Obama, implicate în caz; zeci de oficiali care au solicitat documente ce au dus la compromiterea informativă a fostului consilier de securitate națională Michael Flynn. Detaliu esențial: această acțiune a oficialilor democrați ar fi avut loc, atenție – imediat după alegerea lui Trump și pînă la instalarea acestuia la Casa Albă!

În lista obținută de cunoscutele publicații ,,The Hill” și ,,Politico” apar nume extrem de grele, precum vicepreședintele Joe Biden, fostul șef de personal al Casei Albe Denis McDonough, fostul director al FBI James Comey și fostul director al CIA John Brennan.

Informațiile și lista au fost declasificate și trimise de directorul interimar al Informațiilor naționale (DNI – comunitatea de Informații a SUA), Richard Grenell, senatorilor Ron Johnson și Chuck Grassley. ,,Oferim o listă revizuită de identități a oricărui funcționar care a depus cereri la Agenția de Securitate Națională (NSA) între 8 noiembrie 2016 și 31 ianuarie 2017 pentru a demasca identitatea fostului consilier în securitate națională, general lt. Michael T. Flynn”, se arată în documentul lui Grenell. Într-un comentariu, ,,The Hill” amintește că președintele Trump a susținut frecvent că oficialii administrației Obama au vrut să-l lovească politic prin scurgeri selective de informații către mass-media. ,,Demascarea oficialilor menționați în rapoartele de informații este o dovadă a atacurilor”, arată sursa citată.

Dintre celelalte personalități de top care apar în liste remarcăm pe fostul şef al Informațiilor naționale (DNI), James Clapper, fostul ambasador SUA la ONU, Samantha Power, fostul ambasador al SUA în Italia şi San Marino, John Phillips, fostul director al Oficiului pentru Informații și Analiză din DNI (OIA), Patrick Canion, foştii adjuncţi şi asistenţi ai Trezoreriei SUA, fostul consilier al ambasadorului la NATO, Robert Bell, fostul reprezentant al SUA la Comitetul Militar al NATO, Vandam Christenson, foști oficiali SUA pe Siria, Rusia, NATO, Emergie, oameni de Informații din CIA și FBI etc.

Cunoscuta jurnalistă de investigații Sorina Matei, care a urmărit și a studiat atent cazul Flynn, atrage pe bună dreptate atenția că este un adevărat ,,Obamagate” – și că documente apărute scot la iveală că ,,fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, fusese informat de cazul Flynn înainte ca acesta să fie audiat ilegal de FBI”. Cu alte cuvinte, fostul președinte știa de tentativele și demersurile unor înalte personaje din aparatul său și din Servicii pentru a-l compromite pe generalul Flynn și, prin el, pe Donald Trump.

Cazul Flynn este ,,mai mare decît Watergate, zguduie din temelii de cîteva săptămîni toată Justiţia din SUA, după ce o serie de documente eliberate de Departamentul de Justiţie au arătat că generalul Flynn a fost ţinta unei capcane judiciare şi a unor falsificări în serie de documente puse la cale de agenţi FBI şi nu numai”, scrie Sorina Matei pe blogul său, ,,Presa curată”. Situația poate deveni unică în istorie prin amploare - și prin implicarea unor figuri majore din SUA. Și probabil, din alte state.

De asemenea, sînt vizate publicații de top americane - care au participat la presiunile făcute asupra lui Flynn, prin preluarea unor informații de la personaje din ,,Deep state”. Practic, publicații de top au scris la comandă… fiind recompensate ulterior cu Premiul Pulitzer! ,,Deci voi realizați că în 2018 s-a dat Premiul Pulitzer pe National Reporting pentru ambele staffuri NYTimes și WaPo pe subiectul Flynn Rusia și acum s-au declasificat comunicările Pentagonului și s-a dovedit că NYTimes și WaPo au scris la comandă copy paste de pe mailuri de la Pentagon fakeuri despre Flynn?”, scrie revoltată Sorina Matei. Apropo, cunoscuta jurnalistă și-a pierdut și emisiunea de la B1TV… poate există vreo legătură? Întîmplător, este singura din presa română care a urmărit mai mult decît atent subiectul! Mai mult, Donald Trump a spus direct: ,,Acești redactori… sînt niște hoți! Ar trebui obligați să dea înapoi premiile Pulitzer”.

În fine, alte două aspecte ale scandalului de la Washington! Primul ar fi că scandalul făcut de Trump cu laboratorul din Wuhan nu e întîmplător, președintele SUA nu face degeaba atîta circ! Pentru că apare un detaliu, care încă nu a fost ,,explodat” – nu i-a venit vremea, dar îi va veni: finanțarea cercetărilor la Wuhan de către SUA (granturi de milioane) în perioada administrației Obama – Joe Biden. Și, de ce nu, a multor alte legături dintre administrația Obama și China.

Al doilea aspect scandalos, care este legat și de România: Kövesi a fost vizitată în 2011 de Robert Mueller, pe atunci șef al FBI, cel care a condus ancheta Trump – Rusia, și în 2015 de James Comey, tot șeful FBI, instalat în funcție în 2013, cînd și ,,Zeița” venea la DNA. Adică ea, simbolul ,,justiției” în forță împotriva politicienilor și oamenilor de afaceri români, a fost ,,binecuvîntată” de cei care au condus scandalul de poliție politică dat acum în vileag de Donald Trump! Și susținută și mediatizată de publicațiile implicate în scandal!

Să menționăm că Robert Mueller s-a întîlnit și cu Florian Coldea – încă din 2006, la București. Întîmplător sau nu, de atunci începe epoca interceptărilor masive, a dosarelor bazate pe interceptări – iar din 2009 încep celebrele „protocoale”. În 2009, la Washington se instalează Democratul Obama. Cu echipa care acum e dată în vileag de justiția americană și de Donald Trump.

Să mai adăugăm și legătura între CEDO și Sörös, despre influența dovedită a rețelei miliardarului – analiză bazată pe un Raport european și chiar pe sentința în cazul Kövesi contra România. Tot Sörös este cel care îi susține pe Democrații americani. Aceasta e povestea ,,democrației”! A statului ,,de drept”!

Și da, aceasta e fața adevărată a ,,lumii libere”! În spatele primului președinte de culoare, mare dansator, tip ,,cool”, popular, fost drogat, era ,,sistemul”! Care, printre altele, a dat foc Orientului și Africii de nord, de unde a rezultat și migrația către Europa, a susținut lovitura de stat de la Kiev – și tot ce a însemnat ,,justiție” de tip Kövesi și mișcări de tip #REZIST. Despre asta e vorba.

 

DRAGOȘ DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite