S-au zdruncinat Carpații, ca să se nască un șoricel (3)
  • 22-12-2019
  • 0 Comentarii
  • 212
  • 2

– pamflet –

Motto: ,,Nu știi, fiule, cu cîtă puțină chibzuință este cîrmuită lumea?” – Papa IULIU AL III-lea

 

Se spune, din cercuri liberale autorizate, că salariile, care în ultimii trei ani au tot țopăit, căznindu-se să sară cît mai sus, vor fi înghețate, chiar înainte de gerul Bobotezei. Un cadou pe care liberalii și aliații lor îl fac românilor de Anul Nou. Bun și ăsta, decît nimic! Ca urmare a acestei inițiative liberale, s-ar putea ca salariile noastre să nu ne mai poată asigura decît trei săptămîni de foame în Europa, după cum remarca un cotidian românesc. Nu cred, totuși, că vom muri de inaniție. Noi, românii, avem experiență mare în materie de foame, încă din vremea cînd Ceaușescu adoptase un program de industrializare galopantă, dar și din anii cînd impostorul cărăuș cu nava toca salariile românilor cu barda, de frica unei crize economice mai mult născocite. Trebuie să recunoaștem, însă, că sîntem pe mîini bune, pe cele ale lui domn’ Sică, premierul liberal, care are în față două soluții capitale: ori ne scapă, ori ne-ngroapă. Pe de altă parte, încă nu s-a decis dacă pensiile vor fi supraimpozitate. Nu știu dacă doar cele parlamentare și cele ministeriale. Se pare, însă, că acestea vor fi desființate (?!), pe motiv de necontributivitate. În tot cazul, pe această temă a izbucnit scandalul, pe care liberalii se străduiesc să-l aplaneze. Cine n-are liberali, să-i cumpere. Domn’ Sică are mule asemenea idei, după opinia liberalilor, geniale, după alții, idiotisme. Astfel, noul Executiv a decis să abroge Ordonanța nr. 114, dată de PSD, prin care s-au stabilit, între alte prevederi, facturi mai mici cu 25-30% pentru gaze și energie. ,,Sfidăm Uniunea Europeană, și asta nu se poate”, argumentează decizia suflarea liberală.

Măsura pe care toți cetățenii, de la mic la mare și indiferent de culoarea politică, o așteaptă cu multă nerăbdare și bucurie o constituie, însă, cea prin care guvernul lui domn’ Sică intenționează să disponibilizeze cîteva sute de mii de oameni, fiindcă, spun cei de la Putere, salariații se calcă pe picioare prin ministere. Păi chiar așa, păcat de bombeurile oamenilor.

N-ar fi exclus ca, după adoptarea unor asemenea măsuri înțelepte, prin gîndirea care stă la baza lor, însuși domn’ Sică să intre în șomaj. Ferească Dumnezeu! N-a dansat nici măcar o iarnă la Palatul din Piața Victoriei, și cine știe dacă o asemenea șansă îi mai surîde pînă la sfîrșitul acestui secol. Domn’ Sică nu se teme, însă, de nimic. E tînăr, e ferice și, pe deasupra, liberal, și încă unul de frunte. Inițiativa liberalilor de disponibilizare a unui mare număr de salariați vine în contradicție cu calculele unor specialiști, potrivit cărora, pentru a susține o creștere medie de 3,5%, România ar avea nevoie de încă un milion de angajați. Probabil că autorii acestei analize vor, cu orice chip, să-l torpileze pe domn’ Sică și să-i îngroape marile și valoroasele inițiative.(va urma)

NICOLAE DĂSCĂLESCU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite