Sărbătorile de Iarnă sînt ale noastre din moși-strămoși
  • 27-12-2021
  • 0 Comentarii
  • 246
  • 0

După cum merg lucrurile la nivel de planetă, ținînd cont de evoluția pandemiei, se vede clar că sărbătorile de iarnă nu vor mai fi ca în alți ani. Primim știri de peste tot despre apariția unei noi variante de virus, despre măsurile avute în vedere de autorități, însemnînd intensificarea campaniei de vaccinare, certificat verde etc. În aceste condiții ne punem, însă, întrebarea: se vor mai putea bucura românii de atmosfera de sărbătoare de la granița dintre ani? Întrebare legitimă, de altfel, cînd auzi, zi de zi, una spunînd oamenii noștri politici, alta cadrele medicale, care asigură populația țării că lucrurile pot fi ținute sub control, cîtă vreme oamenii vor fi responsabili, adică se vor proteja de infectare. Părerile sînt împărțite, mai ales în mediul virtual, unde tot omul știe de toate, unii declarînd chiar că au descoperit miraculosul tratament salvator pentru cei contaminați de Covid... Numai că nu e gratis... Iată cum unii știu să se orienteze, să facă bani, profitînd de suferința oamenilor... Noi îi vom susține pe aceia care, prin lege, au datoria să informeze populația corect și să ia cele mai bune măsuri de protecție. Pînă mai ieri, nici vorbă să fi auzit careva de acest nou tip de gripă, care a adus pagube imense în plan social și economic, dar care a provocat moartea unui număr însemnat de semeni de-ai noștri, peste tot în lume. Vedem deja că românii plecați în afara granițelor revin acasă cu miile, nu doar de sărbători. Date fiind condițiile tot mai restrictive din străinătate, mulți intenționează să se întoarcă acasă definitiv, dar nu oricum, ci cu garanții ferme din partea guvernului, că le vor fi asigurate salarii pentru un trai decent... De acord, cum însă? De unde bani, dacă economia țării este puternic zdruncinată? Și asta se întîmplă nu doar din cauza oamenilor politici, ci și din vina noastră, a tuturor, fiindcă ne-am lăsat manipulați de cei pe care, de 31 de ani încoace, i-am ales după ureche... De unde locuri de muncă și bani pentru salarii mari? Aici e aici!... Nimeni nu vrea să vadă lumea așa cum este, pornind de la realitatea pe care o traversăm și nu de la dorințe iluzorii.
Sărbătorile de iarnă vin și pleacă, important e să ne găsească sănătoși și în armonie cu toată familia strînsă în jurul mesei, cu bucurie și voie bună, fără, însă, să-i uităm pe cei care au murit din cauza pandemiei, rugîndu-ne pentru sufletul lor, dar și pentru cei aflați pe patul de spital, să se însănătoșească și să revină la famiile lor cît mai repede. Nutrim speranța că, în anul care urmează, vom ieși învingători din toată această poveste tristă și că vom reveni la ceea ce am fost cîndva: un popor vesel, cu bucuria în suflet de a trăi frumos și demn. Pentru ca acest lucru să se întîmple, e nevoie de optimism, altminteri ne vom învîrti mereu în cercul păgubos al nemulțumiților... Și ar fi păcat pentru noi, ca români și popor credincios...
Anul Nou bate la ușă... Să-l întîmpinăm cu bradul împodobit și clinchet de zurgălăi la ferestre, după datina străveche, moștenită din moși-strămoși, chiar dacă trăim în vremuri de pandemie.
ION MACHIDON,
directorul revistei ,,Amurg sentimental”

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite