Săptămîna pe scurt
  • 10-07-2018
  • 0 Comentarii
  • 126
  • 0

Anul cîinelui de penitenciar

– Codul Penal pe înţelesul tuturor

– Acum ne-au condamnat pe toţi la moarte

– Trilul telefoanelor

– Cum vrea să plece Livache

– Bărbatul flămînd, pericol public

– Ambulanţa roşie

– Pactul cu extratereştrii

– Vremuri de ocară (2)

– ,,The Washington Post” zice că democraţia românească a cam fost bulită de Dragnea. Care democraţie, mînca-ne-aţi?

– Războiul economic dintre SUA şi restul lumii (UE, China) e prologul noii crize economice mondiale. Şi dacă sînt probleme cu păpica, planeta devine un loc imprevizibil. S-ar putea s-o doară burtica.

– Populaţia României scade cu cinci români pe oră (deces sau migraţie). Nasol moment, mişto colivă!

– Fetelor din lumea-ntreagă, eu vă dau un singur sfat, încuiaţi-vă în casă, Borcea s-a eliberat! Da, tatăl anului, cîine pînă la moarte şi dincolo de ea, soţul amantelor sale, a scăpat mai devreme de la ţuhaus. E o veste bună pentru România. Poate se mai echilibrează balanţa demografică. Cei mai bucuroşi de eliberarea distinsului bagabond au fost cei şapte copii, care, din nenorocire, n-au prea apucat să-l vadă întrucît mama vitregă, Valentina Pelinel (ce nume predestinat!), l-a sechestrat vreo trei zile şi trei nopţi între acolade. Pentru cine nu a citit Biblia, e bine de ştiut că parantezele mici sînt la Mihaela Borcea, iar cele mari la Alina Vidican. Semnele de exclamare sînt peste tot. Urmate, evident, de numeroase puncte de suspensie…

– Culmea legilor justiţiei: Codul Penal este scris de infractori! D-aia se şi numeşte cum se numeşte…

– E vremea vacanţelor! 70% dintre români nu ştiu ce-s alea. În schimb, conform datelor cercetătorilor tiranici, circa 90% dintre valahi au dat mită cel puţin o dată în viaţă. Decît să dea mită mai bine mergeau în vacanţă.

– Societatea românească a devenit o junglă populată de fiare sangvinare. Aşa-zisul capitalism de cumetrie a adus cu el dispreţul pentru viaţa celuilalt. Nepăsarea, dispreţul, sadismul, goana după îmbogăţirea cu orice preţ, minciuna generalizată, sînt doar cîteva dintre reperele omului nou. A capitalistului feroce, urmaş al comunistului parşiv. Exemplele sînt nenumărate, iar moartea tînărului Călin Farcaş e doar încă un exemplu al degradării societăţii româneşti. A murit ca un cîine, la doar 29 de ani, pentru că statul român, condus în cea mai mare parte a timpului de idioţi, nu a făcut nimic pentru a-i salva viaţa. Asta însemna aprobarea efectuării unui transplant de plămîni pentru care oamenii cu suflet donaseră 200.000 de euro. Birocraţia excesivă (care este o formă mascată de dictatură), nemernicia, hoţia, promiscuitatea politică, indolenţa, dispreţul faţă de omul de rînd al nenorociţilor de la butoanele puterii, l-au condamnat la moarte. Şi, odată cu el, pe noi toţi. Zilnic, mii de oameni sînt ucişi de sistemul sanitar românesc coordonat cu sadism de politicienii veroşi care, ori de cîte ori îi doare-n fundul curţii, se tratează de bube, mucegaiuri şi noroi, în străinătate. Cînd vor înţelege românii că sistemul ăsta politic, de un cinism înfiorător, trebuie măturat? Coşmelia capitalismului de gang trebuie arsă cu şobolanii înăuntru.

– Ministrul apelor şi a ceea ce a mai rămas din păduri vrea să-şi mute bîrlogul în codru ca să nu mai audă ,,trilul telefoanelor”. Ceea ce nu ştie domnul Deneş este că şi în pădure sînt gaiţe (altele decît cele din Palatul Victoria Socialismului de Coafor) care imită pînă la leşin ţîrîitul cucului de Teleorman. Care, tot aşa, îşi pune ouăle în cuiburi străine ca să le clocească alte păsări proaste.

– Livache nu vrea să plece ca prostul din această viaţă. D-apăi cum? Ca hoţul?

– După cum bine ştiţi, statul paralel a cedat rezervele de hidrocarburi din Marea Neagră străinilor în schimbul unor redevenţe simbolice încă de pe vremea în care guvernul era condus de Tăriceanu. Care stat paralel? Ăla paralel cu interesele naţionale. Deschideţi cutia cu maimuţe şi-o să-i vedeţi bătîndu-se cu pumnul în coşul pieptului îmbîcsit de tutun pentru ţărişoara lor, la orice oră din zi şi din noapte, cu excepţia perioadelor în care se află la furat.

– Zăvoranca continuă să-şi iubească cu disperare corpul proprietate personală. Asta este, n-o putem ajuta, toţi vulcanizatorii disperaţi au plecat la muncă în străinătate.

– Monica Tatoiu susţine cu argumente irefutabile că nu-i bine să te cerţi cu un bărbat flămînd, chiar dacă e soţul din dotare, fiindcă te-ar mînca cu fulgi cu tot. Deşi în cazul găinilor bătrîne şi zăpăcite ar fi o idee proastă. De asemenea, nu-i bine nici să stai în spatele calului, nici în faţa telespectatorilor…

– Noului Cod Penal i-a fost modificat pînă şi titlul. După publicarea în Scormonitorul Oficial se va numi Marea Evadare.

– Din cele 400 de texte normative modificate, majoritatea protejează, aşa cum era şi normal pentru statul de (ne)drept infractorul, nu victima.

– Ca să nu vă mai fierbem în suc propriu, iată cîteva articole noi: Se schimbă fundamental înşelăciunea: va face puşcărie cel înşelat, pentru că e prost. Din acelaşi motiv va plăti şi daune morale . w Darea de mită a fost trecută la fapte caritabile şi este obligatorie ca să nu uităm că sîntem oameni. w Procurorii nu vor mai primi fonduri pentru interceptări, dar îşi pot continua cercetările folosind taxa inversă. w Pe lîngă calomnie, a fost introdusă şi mega-calomnia, cînd spui adevărul despre politicienii prinşi la furat.

– Undeva, în Bucureşti, nişte ţigănci au luat la poceală o scriitoare din Brăila pe motiv că răpea puradei ca să le şutească organele. Venită la faţa locului, Poliţia Capitalei a constatat uimită că Doina Popescu-Brăila călătorea prin ţară cu o dubă pentru a-şi vinde cărţile. Cînd au auzit una ca asta, pirandele i-au mai tras o vrăfuială întrucît situaţia li s-a părut mai gravă decît şi-au imaginat.

– Dar chestia asta cu ambulanţa nu este de luat în derizoriu. Cică e mulţi bărbaţi care au fost răpiţi de lîngă neveste de o ambulanţă roz şi duşi la amante. Acolo, bieţii de ei, au întinerit brusc. Ambulanţa albastră i-a adunat pe asistaţii social şi i-a dus la muncă! Însă cea mai periculoasă este ambulanţa roşie, care răpeşte proşti de pe stradă (şi-s străzile pline!), şi-i duce la sediul central al partidului de unde se întorc şi mai proşti. Rugăm organele statului în expectativă să ia măsuri urgente şi să verifice dacă nu cumva ambulanţele astea au ITP depăşit. Aia roz ca aia roz, dar cea roşie e de groază. Pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

– Într-un apartament din Videle a decedat un oarecare domn Dan. Deranjaţi de miros, vecinii au sunat la MAI. Telefonul era ocupat întrucît se vorbea în regim de urgenţă cu sinistraţii din localitatea Întorsura Buzăului, pe care furia apelor au adus-o la vale pînă în judeţul Buzău.

– 46% din forţa de muncă a României este plătită cu salariul minim pe economie deoarece ar presta muncă necalificată. Iată avantajele progresului! Ieri întuneric, astăzi lumină! Mîine – obscuritate. Şi să nu pui mîna pe par?!

– Phil Schneider, un geolog american, care a fost sinucis în 1996, susţinea că fostul preşedinte american Dwight Eisenhower ar fi încheiat un protocol cu trei specii de extratereştri. În schimbul unor tehnologii avansate (inclusiv un metal indestructibil – niobin), bagabonţilor interplanetari li s-ar fi permis să răpească animale şi cîteva mii de oameni împrăştiaţi pe mapamondul lumii. Nasolia mare e că în preajma hogeacului nostru ar fi nouă specii de extratereştri, iar unii dintre ei, care şi-au propus să ne cucerească pînă în 2029, ne privesc ca pe nişte ,,pungi de mîncare”. Haoleu, am rupto-n fericire! Totuşi, dacă nu se pot abţine şi vor cu orice preţ să bage ceva pe jgheab, ar trebui să înceapă procesul de hrănire cu graşii din politică. E adevărat, au gust de rahat, dar aşa e la all inclusive în spaţiul carpato-danubiano-nevrotic.

– Cum era altădată, numai Adi Sfinteş ştie, că tocmai s-a întors dintr-o călătorie în timp. Dar, după cum ne relatează în ,,Istoria necenzurată a românilor” a fost destul de naşpa…

– ,,Văzînd că au dat greş cu feţele bisericeşti, valahii îl acceptă pe tron pe Mircea Ciobanul, un cunoscut bisnismen cu oiţe bîrsane. Mircică (1545-1554) începe în trombă: execută ceva boieri şi le-o dă în goarnă pretendenţilor la domnie. Unul singur, Radu Ilie (1552-1553) reuşeşte pentru cîteva luni să-i smulgă puterea. În februarie 1554, turcii îi confiscă averea şi-l trimit la plajă în Etiopia. În loc vine Pătraşcu cel Bun (1554-1557) care n-a supărat pe nimeni însă a făcut şi o faptă memorabilă: deşi bolnav de plămîni, Petrică a tăvălit-o pe Teodora din Piua Petrii pînă l-a inventat pe Mihai Plîngăciosul, un copchil din flori căruia mai tîrziu toţi i-au zis Viteazul. Cu excepţia lui Zgonea, care-l striga «colega…». A doua zi de Crăciun (1557), vodă moare otrăvit de vornicul Socol, care o şterge în Transilvania cu averea defunctului. În Valahia se întoarce sîngerosul Mircea Ciobanul (1558-1559), mare criminal al vremii sale. Analizînd condiţiile în care turcii l-au mazilit din prima domnie, domnul a ajuns la concluzia că trebuie să dea o pildă. Şi a dat-o la 3 martie 1558, cînd a ordonat gărzii turceşti să-i ucidă pe cei 200 de boieri şi egumeni strînşi de el sub pretextul unui mare sfat. După ce pretendentul Radu Ilie şi Socol mor înecaţi, Mircea dă şi el colţu’ surprinzător de repede, în septembrie 1559. În urma lui au rămas mînăstirile Tisău şi Cîrnu din părţile Buzăului şi o ciurdină de fete a căror viaţă sexuală v-o puteţi imagina dacă citiţi episodul următor. Pe tron s-a aşezat Petru cel Tînăr (1559-1568), fiul mortului, în vîrstă de 12 ani. El se juca pe-acolo pe lîngă tac’su, a obosit, s-a aşezat pe scaunul domnesc pe care maică-sa îi lipise nişte super-glue. Chiajna era fiica lui Petru Rareş şi era o femeie mult prea modernă pentru Evul Mediu. Adică se băga în treburile bărbaţilor cît mai adînc, fiind un produs atipic pentru moralitatea acelor vremuri. Ea a condus cu mînă de fier pe fiul său şi implicit ţara. Cu ajutor turcesc înăbuşă trei încercări boiereşti de preluare a puterii. Petru rămîne domn pe hîrtie, însă cu mărirea haraciului. Chiajna nu uită nici de prietenele ei de la Stambul, mama sultanului şi unele favorite cărora le trimite daruri scumpe. În 1568, Petru este arestat de otomani în urma reclamaţiilor cumnatului de ocazie, Mihail Cantacuzino Şeitanoglu, şi exilat împreună cu mămica în Siria. Un an mai tîrziu moare otrăvit sau poate de inimă rea că prea devreme cunoscuse gustul puterii şi tare mult îi mai plăcuse! Vine domn un nepot de-al lui Mihnea cel Rău, Alexandru al II-lea (1568-1577) care avusese viaţa lui Berilă, stătuse 34 de ani în exil. Complotiştii de profesie acţionează, însă sînt executaţi. Alex îl ajută pe frac’su, Petru Şchiopul, să ia tronul Moldovei, dar într-o primă fază este bătut de Ioan Vodă cel Viteaz şi înlocuit pentru patru zile cu unul Vintilă. Reuşeşte să se scoată şi cînd Înalta Poartă îl numise pe Oprea Găină voievod, trimite daruri semnificative care-l determină pe sultan să anuleze ţidula. Dar acest Alexandru a fost o pacoste pe capul valahilor, un fel de Remeş al acelor vremi. Că a pus bir pînă şi pe oaia seacă, adică stearpă şi, culmea nenorocirilor, o secetă îndelungată combinată cu o ciumă cumplită a pus la pămînt ţara de arăta aproape ca-n zilele noastre. Îl succede fi-su, Mihnea Turcitul (1577-1583), care n-avea nici buletin aşa că treburile domniei le rezolva mama sa greco-italianca Ecaterina Salvaresso împreună cu Mitrea din Hotărani, marele vornic care-o mai încăleca din cînd în cînd. După ce învinsese mai mulţi pretendenţi, printre care şi pe mehedinţeanul Radu Popa, Mihnea pierde domnia în favoarea lui Petru Cercel (1583-1585). Deşi tobă de carte şi cu relaţii în tot Apusul, Cercel nu reuşeşte să se menţină domn, întrucît turcii, sensibilizaţi de sumele puse la bătaie de Mihnea, îl mazilesc. Revenit la putere, Mihnea Turcitul (1585-1591) pune noi dări pe capul valahilor, printre care găleata şi năpastea. Cu sumele obţinute şi-a păstrat tronul, reuşind să scape de mazilire în 1589, cînd fusese numit domn unul Vlad, nepot de-al său şi cînd Petru Cercel încerca să recîştige încrederea sultanului. Cu 60.000 de scuzi i-a plătit pe asasinii lui Petru Cercel, iar restul sumelor i-a folosit ca bani de buzunar. A fost căsătorit cu Neaga, fiica lui Vlaicu, clucerul din Cislău, localitatea unde a ctitorit şi o mănăstire (la 1580). Mazilit a treia oară, Mihnea trece la mahomedism, primeşte sangiacatul din Nicopole şi numele de Mehmet bei, pe care-l păstrează pînă la moarte (1601). După Mihnea, au fost numiţi, fără să domnească efectiv, Iliaş şi Radu, după care a stat domn un an de zile Ştefan Surdul (1591-1592), înlocuit pentru incompetenţă cu Alexandru cel Rău (1592-1593), care s-a pus cu omorul pe ţară. Acesta a adus cu el pe creditorii săi şi a început să-i asuprească pe poporeni pentru a stoarce şi ultima sursă de venit. Pe boieri îi tăia ca pe vite. A încercat schema şi cu Mihai (Viteazul), banul Craiovei, dar nu i-a ţinut figura. Bărbosul oltean a încruntat sprînceana la călău de s-a scăpat acesta în pantaloni de frică, lucru pe care l-a constatat personal şi Nicolae Bălcescu. Chit că s-a născut cu vreo 226 de ani mai tîrziu”. – Promouşăn: Ţineţi-vă de ce aveţi că data viitoare veţi da piept cu fetele Chiajnei şi cu mama lor. Mîncaţi bine, beţi un litru de vin şi urmăriţi un film după miezul nopţii ca să intraţi în atmosfera acestui de neuitat episod. Încercăm să fim pudici la maximum , dar nu cred că vom rezista tentaţiei de a spune lucrurilor pe nume. Că tipesele e arzoiace rău.

CONTELE DE MONTE-CRISTO

 

Săptămîna pe scurt

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite