Săptămîna pe scurt
  • 16-12-2017
  • 0 Comentarii
  • 43
  • 0

Marea Dezbinare

– Oamenii e extratereştri

– Alte descoperiri istorice

– Republica Colonială România

– Cronica unei sinucideri anunţate

– Colivia de aur

– Oul discordiei

– Dosarul de furt al domnului Dragnea

– Cine pupă poala popii

– Altă nuntă-n Cartierul Regal

– Poeţii nu mor niciodată

– Dacă la 1 Decembrie 1918 Dumnezeu a înfăptuit un miracol şi i-a unit pe români în cuget şi-n simţiri, iar patria lor s-a numit România Mare, după 99 de ani, într-o Românie tot mai mică, se sărbătoreşte Marea Dezbinare. Ruptura sufletească din societate e totală. Meritul este exclusiv al politicienilor. Prin minciuni sfruntate, prin manipulare obsesivă, prin cultivarea corupţiei endemice, a nonvalorii şi a imposturii, au pulverizat întregul edificiu naţional. O ţară fără orizont, la cheremul tuturor aventurierilor, autohtoni sau străini, se izbeşte haotic de zidurile istoriei ca o consumatoare de etnobotanice intrată în sevraj. Între politicieni şi electorat este o prăpastie de netrecut, diferitele categorii sociale au fost asmuţite una împotriva celeilalte; corporatiştii îi dispreţuiesc pe bugetari, imoralitatea a fost ridicată la rang de virtute în toate domeniile vieţii sociale, economice şi politice. România e ca o bolnavă cu afecţiuni incurabile pe care, surprinzător, le duce pe picioare. Peste 4,5 milioane de români slugăresc pe la porţi străine izgoniţi din căminul lor, de lîngă familie, de neajunsurile create de o clasă politică iresponsabilă. Aşa ne-a prins 1 Decembrie 2017, împachetaţi în Tricolor, dar cu sufletul sfîşiat. Dincolo, peste Prut, cealaltă parte de Românie e batjocorită de Igor Dodon, care face tot ce-i stă în putinţă ca reunificarea ţării să se întîmple cît mai tîrziu. Dincoace, la butoanele puterii se află indivizi care nu dau doi bani pe idealul naţional. Şi-n vremea asta, a batjocurii generalizate, Basarabia şi Bucovina curg ca două lacrimi însîngerate pe obrazul gros al Europei.

– Pentru cine nu ştie, românii şi-au mai sărbătorit Ziua Naţională la 24 Ianuarie (1860-1866), 10 Mai (1866-1947), 23 August (1948-1989). Iar Imnul l-au schimbat ca pe şosete. În timpul lui Cuza, era ,,Marşul triumfal” (din 1862 pînă în 1866), piesă instrumentală. Au urmat ,,Trăiască regele!” (1866-1947), pe versurile scrise de Vasile Alecsandri în 1881 (intonate prima dată la încoronarea regelui Carol I) ,  ,,Zdrobiţi cătuşe!” (1948-1953), ,,Te slăvim, Românie” (1953-1975), ,,Pe-al nostru steag e scris Unire” (1975-1977), devenit Imnul Albaniei, la propunerea lui Victor Eftimiu, şi maiestosul ,,Tricolorul” (1977-1989), compus, ca şi precedentul, de sublimul Ciprian Porumbescu. Din 1990 cîntăm ,,Deşteaptă-te, române!” (pe care l-au intonat şi basarabenii între 1991 şi 1994, cînd l-au înlocuit cu ,,Limba noastră”), dar semnele sînt vagi. Mult mai potrivit ar fi ,,Somnoroase păsărele”. Versuri: Mihai Eminescu. Interpretare: poporul român.

– În cinstea zilei noastre naţionale, în Germania, aproape de Dortmund, neonaziştii au incendiat o clădire locuită de români şi au blocat ieşirile cu anvelope ca să nu se poată salva. Au fost peste 50 de răniţi. Şi-n vremea asta, în ţară, oficialităţile îşi umpleau burdihanele cu ciolanul din fasole şi ţineau discursuri despre cît de devotaţi sînt ţărişoarei, şi cum nu pot să doarmă de grija poporului.

– Ca de obicei, 1 Decembrie a fost un bun prilej pentru Laszlo Tökes ca să mai mănînce nişte rahat.

– Pentru că sezonul de vînătoare la tineret nevinovat se deschide abia pe 22 decembrie, Iliescu n-a participat la evenimentele prilejuite de Ziua Naţională, întinînd nobilele idealuri ale fripturismului. A pretextat că are entorsă. Eroare în falş, vorba academicienei care i-a dat ţîţă (toate amănuntele, în recenta carte a lui Adi Sfinteş, ,,Adevărul despre România”), pe bătrînul bolşevic îl durea-n cot de Marea Unire. Singura unire care-l interesează este cea dintre yin şi yang. Evident, după ce ambii parteneri, pătrunşi de sinergia faptelor, au traversat meandrele concretului dintre Moscova şi Academia (fără) Frunze.

– De invidie că joacă tenis mai bine decît Măria Sa, Ciubăr Vodă nu l-a primit pe Ilie Năstase la Tribuna Oficială de la Arcul de Triumf Iluzoriu, cu ocazia distracţiei de 1 Decembrie, pretextînd că generalul intergalactic nu avea invitaţie. Băi Klause, de ce eşti oaie cu şorici? Sînt cîţiva oameni în ţara asta care n-au nevoie de invitaţie nicăieri pe mapamondul lumii globului pămîntesc. Unul dintre ei, dacă nu cumva primul, este Ilie Năstase. Să-ţi fie ruşine obrazului! Cere-i scuze iubitului Dianei Ross pînă nu pune ochii şi pe doamna Carmen! Că lui Ilie de la sculărie îi cam place muzica clasică, şi cînd l-a supărat Georges de Bizet a ieşit nasol. Să nu zici că nu ţi-am spus.

– Ultima teorie a transpiraţiei susţine că, la bază, oamenii ar fi extratereştri, fiindcă viaţa ar fi fost adusă pe Terra de praful spaţial. Adică n-au fost atente marţienele, venusienele şi euglenele, şi au procopsit planeta albastră pe la ochi cu d-alde noi. Acum n-avem ce face, ne-nvîrtim înainte, că tot înainte era mai bine. Iar litosfera se scutură frecvent degeaba, nu s-a inventat cutremurul care să te scape de musafirii nepoftiţi.

– Curg ,,descoperirile istorice” de hidrocarburi făcute în România de firme străine. Asta după ce conducătorii p(r)ost-decembrişti clamau că sîntem săraci lipiţi pămîntului, că vampirul ăla de Ceauşescu a supt sîngele poporului. De fapt, minciunile astea sfruntate le-au folosit hienelor să sfîşie măruntaiele pămîntului, să cedeze pe nimic şi resursele subsolului şi să-i transforme pe români în sclavii Europei. Cu mijloacele tehnice moderne era desenată foarte limpede harta resurselor, dar la ospăţ nu mai trebuiau invitaţi şi românii. Ei doar vor pune masa, vor servi principalele feluri de mîncare şi vor înghiţi în sec. Ăsta-i rolul slugilor. Păi de ce credeţi că l-au împuşcat pe Ceauşescu? Pentru că rumega diftongii? Aş! Pentru că se opunea colonialismului de orice fel. Şi rusesc, şi american. Care, nemaisuportînd accesele de demnitate naţională nemaiîntîlnite pe mapamondul lumii, şi-au dat mîna şi l-au înveşmîntat în gloanţe pe bătrînul patriot ce stătea la hotare în calea lupilor hrăpăreţi dinlăuntrul şi din afara României. Pe unii îi păzea ca să nu iasă cu prada, pe alţii, ca să nu intre şi să nu sfîşie ţara.

– Cel mai bun tratament împotriva oricăror boli este creierul nostru. Trebuie doar să învăţăm să-l folosim, alimentîndu-l cu gînduri pozitive. Tehnica se numeşte biofeedback. Dacă n-ar fi fost un neologism, l-ar fi folosit şi românii. Mai ales după ciorba de potroace.

– Un peruan de 30 de ani a lăsat-o însărcinată pe fetiţa lui vitregă în vîrstă de 9 ani, pe care o viola şi de 10 ori pe zi! Nu s-a inventat pedeapsa potrivită unui asemenea dement. Oare de ce permite Dumnezeu monstruozităţile astea?!

– În ziua în care Parlamentul a aprobat achiziţia de sisteme de apărare (sanchi!) Patriot, Departamentul de Stat cu bocancul pe grumazul lumii a transmis forului legislativ aciuat în Palatul Ruşinii Naţionale s-o lase mai moale cu legile justiţiei, că măcăne. Să fim bine înţeleşi: justiţia trebuie să fie independentă, altminteri se alege praful de societatea românească care, oricum, nu se simte prea bine. E revoltător că infractorii politici vor s-o subordoneze şi nu le pasă că aruncă ţara în groapa de gunoi a istoriei. Singura lor preocupare e haşmangleala non-stop, urmată de ştergerea urmelor. De chestia asta s-au prins şi licuricii, care, şi ei, trăiesc din furat şi detestă concurenţa. Bine, ei sînt profesionişti desăvîrşiţi, nu fură de ieri, alaltăieri. Te uşurează de lovele cu aerul că îţi fac un mare bine, că te apără de ruşi, de marţieni şi de buba mînzului. Şi ca să-şi apere interesele, se erijează în apărători ai democraţiei, fie ea şi de bodegă. Dacă se mai îndoia cineva că România e o colonie, ar cam fi cazul să-şi dea două palme cu piciorul în oglinda retrovizoare a istoriei. Paradoxul e că multora le convine intervenţia yankeilor, întrucît derapajele celor de la putere sînt evidente. Nu e normal să dai justiţia cu roatele-n sus, s-o violezi pe marginea şanţului sub privirile admirative ale unui electorat debusolat, numai ca să fie împiedicaţi cîţiva politicieni să scrie lucrări ştiinţifice. Din păcate, celor mai mulţi dintre aplaudacii admiratori ai amestecului străin în treburile interne ale României le pasă de legile justiţiei în aceeaşi măsură ca şi celor de la putere. Lor gustul sîngelui le place. Mirosul de ciolan îi înnebuneşte. Iar cînd vor ajunge la putere, vor fura mai abitir decît predecesorii lor şi-i vor dispreţui pe cetăţeni în aceeaşi măsură. Şi asta se va întîmpla cîtă vreme românii vor continua să doarmă-n bocanci şi nu vor înţelege că votul lor poate fi bisturiul ce poate curăţa cangrena de pe trupul naţiunii.

– În scandalul cu americanii, premierul Tudose nu se bagă. La ora aia tîrzie nu era pe recepţie şi nu cunoaşte problema. Şi, pînă la urmă, e treaba lui Dragnea şi a lui Tăriceanu, el e tovarăş cu oricine-l cinsteşte şi-l iubeşte cu toate defectele sale.

– Deşi în primele zece luni ale anului 2017 veniturile au crescut cu 10,86%, deficitul bugetar a fost 0,79% din PIB, faţă de 0,17% cît a fost în aceeaşi perioadă a anului trecut. Asta înseamnă că Guvernul a adus România pe un minus de 6,6 miliarde de lei. Distracţia costă! Prostia se plăteşte.

– O veste zguduie planeta: a ieşit de la ţuhaus şi domnul Dan Diaconescu Direct. Atenţie la buzunare! Cît despre Sexi Brăileanca, Magda Ciumac, Sorin Ovidiu Bălan şi celelalte dive de garsonieră, să fie pregătite să-şi dea chiloţii jos. Că le găseşte domnul Dan şi-n gaură de şarpe. Dacă ar ieşi şi Cioacă, am putea călători în timp şi am afla cum au dispărut şi Elodia, şi flota.

– În sala Tribunalului Penal Internaţional de la Haga, la aflarea verdictului, Slobodan Proljak, fostul comandant al forţelor croate din Bosnia, a strigat: ,,Resping verdictul vostru!”, şi s-a sinucis, otrăvindu-se în faţa completului de judecată. Vinovaţii de azi ai TPI, vor fi eroii populari de mîine ai popoarelor din fosta Iugoslavie, pentru că istoria este repetabilă.

– Lupta anticorupţie a atins la pitpalac şi Arabia Saudită. Cîteva sute de miliardari au fost săltaţi din palatele lor monstruoase şi au fost cazaţi la hotelul de cinci stele (cu una mai puţin decît apa plată a premierului României) Ritz-Carlton, un fel de Poarta Albă, cu reguli similare. Arestaţii au voie să facă tot ce vor înăuntrul coliviei de aur, dar nu pot pleca nici măcar pe furiş. Cunoscută fiind apetenţa arabilor pentru cultură, aşteptăm cu nerăbdare viitoarele apariţii editoriale.

– Lionel Messi va primi cîte 43 de milioane de euro anual în următorii patru ani, devenind cel mai bine plătit fotbalist din lume. L-a amendat ea, justiţia spaniolă, dar i-a fript şi Messi pe contraatac.

– Fiind darnică din fire, ca toate iubitoarele de animale cu două şi patru picioare, Oana Zăvoranu şi-a dăruit o parte din haine. Aşadar, dacă vedeţi prin Bucureşti republicane umblînd cu zdrenţe de firmă, jignind fără motiv trecătorii, să ştiţi de unde li se trage.

– DNA îi instrumentează un nou dosar lui Liviu Dragnea, acuzîndu-l de furt. Cică i-ar fi haşmanglit inima tinerei sale partenere de viaţă de noapte. E în stare, deşi, la banii lui putea evita altfel inelul de logodnă, verigheta, cătuşele roz-bombon…

 Liderii PSD au fost: un criminal cu faţă umană (deghizarea perfectă), un maţe-fripte arogant, un prostănac, un cîrlan capiu şi un şacal de stepă. Ce va urma, oare? O maimuţă de recamier? Vorba marelui filosof de strungă, Gheorghe (fost Gigi) Becali: ,,Măi băieţi, gata cu dragneangeala şi curvăsăreala!”.

– Situaţia explozivă din marele partid al intelectualilor de gang nu i-a scăpat finului analist Petrică Daea, care, după o analiză minuţioasă, cu urechea la pămînt, ca să vadă de unde se aude clopotul batalului, ar alege oaia. Sau, dacă nu se poate şi nu se poate, nişte ,,oameni frumoşi (care) se văd şi cînd nu există”. Chiar dacă la ei în partid, ca şi în întreaga societate, ,,oul e mărul discordiei”. Oul de aur.

– O tipesă, Ileana Badiu-Pescariu-etc., se vaită că Mult Prea Fercitul Teodosie Şpagoveanu i-a cerut mită ca să o rezolve religios, din nou, la ţărmul mării şi, pentru că l-a refuzat, a fost blestemată de taica părinte. Ce ţi-a zis, Lenuţo, de eşti aşa de supărată? Să-ţi cadă ţîţa? Să-ţi pice botoxul cu buze cu tot? Dă-l încolo de răutăcios! Pui altele. Fii atentă, însă, la exprimare! Biserica tomitană nu cere şpagă, ci taxă de protecţie solară. Ştii că razele ultraviolete e periculoase. Nu prea le ai p-astea cu religia marină. Ia exemplu de la Zăvoranca, care, după spusele ei, e şi ,,înger, şi demon”, ,,nu o labă tristă”. Dacă tot te măriţi, fii veselă şi pupă poala popii, poate pupă şi popa poala ta.

– Prinţul Harry, simpaticul ăla roşcat din Albion, căruia îi plac, în ciuda republicanului mioritic Becali, şi drogangeala şi curvăsăreala, sau cel puţin aşa îl arată faţa, se însoară cu una Megan, o petardă (ea zice că-i actriţă) din America tuturor posibilităţilor sexuale. Ce să zicem? Să fie într-un ceas bun, dar ca să ajungă la tron trebuie să-i cedeze rîndul cotoarba de Elisabeta, ta-su, fra-su, nepoţii şi Radu Duda. Cu ai lui o face ce-o face, dar cu Securitatea nu te joci. Aşa că Diavolul Roşcat n-are nici un motiv să se oprească din ţuicăreală. Dacă Megan consideră că-l va aduce pe calea cea bună, se înşeală amarnic. La început, singură, mai tîrziu, cu vreun ofiţer din garda palatului.

– UE intenţionează să interzică shaorma şi kebabul, din cauza folosirii fosfaţilor în procesul de preparare. Interdicţia nu-i afectează pe consumatorii de shaormă de sub coada calului, precum distinşii domni Laslo Tökes şi Kelemen Hunor, pe care atît i-a întristat Ziua Naţională a României încît li s-a făcut poftă de una mare, cu de toate.

– O bancă îşi face reclamă prin intermediul versurilor ,,Ţara noastră-i ţara noastră…”, cîntate atît de frumos de Nicu Alifantis! Versurile aparţin poetului extravagant Ion Nicolescu, găsit mort, pe o bancă dintr-un părculeţ din Buzău, fără o leţcaie în buzunar. A fost înmormîntat de puţinii lui prieteni din lumea literară locală, care au contribuit fiecare cu ce a avut. Dar, după cum se vede şi se aude, poeţii nu mor niciodată cu adevărat. Sînt prezenţi pe drumurile pe care le-au inventat, în zborul păsărilor albastre, în inimile femeilor frumoase, pe cerul imaculat al Patriei…

CONTELE DE MONTE-CRISTO

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite