Săptămîna pe scurt
  • 02-11-2017
  • 0 Comentarii
  • 42
  • 0

Încrederea în MUE (Marea Uniune Europeană) e la cota de avarie

–  Biserica se apropie de Talpa Iadului

– Liviu Dragnea a trecut în Opoziţie

– Vitrina cu monştri roşii

– Poema chiuvetei şi alte curveturi

– De ce nu-i va afecta seceta pe marii demnitari români

– La puşcărie e nasol

– Filipinezisme

– Aţi dat de Vlad Dracu!

–  Încrederea în MUE (Marea Uniune Europeană) s-a prăbuşit. De la 84% în 2007, doar 48% dintre români mai cred că această formă de colonizare mascată le mai poate aduce ceva bun. E normal cîtă vreme românii au devenit slugile Europei, iar politicienii-propagandişti ai falselor valori occidentale sînt bandiţi sadea. Au profitat de aderarea României, de fapt de abdicarea totală, şi au haşmanglit bruma de fonduri europene pentru ei şi pentru găştile lor. Atîta timp cît românii sînt consideraţi cetăţeni de mîna a doua, iar ţara n-a luat-o pe calea bunăstării, trăind pe caiet, adică supravieţuind, e normal ca nimeni să nu mai creadă în gogoşile birocraţilor de la Bruxelles şi-n trompetele lor de la Bucureşti. Cîtă vreme jegul politic acoperă cu o crustă groasă sufletul românesc, şansele ca marea construcţie europeană să fie văzută ca un succes şi de către români sînt aceleaşi cu ale lui Ghiţă în preajma Crăciunului. ªi nu e vorba de Sebastian Ghiţă. Marea problemă e că e destul de dificil să rezişti de unul singur, ca stat, în societatea contemporană globalistă, mai ales cînd eşti dator vîndut, iar România n-are nici o soluţie de rezervă din cauza îngustimii minţii politicienilor hrăpăreţi. Punţile de legătură cu celelalte puteri mondiale, cu excepţia licuriciului cel mare, au fost arse, iar scara de incendiu a fost furată.

– Deşi majoritatea covîrşitoare a populaţiei se declară creştin-ortodoxă, încrederea în biserică a coborît sub 50%, pentru prima oară în ultimii 27 de ani. Ţinînd cont că înşişi mai-marii bisericii tratează preoţia ca pe o profesie, nu ca pe o vocaţie, prăbuşirea era inevitabilă. De multe ori această instituţie, stat în stat, este mai coruptă decît suratele laice. Nu mai vorbim despre promiscuitatea ce s-a întins ca o boală venerică împrăştiată de prea-nefericiţii ,,profesori” de la Seminare şi Facultăţi de Sexologie Ortodoxă. Pînă la urmă, şi biserica este oglinda fidelă a societăţii româneşti contemporane. Problema e că, teoretic, însănătoşirea sufletului românesc ar fi trebuit să înceapă tocmai de la propăvăduitorii credinţei. Dar ei se închină la idoli falşi. Principiul ,,banii şi sexul guvernează universul” a fost atît de bine însuşit de prea-curioşii haladişti şi tovarăşii lor de ghiduşii profunde încît nu se mai vede raiul ceresc de iadul din instituţiile bisericeşti.

– Dl. Dragnea a votat cu dl. Goţiu. Oare a fost un gest de reparaţie imorală faţă de cafteala încasată cu stoicism de blîndul şi netunsul păstor-scamator, sau pur şi simplu e atît de îndrăgostit încît nu mai ştie pe ce lume se află? Că nu putem să-l bănuim că nu-l duce capul. Nu ne dă voie Comitetul Executiv al partidului, care a hotărît, cu unanimitatea-i proverbială, că Liviu este cel mai frumos, cel mai deştept, cel mai penal. P-asta de la urmă a hotărît-o CEx-ul opoziţiei din partid, aflat pe mînă cu Laurica.

– Prin votul dat împotriva posibilităţii Justiţiei de a-i cerceta pe unii parlamentari, PSD îşi toarnă plumb în bocancii electorali. – O veste bună din acelaşi stabiliment ne-o dă Ion Dumitru, fostul şef al pădurilor tăiate cu drujba: ,,În PSD se practică canibalismul”.

– Aşa că celebra-i urmaşă, din aceeaşi familie de rozătoare politice, d-na Pană-de-vulpe-la-pălărie s-a apucat să rumege dezacorduri: ,,…nu numai cele două doamne au fost chemate la DNA, este şi funcţionarii”. „ªi funcţionarii ăştia, fă, Doino, e mulţi?”, ar întreba domnul doctor Ponta, dacă ar mai fi cu barca prin mîlul politic dimprejur. – Deputatul Sebastian Radu bagă mare şi el: ,,Încurajez românii să se oprească din muncă pentru a lua masa de prînz”. Problema e că ăia care n-au de muncă n-au din ce să se oprească, iar ceilalţi, exploataţi la sînge de patroni veroşi, nu-şi permit luxul să se hrănească de trei ori pe zi.

– Senatorul de club Eugen Teodorovici are o diplomă de absolvire a unor cursuri universitare la Cacademia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul” fără să fi trecut vreodată prin zona crepusculară. Ca distinsul bagabond sînt zeci de mii de politicieni, licenţiaţi în prostologie şi doctori docenţi în hoţie.

– Intelectualii ăştia rafinaţi de la PSD ştiu că de cînd sînt la guvernare a crescut datoria externă mai dihai ca Făt Frumos (cu peste un miliard de euro), deficitul comercial e mai naşpa cu peste 1,5 miliarde, investiţiile străine s-au redus cu aproximativ 500 de milioane, iar investiţiile publice în infrastructură sînt varză, în această perioadă nefiind inaugurat nici un kilometru de autostradă? Dacă p-astea nu le ştiţi, fiind treburi lipsite de importanţă, măcar aţi aflat că Iulia Vîntur s-a despărţit de Aş Hali Salam Da N-am Khan? A, sînteţi la curent, la prostii vă duce mintea! – În ciuda a ceea ce mint manipulatorii de profesie, prăbuşirea mezalianţei PSD-ALDE e foarte rapidă. Mai rapidă chiar decît şi-ar fi imaginat contestatarii lor. O fi bine? O fi foarte bine?

– Legea pensiilor se amînă, întrucît Livache, Atoatecunoscătorul din scoarţă în scoarţă, afirmă, cu seninătatea-i caracteristică, că, atunci cînd a promis marea cu sarea, habar n-avea de grozăviile din sistem, în ciuda faptului că se afla la guvernare din 2012 (intermezzo-ul tehnocrat nu se pune, că, oricum, Guvernul Cioloş se afla la cheremul Parlamentului dominat, ce chestie, de tovarăşii domnului Dragnea!). Cîtă prostie politică, atîta dramă socială. După cum bine ştiţi, nici salariile nu se simt prea bine.

– S-au trezit şi americanii de la ,,New York Times” să analizeze economia românească, despre care ei zic că ar fi în pericol din cauza creşterii consumului pe datorie. Adică va veni scadenţa împrumuturilor şi-o să cam rămînem fără chiloţi. Bine, noi v-am explicat demult chestia asta, dar am vrut să vă arătăm cum ne citesc americanii, cu lupa, la lumina lămpii cu gaz, şi îşi iau notiţe cu creionul dermatograf. ªi că admiră precizia noastră chirurgicală. Totuşi, ne mai gîndim dacă acceptăm oferta imperialiştilor de a participa la luminarea Americii. Nu prea ne permite timpul. Încă e destul de întuneric în România Mică. ªi beznă în România Mare.

– Sub haştagul Metoo, femeile din toată lumea internauţilor reclamă hărţuirile sexuale, violurile şi alte cazne la care au fost supuse. Povestea a început la Hollywood, iadul curvăsăriei, unde cea mai mare parte dintre ,,victime” şi-au asumat rolul de jucării sexuale. Ca întotdeauna vorbesc cele care ar trebui să tacă şi tac cele care ar trebui să vorbească. De exemplu, tac româncele pe care le-au agresat toate guvernele din ultimii 27 de ani. Dar tac şi românii care după fiecare ciclu electoral iau clanţă de la aleşii lor. Printre victimele animalelor cu chip de om s-a numărat şi campioana olimpică la gimnastică de la Barcelona (1992), Tatiana Guţu, ucrainianca blondă cu origini româneşti. Cel care a violat-o pe copila de 15 ani a fost colegul ei, gimnastul Vitali Scherbo, de zece ori campion olimpic, iar drama s-ar fi petrecut în 1991, la Stuttgart. Deşi au ştiut, prietenii celor doi au tăcut. Lumea sportului ascunde multe asemenea mizerii, iar cazul Guţu nu este singular. Dar campionii vicioşi, adevăraţi monştri cu chip de om, au fost protejaţi din raţiuni politice. Nu vă lăsaţi, fetelor, daţi-i în gît pe onanişti! – În unul dintre manualele alternative de limba română de clasa a IX-a,  elevii iau contact cu ,,Poema chiuvetei”, de Mircea Cărtărescu. Nu e o poezie, e o mînă de rumeguş peste care a urinat un păianjen. Dacă asemenea inepţii sînt prezente în manuale, nu vă mai miraţi că elevii refuză să mai înveţe. ªcoala nu trebuie să fie o tortură, copiii au dreptul să protesteze. Decît să-i obligi să rumege asemenea texte, mai bine-i tunzi şi le freci chelia cu glaspapir. Cel mai prost a ieşit din ,,Poema chiuvetei” taman obiectul din titlu, fiindcă o muşama mai rea de muscă, uşor siliconată de la nişte ventuze fierbinţi, o trata cu sictir. Total lipsit de sentimente, pe sifon l-a durut în freză. A bolborosit de două-trei ori, s-a întors cu sorbul la perete şi a tras la aghioase pînă s-a crăcănat de ziuă. Nu ştim dacă pe nedrept celebrul scriitor mai are şi alte asemenea capodopere în debara, dar îi recomandăm, cu toată deferenţa şi cu tot respectul pentru obiectele de uz casnic, să le lase pe seama instalatorilor care, chiar dacă n-au luat Premiul Nobel pentru Literatura de Bucătărie, ştiu de unde să le apuce pentru a evita crizele existenţiale întîrziate ale geniilor pustii.

– Pentru că a refuzat să-l numească pe Eugen Sturza în funcţia de ministru al Apărării din Basarabia, lui Igor Dodon i-au fost suspendate temporar anumite prerogative de către Curtea Constituţională de la Chişinău. Multă vreme am crezut că domnul preşedinte o face pe prostul, dar nu e aşa, ticăloşia nu e prostie. Din nenorocire pentru românii de dincolo de Prut, Curtea Constituţională nu-i suspendă mandatul lui Bulache, întrucît tancurile ruseşti sînt peste gîrlă.

– Pînă în 2030 se estimează că peste un miliard de oameni îşi vor părăsi locurile de baştină din cauza lipsei de apă. Printre ei nu vor fi Nicolae Văcăroiu, Traian Băsescu, Mihai Tudose…

– Deţinuţii se eliberează mai devreme deoarece la ţuhaus e nasol. Cam aşa e, dar nici să furi nu-i vreo mare bucurie. Pentru cei pe care i-ai jefuit, nu mă înţelegeţi greşit. E de-a dreptul emoţionantă grija politicienilor pentru hoţomani. În Codul Penal se numeşte solidaritate de breaslă. Aşa că, la plecare, aceia care au îndurat condiţiile vitrege ale închisorilor vor primi şi ceva mărunţiş. Cine a stat 5 ani primeşte 10.000 de euro, restul, în funcţie de gravitatea faptei. În vremea asta, prin spitalele patriei bolnavii mor din cauza lipsei de medicamente, a microbilor, a nepăsării, iar hrana e o leşie subţire. ªi pentru asta plătesc cu vîrf şi îndesat. Cine i-a pus să se îmbolnăvească, în loc să meargă la furat?…

– Unul Dorian Popa, cu o profesie incertă (zice că-i hartist; să fie la el acolo!), vrea ,,o doamnă autentică românească, care să aibă grijă de noi” (noi fiind el şi o altă podoabă, cu sexul neprecizat). ,,Nu vreau filipinezisme, chinezisme…”. Băiatul are dreptate, filipinezismele e periculoase. Dacă i-au venit ele de hac lui Vanghelie, căruia i-au şterpelit cîte ceva din ce acumulase datorită incredibilei sale iuţeli de mînă şi nebăgării de seamă a celorlalţi, apoi chiar că e nerecomandate.

– Roxana Vancea zice că nu şi-ar strica abdomenul burţii ca să dea naştere unui copil. Cică toate mamele heroine e la fel de atente cu zonele crepusculare.

– Cercetătorii britanici au ajuns şi ei la concluzia cercetătorilor români: nu-i bine să le cedezi bătrînilor locul în autobuz, că le dăunează sănătăţii. Cercetările s-au făcut în perfidul Albion, că la noi scaunele sînt ocupate de tinerii cu oasele în formare.

– Dacă mai există prezumţia de nevinovăţie, ar trebui ca spectacolul arestărilor cu tembeleviziunile de faţă să înceteze, pentru ca eventualele erori ale procurorilor să nu distrugă reputaţia unor nevinovaţi. Pe altarul luptei anticorupţie nu trebuie sacrificat nici un om cinstit. Mai puţin show, mai multă eficienţă – ar trebui să fie deviza DNA.

– România este pe locul trei la condamnări primite de la CEDO, fiind depăşită cu greu de Turcia, Italia şi, uneori, de Rusia. Asta spune multe despre Injustiţia românească.

– Profa de română care n-ar mai vrea să-i predea pe Creangă şi Eminescu, fiindcă e nasoli, s-a supărat şi pe ,,Baltagul”. Cică ar promova discriminarea femeii, că Nechifor, în preludiu, o mai frăgezea pe Veturia. Probabil, în spiritul reformei curriculare, domnişoara Cristina ar înlocui ,,Baltagul” lui Sadoveanu cu ,,Ciocanul” lui Pomohaci, întrucît celebrul (cant)autor promovează diversitatea culturală. Măi copilo, tu eşti o fată deşteaptă, de ce o faci pe proasta? Nu ţi-a spus nimeni că ridicolul ucide? Păi dacă scoţi sexul şi cafteala din operele literare, nu mai dă nici dracu pe la şcoală. Poate nu ştii, dar literatura e în primul rînd ficţiune, şi nu e bine să te pierzi în detalii nesemnificative. Ce te bagi tu în familia omului? Dacă erai mai atentă, observai că Vitoriei îi plăcea că Nechifor o mai altoia din cînd în cînd. Mai e şi femei d-astea năvîrlioase! Altminteri crezi că-l mai căuta ca o apucată prin munţi, cu zăpada la gură? Să fim serioşi! Din păcate, Nechifor, din motive cît se poate de obiective (se înhăitase cu unul Calistrat Bogza), n-a mai uns-o şi în rîpa în care se aciuase de frica feministelor din Sectorul Agricol Ilfov.

– Păi dacă Lipan nu era băiat gigea, ce părere ai de Ion sau de Petre-Petre, personajele lui Rebreanu?  De Moll Flanders nu te mai întreb, că am înţeles că eşti topită după literatura universală. E adevărat, şi ea era tot o deschizătoare de drumuri şi de capace de bere. Dar să ştii că ei îi plăceau la nebunie poveştile lui Creangă. Mai ales ,,Povestea lui Ionică”. Ia pune mîna şi citeşte-o, şi-ai să vezi că altfel se pune problema.

– Auzi, Cristino, dacă te apuci să-i scoţi pe toţi derbedeii din literatura română, mai devreme sau mai tîrziu o să sfîrşeşti tot în braţele lui Eminescu, pe lîngă plopii fără soţ…

– Tot aşa a păţit-o şi cronicarul Adi Sfinteş, un îngeraş, care, aplecîndu-se prea mult asupra misterelor nepătrunse ale trecutului, a dat de dracu’. Ia fii atentă acilea: ,,Vlad Dracul (1436-1442) rămîne în istorie în primul rînd prin simpaticul său supranume, dar mai ales ca fiind tatăl lui Vlad Ţepeş. În timpul vieţii s-a dovedit a fi dracu’ gol, ce s-a întîmplat cu el după moarte nu mai ştim, că sursele noastre istorice n-au pătruns – încă! – pînă acolo. Explicaţia unor istorici fără treabă, dar cu barbă, cum că porecla i se trage de la ordinul dragonului, e apă de ploaie, abureală pentru fraieri. Mai întîi, Vlad se închină (vorba vine, că turcii nu prea erau duşi la biserică) otomanilor, fiind foarte apreciat de sultan pentru frumosul gest, după care îi însoţeşte (în 1438) în Transilvania la prădat, violat şi furat. La întoarcere, avînd mustrări de conştiinţă, deşi habar n-avea că posedă aşa ceva, reuşeşte să salveze mulţi creştini din robia turcească, luînd prizonierii cu el şi eliberîndu-i după plecarea necredincioşilor. Fapta a ajuns la urechea tip «prinţul Charles» a lui Murad al II-lea, care se pare că avea auzul foarte fin. Vlad a fost chemat la Adrianopol, şi el, ca prostu’, s-a dus, fiind întemniţat împreună cu fiii săi, Vlad (Ţepeş) şi Radu (cel Frumos). Celălalt fiu, Mircea, rămăsese la conducerea Valahiei, dar fusese înlocuit de Iancu de Hunedoara cu Basarab Voievod (1442-1443), fiul lui Dan al II-lea. Cum-necum, în 1443, Vlad se caţără din nou pe tron (1443-1447) şi o dă la pace cu creştinii, participînd la toate expediţiile întreprinse de Iancu împotriva turcilor. Dar firea lui drăcească îl face să treacă din nou de cealaltă parte a baricadei, ceea ce-l supără pe Iancu, care, în decembrie 1447, îl decapitează la Bălteni, împrejurare în care dispare şi Mircea, prezumtivul moştenitor. Ceilalţi fii ai lui Vlad Dracu, legitimi ( Vlad şi Radu) şi nelegitimi ( iar Vlad, iar Mircea) se vor lupta cu înverşunare pentru domnie şi o vor obţine în capitolele următoare. Pe tron ajunge Vladislav al II-lea (1448-1456), fiul lui Dan al II-lea, care trece de partea necredincioşilor, ceea ce atrage represaliile lui Iancu, care îi ia mai întîi Amlaşul şi Făgăraşul (la 23 aprilie 1452)  după care îl deposedează la Tîrgşor (în 1456) chiar de propria-i viaţă. Pe tron urmează şugubeţul Vlad Ţepeş, care mai domnise vreo două luni în 1448, în lipsa titularului Vladislav, care-l însoţea pe Ioan Corvin în Kossovo, unde turcii le-au mai dat o lecţie de bell-canto cu strigături”. – Dar despre Vlad Ţepeş vă vom povesti mai încolo, că omu’ ăsta e atît de interesant şi a făcut atîtea lucruri minunate pentru ţară încît şi astăzi, cînd îl doare la lingurică pe valah, se roagă la Dumnezeu să-l reinventeze măcar pentru cîteva luni, spre imensa bucurie şi satisfacţie a unor parlamentari care – conform articolului 200 din Codul Penal – abia aşteaptă să fie traşi în ţeapă…

CONTELE DE MONTE-CRISTO

 

SĂPTĂMÎNA PE SCURT

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite