Rusia va răspunde nuclear la o lansare de rachetă
  • 29-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 200
  • 1

Orice atac cu rachete din partea unui submarin al Marinei SUA, indiferent de puterea focosului, va avea ca rezultat un atac de represalii din partea Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, la 29 de aprilie, comentand o stire postată pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, despre rearmarea transportatorilor de rachete submarine cu rachete cu încărcături nucleare „de mică putere”.

"Orice atac care vine dinspre un submarin cu rachete balistice americane (SLBM), indiferent de caracteristicile echipamentelor sale, va fi perceput ca un atac cu arme nucleare", a spus Maria Zakharova.

"Cei care doresc să speculeze cu privire la flexibilitatea potențialului nuclear american ar trebui să înțeleagă că, conform doctrinei militare rusești, astfel de acțiuni vor fi considerate baza utilizării reciproce a armelor nucleare de către Rusia", a explicat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Zakharova a subliniat că Moscova vede această mișcare a Washingtonului ca un element periculos de destabilizare care vizează „estomparea liniei dintre armele nucleare non-strategice și cele strategice, iar acest lucru duce inevitabil la un risc  nuclear ridicat” .

In SUA a fost adoptată o nouă doctrină privind utilizarea armelor nucleare. În cadrul acesteia se consideră că un atac nuclear limitat, de mica putere, nu poate duce la un război nuclear pe scară largă.

 

N.K.

 

 

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite