România se opune Declarației de la Roma
  • 01-04-2017
  • 0 Comentarii
  • 362
  • 1

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat că este total in dezacord cu ceea ce s-a discutat la Roma, privind evolutia României în plan european, si  s-a alaturat Poloniei si altor state, care considera ca o Europă cu doua, trei sau mai multe  viteze nu este benefica tarilor membre.

„Noi am ajuns deja colonie, nu ne mai pasa prea mult de ce se spune in Europa, doar ca din cand in cand trebuie sa mimam  ca suntem un stat  independent, unitar si indivizilbi, asa cum scrie intr-o carticica pe care o am pe birou inca de cand am venit la Cotroceni”, a declarat presedintele Romaniei, adăugând ca  “e foarte misto sa fii guvernator in Romania, te plimbi, esti pe la televizor si ai un aer important cand mai oferi cate o decoratie”.

Revenind la pozitia transantă a României si la o posibila intrare în spațiul Schengen, Iohannis declara senin ca „tarile care conduc România sunt deja in Schengen, asa ca  de facto suntem si noi. Familia mea din Germania este deja acolo, nu inteleg de ce românii se tot plâng ca trebuie sa prezinte un buletin la granita, pana si eu mai fac asta din cand in cand”.

 

1 aprilie

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite