- 15-08-2022
- 0 Comentarii
- 318
- 0
Cînd vorbim despre metabolism, teme precum sistemul hormonal sau alimentația sînt deosebit de frecvente, în detrimentul unora la fel de importante precum glanda pienală și legătura ei directă cu metabolismul. Prin corelarea cu sistemul nervos central această glandă prea puțin adusă în discuție capătă un rol major în desfășurarea procesului metabolic în corpul uman.
În timp organele sînt dublu reprezentate în creier, glanda pienală este unică. Fiind înconjurată de sistemul limbic, ea se găsește în epitalamus, deci în mijlocul creierului. Cu o greutate de 100 gr. și o dimensiune 1 cm2, glanda pienală are o influență majoră asupra producerii gîndurilor noastre. Cu mult timp în urmă, marele filozof francez René Descartes și medicul psihiatru Rick Strasmann descriau glanda pienală ca fiind locul în care se găsește sufletul nostru, calea de legătură între spirit și corpul fizic. De aceea, mai este supranumită „al treilea ochi”.
Cel mai important hormon al glandei este melatonina și este important de știut că reprezintă, după rinichi, cel mai perfuzat organ. Curios este faptul că glanda pienală apare în a 49-a zi de la fertilizare, exact în perioada stabilirii genului fătului și, cu toate că se găsește în mijlocul creierului, ea rămîne în afara barierei hemato-encefalice, diferită de alte structuri ale creierului. Astfel, are efect reparator, ea fiind conectată cu întreg organismul prin sînge.
Prin metabolizarea serotoninei în melatonină, glanda pineală acționează direct asupra hipofizei. Melatonina este mai mult decît un hormon al somnului; are acțiune importantă asupra pancreasului și ficatului, stimulează țesutul maroniu (grăsimea bună din corp), are efect antioxidant antiinflamator și neuroprotector, influențează procesul de îmbătrînire, sistemul hormonal, reglează ritmul energetic al corpului. Cu alte cuvinte, stimularea sistemului nervos central prin reglarea energetică a glandei pienale este cheia spre sănătate.
În domeniul medicinei energo-informaționale au fost efectuate cercetări semnificative în acest domeniu. Reglarea energetică a organismului duce la o reglare a fiecărui sistem în parte, pînă la nivel de celulă. Fără durere, fără medicamente, în aproximativ o oră se poate face o diagnosticare energetică amănunțită a întregului organism. Dereglările energetice existente pe diferite organe apar în diagnosticare, traduse în limbajul medicinei clasice. Reglarea energetică a întregului organism impune și reglarea glandei pienale, care se poate face prin programe bine stabilite, cel mai adesea prin sistemul sanguin, hipofiză și „al treilea ochi”.
Medicina energo-informațională tratează întreg organismul, focusîndu-se pe cauză, și nu simptom. Readucînd organismul în balanța energetică, se întrerupe fenomenul de autodistrugere și se repune procesul de autovindecare în echilibru.
Informația energetică a existat dintotdeauna în corpul uman, deși nu erau inventate aparatele care au la bază fizica cuantică, menite a descifra această informație. Eu dau exemplu perioada în care nu exista microscopul, nu cunoșteam detalii legate de viruși și bacterii, iar totul se trata pas cu pas.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog
4.2 C