Renașterea naționalismului în România – un vis care poate deveni realitate (1)
  • 28-05-2020
  • 2 Comentarii
  • 2460
  • 35

Încă de acum doi ani, am anunțat, în modul cel mai politicos posibil, că drumurile Revistei România Mare și ale Partidului România Mare s-au separat. A fost o decizie unilaterală, dar agreată de către toți cei care au fost convinși că pozițiile celor două părți sînt ireconciliabile. Și a fost liniște pe ambele maluri ale canalelor informaționale care ne separau. Chiar dacă mulți dintre cititorii revistei încă văd o viitoare împăcare, aceasta nu va exista, cu atît mai puțin în prezent, cînd cele două aripi ale PRM dovedesc o totală desprindere de realitate și, mai grav, de valorile pe care Corneliu Vadim Tudor le-a promovat timp de mai bine de două decenii.

Din păcate însă, fiind un an electoral, una dintre cele două conduceri ale Partidului România Mare, prin vocea lui Adrian Popescu, a ales să se folosească de numele Vadim în ceea ce el numește ,,reconstrucția PRM”. Rumoarea existentă acum pe canalele PRM ale unor naționaliști de conjunctură, adepții bolboroselilor oferite de profesorul Popescu, nu are nici un fel de legătură cu Revista România Mare și cu atît mai puțin cu numele lui Corneliu Vadim Tudor, sau cu alt membru al familiei sale.

Prin urmare, îi informăm pe cei care au căzut în plasa minciunilor răspîndite în rîndul membrilor de partid, că Lidia Vadim Tudor nu va valida în nici un fel vreo aripă actuală din PRM, sau vreun alt partid politic așa-zis naționalist,  dar se va lupta cu toate forțele legale ca nici un fel de organizație politică să nu se folosească de numele Vadim pentru a cere voturile românilor.

Nu se pune problema ca Revista România Mare să se alăture PRM, indiferent de aripa ,,conducătoare” a acestuia. Prin urmare, acest subiect rămîne închis, și îi rugăm pe cei care încearcă să utilizeze numele Vadim în interes electoral să renunțe la această intenție și să își facă loc în politica mare cu numele lor, cu partidelor lor, cu propriile puteri.

Celor care sînt simpli membri ai PRM, celor care cred încă în forța naționalismului și în patriotismul autentic, nu putem decît să le spunem că pot vota cu cine simt. Ce trebuie, însă, să înțeleagă, este faptul că în acest moment nu există nici un partid care să reprezinte imaginea și valorile lui Corneliu Vadim Tudor, nici măcar partidul fondat de el, PRM. Cei care condamnă familia Tribunului pentru că nu se implică în acțiunile unor foști PRM-iști trebuie să înțeleagă că valorile naționaliste pe care Vadim le-a apărat chiar cu prețul vieții sale nu au fost și nici nu sînt împărtășite de către actualele conduceri. De-a lungul timpului au demonstrat că nu doresc să ofere electoratului naționalist nimic altceva decît multe vorbe goale, trădînd PRM-ul, valorile sale.

Iată de ce Revista România Mare își dorește să îi apropie pe cei care încă împărtășesc valorile pentru care Corneliu Vadim Tudor a luptat. Revista are în plan crearea unui grup de lucru apolitic, care să constituie baza pentru renașterea spiritului suveranist al poporului român. Ne dorim să alăturăm grupului pe cei care simt că vadimismul este mai mult decît un nume, care cred că vadimismul este un curent al renașterii naționale. În acest sens, vom expune în numărul viitor al revistei un decalog ca punct de plecare, iar cei care aderă la acesta vor deveni membri ai acestui grup care, cu ajutorul lui Dumnezeu, va pune bazele renașterii naționalismului autentic românesc.

De curînd, de cînd prin intermediul site-ului Revistei România Mare am anunțat inițierea acestei mișcări apolitice, într-o primă fază, care să ducă, într-un final, la renașterea spiritului naționalist al românilor, am primit o mulțime de gînduri bune, sprijin și încurajări. Nu știm dacă acestea se vor transforma într-un sprijin efectiv, trup și suflet, așa cum ne așteptăm. Mai ales că ne dorim să cooptăm în această mișcare și tineri, care să poată duce mai departe această „povară“ a întelepciunii patriotice.

Am primit, însă, și altfel de ,,încurajări”, la care, evident, nu dorim să răspundem individual, pentru simplul motiv că nu are sens să ne pierdem vremea cu cei care au o altă viziune asupra lumii. Vom oferi 10 principii de la care pornim pe acest drum. Cine crede în ele și dorește să adere este binevenit. Dar cine consideră că aceasta este o ocazie de a promova ideile sale personale sau ale vreunui partid, este din start exclus. Nu dorim să transformăm ceea ce începem acum într-o acțiune fără rost, așa cum vedem că se întîmplă în Parlament de exemplu. Noi venim spre dumneavoastră cu un set de principii pe care dorim să le dezbatem, să le îmbunătățim, să le împachetăm într-un program, și să le implementăm. Acesta este singurul obiectiv. Nu dorim să ne asociem cu nici un fel de personaj sau partid. Dorim să ne construim propriul drum, care știm că nu va fi foarte ușor.

Privind din alt unghi, am observat că mulți sînt cei care demonetizează mișcările naționaliste cu fel și fel de replici simple, pe care nici măcar ei nu le înțeleg, insistînd să ne convingă cît de rău este să fii naționalist. Pentru acestia noi nu avem nici un fel de leac, susțin asta din convingere.

Lăsînd la o parte toate aceste mici neajunsuri, vă spunem, dragii noștri patrioți, care doriți să ne urmați în acest demers, că drumul la care ne înhămăm este unul dificil, plin de hopuri și prostie, dar, cu cît este mai grea o sarcină, cu atît este mai frumoasă izbînda.

Notă: Cei care doresc să adere la viitorul grup de lucru, ne pot scrie la adresa grupvadimism@gmail.com


Redacția Revistei România Mare

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite