Prompteristul
  • 23-04-2021
  • 0 Comentarii
  • 706
  • 2

Nu s-a remarcat cu nimic, nu a făcut nimic atît de ieșit din comun încît să fie ceea ce își imaginează. O perioadă a citit de pe prompter ceea ce îi scriau alții, zîmbea tîmp la cameră și stătea ore în șir la machiaj. Valorile culturale și artistice cu ajutorul cărora România a trecut pragul în 1989 au început să dispară poate chiar din a doua zi de Crăciun a acelui an, lăsînd ușa larg deschisă unor indivizi care nu au făcut nimic interesant și valoros pentru țară, nimic altceva decît să se scălămbăie la televizor, să se dezbrace sau să privească fix în prompter.

Cu ani în urmă scriam că aceste vedete false, produse pe bandă rulantă de televiziunile comerciale, vor duce, indubitabil, la scăderea drastică a nivelului cultural din țara noastră și, automat, al educației. Ei bine, este mult mai rău față de cum am estimat eu la începutul anilor 2000. Acum cei care au mintea complet spălată de indivizii de la promptere îi transformă în adevărați influenceri, cînd, în realitate, ei nu își pot influența nici măcar propriul animal de companie. Nu te poți lupta cu gloata celor care iau în seamă prostiile debitate de indivizi fără substanță, fără forță. În fond, oamenii nu empatizează cu scenariștii sau regizorii care reprezintă baza unui film sau a unui piese de teatru bune. Nu! Ei iubesc imaginea celor care joacă în ceea ce regizorul și scenaristul au gîndit. În majoritatea cazurilor, actorii culeg laurii tocmai pentru că superficialitatea este, cumva, un atribut pur omenesc.

La fel se întîmplă și cu prompteriștii care se ascund în spatele unor ecrane, de unde îi manipulează, doar ,,din tastatură”, pe naivi, prin informații care nu au nici o legătură cu realitatea. A lansa în spațiul public jumătăți de adevăr este o mîrșăvie a prompteristului. Cumva, este de înțeles, deoarece nivelul lui de trai este asigurat de aberațiile lansate în spațiul public, la televizor sau pe Facebook. A manipula turma este parte din munca lui. Ceea ce este cu adevărat revoltător este că numărul naivilor este din ce în ce mai mare pe măsură ce țara se degradează într-o sărăcie din care cu greu se va mai putea ridica. Oare cîți dintre cei care au văzut filmul ,,Triunghiul morții”, în care Constantin Cotimanis și Sergiu Nicolaescu au un dialog remarcabil, știu că textul a fost scris de Corneliu Vadim Tudor? Foarte puțini. Dar, în toate postările de pe Facebook legate de această scenă, oamenii îl laudă pe Nicolaescu pentru cuvintele rostite. Corect! Dar cel care le-a gîndit a fost Vadim.

Prompteriștii, vedetele TV fără substanță, superfi­cialitatea și liberalismul sexual au distrus o cultură cu care, de voie, de nevoie, noi, românii, ne mîndream cîndva. Cărțile au fost înlocuite de postările prompteriștilor, iar gloata de naivi soarbe fiecare cuvînt scris pe Facebook.

Acum cîteva zile, un prompterist cu aer de copil pierdut în spațiu și privire de motan părăsit a declarat că rușii vor ataca România, iar el va merge imediat la unitatea unde a făcut armata să își ia AKM-ul – pe care ,,știe exact” unde l-a lăsat acum mulți ani – pentru a participa la război. În fond, spre deosebire de milioane de români, el chiar are ce apăra de venirea rușilor – averea acumulată și multe alte privilegii pe care elita trădătoare le-a primit de la stăpînii bogați și foarte influenți. Ei bine, dacă el va face acest pas, eu voi merge la UM 01184 din Bacău – o școală de ofițeri în rezervă – și voi lua AKM-ul OP 0705, pe care l-am lăsat în rastel, și îl voi urma pe prompterist la fix zece metri în spate, pentru că trebuie să fiu sigur că se va ține de cuvînt. Problema mea e de natură logistică, unitatea în care mi-am petrecut 9 luni din viață a fost desființată, așa că o să îmi fie greu să îmi găsesc arma. Cu toate acestea, sînt decis să îl urmăresc pe prompterist, să văd dacă, în afară de a merge pe bicicletă și a citi de pe prompter, de a minți lumea și de a expune o bucată de istorie care îi convine lui și naivilor care îl aclamă, ei bine, dacă știe să tragă cu arma, să sape tranșee, să alerge pe teren minat și să se apere de avioanele rusești.

Da, prompteristul are ce apăra. Dar cei peste 12 milioane de români ce să apere? Averile strînse de politicienii români după Revoluția din 1989, obținute prin furt? Averile celor care lucrează în mass-media corporatistă, care propagă zilnic minciunile Serviciilor? Averile securiștilor? Ce anume să apere românul de rînd, sărac și umilit zilnic de guvernanți?

Păi să mergeți la război voi, măi tolomacilor! Încetați să mai trimiteți românii să se sacrifice pentru o țară distrusă, în mod sistematic, de toți cei care au avut acces la butoane în ultimii 30 de ani. Muriți voi dacă ne iubiți atît de mult, iar noi o să vă facem un monument frumos undeva, în centrul Capitalei. Promitem că vă facem!

Lumea s-a întors pe dos și revine la perioada de început a creștinismului. Timp de sute de ani după Christos, creștinii au fost persecutați, uciși, crucificați pentru credința lor. Se pare că nu mai durează mult pînă cînd creștinii care refuză să fie alungați din biserici vor fi la fel de persecutați de gloata celor spălați pe creier, a celor care înghit fiecare minciună, prostie sau jumătate de adevăr pe care prompteriștii o debitează ori de cîte ori simt nevoia să urineze pe valorile românilor.

D.A.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite