Primul avion cu ajutor rusesc a ajuns în Serbia
  • 04-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 200
  • 2

Primul Il-76 al Forțelor Aerospațiale Ruse a fost trimis de la Ministerul Apărării rus la aerodromul Bataynitsa, situat la 20 km nord-vest de Belgrad, și a transportat un grup de medici militari specializați în epidemiologie și virologie. În plus, au fost livrate echipamente pentru dezinfectare și diagnosticare epidemiologică.

Alte 8 echipe medicale cu echipament se află la aerodromul Chkalovky în așteptarea plecării, sunt planificate în total 11 zboruri, care vor livra Serbiei 87 de medici militari, precum și virologi, echipamente, echipamente de protecție și 16 unități de echipament militar.

Pe 26 martie, Cabinetul de Miniștri al Serbiei a solicitat ajutor Rusiei în combaterea răspândirii coronavirusului ca parte a unui acord între Rusia și Serbia privind cooperarea și asistența umanitară pentru a răspunde la situații de urgență.

În prezent, în Serbia au fost înregistrate 1171 cazuri de infecție, 31 de persoane au murit. Țara și-a închis granițele, au fost oprite conexiunile interne cu autobuzul și trenul, starea de urgență este în vigoare, persoanelor de peste 65 de ani le este interzis să părăsească locuințele.

 

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite