Previziunile șocante ale lui Nostradamus: ce ne așteaptă în 2021
  • 09-12-2020
  • 0 Comentarii
  • 934
  • 16

După cataclisme, incendii și pandemia provocată de coronavirus în anul 2020, este foarte greu să surprinzi omenirea cu ceva. Dar Nostradamus susținea că cele mai semnificative evenimente care vor schimba planeta pentru totdeauna încă nu s-au derulat. Se spune că celebrul medic, alchimist, astrolog și clarvăzător francez Michel de Nostredame (Nostradamus) a fost capabil să prezică viitorul pentru 2.240 de ani. Vizionarii vremii au devenit interesați de profețiile sale sub formă de catrene chiar din timpul vieții sale, deși nu în maniera preconizată: în loc de onoruri de la conducători, a primit persecuție, critici. Nostradamus a văzut perfect viitorul imediat, dar cu cît privirea clarvăzătorului s-a aplecat mai mult asupra viziunilor, cu atît imaginile erau mai vagi în catrenele sale: de exemplu, avionul era pentru el o pasăre de fier, iar computerele și roboții erau fenomene de întuneric.

Nu toate catrenele lui Nostradamus au supraviețuit pînă în zilele noastre, ci cele cunoscute și populare printre interpreții care încearcă să traducă imagini și simboluri vechi de 500 de ani în limbaj și realitate moderne. Și nu toată lumea reușește. Multe dintre profețiile lui Nostradamus se dovedesc a fi evidente abia după ce evenimentul la care fac referire a avut loc. Să încercăm să înțelegem interpretarea catrenelor marelui vizionar pentru 2021.

În profețiile decodificate ale lui Nostradamus, numărătoarea inversă a evenimentelor pentru intervalul 2020 - 2025 se bazează pe expresia „al douăzecilea an al lunii”. Potrivit catrenelor lui Nostradamus, un anumit „bebeluș cu o urîțenie cumplită” va veni pe lume. Acest copil monstruos este un fel de punct de plecare pentru un întreg lanț de evenimente care vor avea loc în următorii cinci ani. Cu toate acestea, în interpretările ulterioare ale catrenelor lui Nostradamus, se observă că este foarte dificil să conceptualizezi o asemenea viziune, iar un asemenea eveniment ar trebui să agite lumea întreagă. Din presupuneri, venirea pe lume a acestui ,,copil deformat” indică ceva complet ieșit din comun: apariția unui cyborg, a unui robot sau crearea inteligenței artificiale.

Nostradamus: în jurul anului 2021 omenirea se va confrunta cataclisme monstruoase

Mai multe poezii ale lui Nostradamus prezic simultan cataclisme monstruoase. Și, deși incendii și cutremure au străbătut Pămîntul deja în 2020, este posibil ca dezastrele naturale teribile să devină și mai violente în 2021.

,,Cutremur foarte puternic în luna mai.

Saturn, Capricorn, Jupiter, Mercur cu taur,

De asemenea Venus, Rac, Marte în Nona/ al nouălea.

Grindină mai mare decît un ou va cădea”

Un alt catren indică, de asemenea, producerea unor cataclisme severe. Judecînd după descrierea extrem de vagă, putem vorbi despre pierderi mari în rîndul populației animale, iar forțele elementelor vor afecta țara de pe mare.

,,La scurt timp, după un scurt răgaz

Vor fi mari frămîntări pe mare și pe uscat,

Vor fi și mai multe bătălii pe mare,

Animalele vor suferi cel mai mult de foc”.

Interpreții cred că aceste catrene pot prezice furia viitoare a naturii. Tsunam-urile, erupțiile vulcanice și incendiile nu sînt excluse. Mai mult, unii cred că aceste versuri vorbesc despre cataclisme care vor afecta aproape întreaga planetă.

Al treilea război mondial în 2021

Cu toate acestea, trebuie menționat din nou că plasarea exactă în timp depinde în întregime de interpretarea catrenelor. Ultimul catren citat este, de asemenea, interpretat ca o predicție a izbucnirii războiului, indicînd faptul că „va fi un zgomot mare pe mare și pe uscat”. Practic, ipotezele se bazează pe faptul că focul ostilităților va fi în Orientul Mijlociu: Siria și Iranul vor fi expuse riscului. 2021 este anul Taurului pe care Nostradamus îl indică drept pragul pentru începutul celui de-al treilea război mondial. Una dintre țările din Asia este numită ,,inițiator” în profețiile sale, care indică și faptul că în ostilități vor fi folosite arme chimice. Este menționat, de asemenea, statul otoman, care dorea să cucerească întreaga lume, drept pentru care nu este exclus ca ambițiile Turciei să determine, într-adevăr, țara să declanșeze un conflict militar.

Epoca de aur a Rusiei în predicțiile lui Nostradamus

Savantul a acordat o atenție specială Rusiei în profețiile sale. Potrivit următorului catren, după anul 2020 Rusia va intra în Epoca de aur.

,,Au trecut douăzeci de ani sub stăpînirea Lunii,

șapte mii de ani altul își va ține monarhia,

Cînd Soarele își va lua zilele obosite,

atunci și sursa profeției mele va fi împlinită”

În această perioadă, oamenii de știință autohtoni vor pune bazele unor mari descoperiri științifice, vor începe dezvoltarea activă a comerțului și consolidarea economiei. Profețiile lui Nostradamus pentru 2021 acordă o atenție deosebită și Marii Migrații, ce va avea drept cauză sărăcia și războiul. Nostradamus, probabil, nici măcar nu s-a înșelat din punct de vedere geografic, deoarece popoarele din teritoriile orientale și asiatice se deplasează deja activ nu numai în țările europene, ci și în Rusia. În această perioadă, SUA se va ocupa de problemele personale și va părăsi temporar arena politică și economică. Ceea ce, apropo, nu este departe de adevăr: pînă la sfîrșitul anului 2020, Statele Unite se confruntă cu răspîndirea coronavirusului, a protestelor și a scandalului în jurul alegerilor prezidențiale. Potrivit profețiilor, alte trei puteri vor intra în arena mondială: Rusia, China și India. Din cauza migrației globale, bariera lingvistică și cultura se vor deteriora în viitor. Această perioadă va marca începutul apariției nu numai a unei rase noi, ci și a unei noi credințe.

Previziunile lui Nostradamus despre 2020

Poate cel mai bogat an în evenimente majore și schimbări globale, 2020 s-a dovedit a fi un an dificil pentru toată lumea. S-au împlinit predicțiile lui Nostradamus? Celebrul astrolog a scris că acest an va aduce schimbări neașteptate pentru multe țări. Pandemia de coronavirus a venit, cu adevărat, ca o surpriză completă pentru toată lumea și a forțat majoritatea țărilor să impună carantine stricte. Oamenii au fost obligați să învețe să trăiască în condiții noi, să-și ascundă fețele în spatele măștilor, să-și abandoneze rutina obișnuită și să limiteze comunicarea în direct. Coronavirusul a provocat schimbări atît în ​​sfera economică, cît și în cea culturală și socială a societății.

În ceea ce privește descoperirile științifice, Nostradamus nu a fost la fel de exact, cel puțin nici un stat nu a anunțat oficial invenția celor mai noi echipamente. Compania americană Tesla, desigur, a lansat o lovitură de marketing lansînd Crew Dragon cu un vehicul Falcon 9 și deschizînd astfel un nou capitol pentru explorarea spațiului comercial, dar aceasta nu reprezintă o descoperire nouă.

O altă predicție se referea la o schimbare impor­tantă în perspectiva vieții – tranziția de la valorile materiale la cele spirituale. Potrivit savantului, omenirea trebuia, în cele din urmă, să fie luminată de un gînd important, ar fi trebuit să survină o înțelegere a celor mai importante aspect ale vieții. Într-adevăr, în ultimul an, milioane de oameni și-au reconsiderat prioritățile. Sub amenințarea de a fi infectați cu un virus periculos, populația planetei a început să se gîndească mai mult la valoarea vieții în sine, la sănătate, dragoste și prietenie.

Catrenul care indica producerea unor lovituri de stat s-a adeverit doar parțial. După cum știți, un val de proteste a străbătut Statele Unite, Germania, Franța, Marea Britanie, Belarus și alte state ale lumii, dar nu putem vorbi pînă acum despre schimbări grave și consecințe negative. Poate că răspunsul va veni în viitor. Trebuie menționat că previziunea se referea în primul rînd la China, unde protestele tinerilor au rămas fără ecou, precum în Mexic și Brazilia.

Aspectele legate de încălzirea globală și topirea ghețarilor sînt, cu adevărat, importante. Clima se schimbă, temperatura medie anuală crește alarmant. Desigur, în timp ce popoarele din nordul Rusiei nu se mută în masă în alte regiuni, ultimele declarații ale oamenilor de știință sînt deja îngrijorătoare. Astfel, o schimbare climatică accentuată crește riscul eliberării bolilor periculoase din cimitire. În timpul topirii ghețarilor, diferite bacterii – de exemplu, antraxul – se reactivează.

În ceea ce privește conflictele armate, previziunile s-au împlinit – acestea au izbucnit cu o violență de netăgăduit în ultimii ani. În 2020, confruntarea dintre Armenia și Azerbaidjan asupra Nagorno-Karabakh a escaladat, a existat o lovitură de stat în Mali, un conflict în Etiopia și Sudanul de Sud, un război civil în Republica Centrafricană, proteste în Algeria și o serie de atacuri teroriste în Franța și Austria. Dar nu putem presupune că toate acestea vor duce la izbucnirea unui al treilea război mondial.

Nostradamus a avertizat, de asemenea, cu privire la apariția incendiilor devastatoare în 2020. Și acest lucru s-a adeverit. Este suficient să reamintim flăcările care au mistuit teritorii întinse din Australia și Statele Unite.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite