Președintele Azerbaidjanul dezvaluie condiția încetării luptelor în Karabah
  • 01-10-2020
  • 0 Comentarii
  • 304
  • 0

Azerbaidjanul va opri ostilitățile pe teritoriul Nagorno-Karabah dacă forțele armate armene părăsesc complet regiunea. Această declarație a fost făcută de președintele Azerbaidjanul, Ilham Aliyev.

Potrivit acestuia, dacă Erevan îndeplinește această cerință, luptele se vor opri și va veni pacea. Aliyev a menționat că poporul armean ar trebui să-și facă autoritățile responsabile dacă dorește să trăiască în condiții pașnice.

Președintele a subliniat că dreptul internațional este de partea Azerbaidjanului, întrucât încearcă să-i restabilească integritatea teritorială și justiția istorică.

„O facem și o vom face”, a spus Aliyev.

La 27 septembrie, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a anunțat că lansează o „operațiune contraofensivă” ca răspuns la acțiunile Forțelor Armate Armene, care „au bombardat așezări pe linia de contact din Karabah”.

În Republica Nagorno-Karabakh nerecunoscută, s-a raportat că așezările, inclusiv capitala, Stepanakert, au fost supuse focului de artilerie.

Ca urmare a ostilităților, există victime civile și militare de ambele părți. Legea marțială și mobilizarea au fost declarate în Karabah și Armenia. Mobilizarea parțială a fost anunțată în Azerbaidjan, legea marțială a fost introdusă în unele orașe.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite