Presa românească a devenit vitriolul întregii societăți!
  • 01-07-2024
  • 0 Comentarii
  • 71
  • 0

Motto: ,,Mass-media este o jucărie în mîna bogaților, și ei o folosesc nu pentru a ne fi nouă mai bine, ci pentru a se îmbogăți ei mai mult” (Ryszard Kapucinski)

Da, așa este, mass-media a devenit o ARMĂ, dar niciodată defensivă, ci ,,dotată tehnologic, special pentru conducerea societății, pentru a acționa asupra sentimentelor oamenilor, pentru formarea valorilor, gusturilor și gîndurilor” (Dimitri Avdeev). Concret, ,,Televiziunea este triumful mașinii asupra oamenilor” (Fred Allen), în sensul că ,,aceasta diluează mințile” (George Pruteanu).
Este cert faptul că, la nivel planetar, 90-95% din presă se caracterizează printr-o organizare și funcționare pur militărești, adică ,,ordinul nu se discută, ci se execută”. Iată de ce ADEVĂRUL PUR nu mai este de mult vînat și făcut public, acesta fiind, pur și simplu, ocolit, bagatelizat, cosmetizat, în funcție de anumite interese, și chiar interzis. Luați ca exemplu războiul din țara vecină. Mass-media din România, aproape în ansamblul ei, ne-a înștiințat cu surle și trîmbițe că ,,Ucraina este în plină contraofensivă”, numai că imaginile de la fața locului ne-au arătat niște ruine mai ceva decît cele din războaiele mondiale, niște soldați și refugiați disperați, baraje, blocuri și poduri distruse și un Zelenski care se plînge că nu mai are arme și muniții.
Ce mai, acum nu se mai ține cont de libertatea și obiectivitatea omului de presă, sau altfel spus: ,,Presa noastră, dragii mei,/ Este liberă să scrie.../ Doar ce vor stăpînii ei!” (Janet Nică). Și uite așa, războiul mass-media împotriva omenirii a fost demult cîștigat, de unde și concluzia că ,,Oricine controlează presa controlează și mintea oamenilor” (Jim Morison). Deci, dragi cititori, ,,Aveți grijă pe cine lăsați să vă influențeze gîndurile și stările emoționale. Neatenția în această privință vă poate costa libertatea de a gîndi deschis, fără limitări prestabilite. Mass-media, precum și alți oameni orbiți de informații oferite de aceste mijloace, vor încerca pe cît posibil să vă facă niște roboței, să fiți de-ai lor. Poate nu au puterea de a vă face să gîndiți CUM vor ei, dar sigur vă vor face să vă gîndiți la CE vor ei... și asta e exact ce doresc” (Pera Novacovici).
După cum se poate constata, sîntem zilnic intoxicați cu așa-zisele știri bombă, de genul ,,La Guvern s-a produs rocada”, adică lichelele au fost înlocuite cu pramatiile; sau ,,Alianța politică este un real succes!”, ceea ce înseamnă că, atunci cînd ,,cel mai penal partid politic – PSD” (Iohannis) s-a unit cu ,,cea mai neagră ciumă – PNL” (Ciolacu), șampaniile au fost mai spumoase și artificiile mai luminoase.
Se zice că ,,Presa este cîinele de pază al societății”, dar de cine ne-ar apăra, acum, presa, fiindcă din ce constat eu, mai apărați sînt tocmai cei care ne-au făcut și ne mai fac încă mari necazuri. Vorba lui Petre Țuțea: ,,În loc să fim apărați de hoți, criminali, corupți, trădători, străini... sînt apărați ăștia de noi”. Să nu trecem peste concluzia lui Salvador Dali: ,,Televiziunile au devenit pubele de lux”, dar mai dur s-a exprimat George Michael: ,,Televiziunile au devenit adevărați demoni”, care ne-au adus în postura de a ne revolta ,,împotriva a ceea ce ni se spune și ni se arată, și nu împotriva a ceea ce ni se face” (Cristian Sima).
Cîndva, în presă, sub imaginile cu fețe de tîlhari scria ,,CĂUTAT”, acum scrie ,,VOTEAZĂ!”. Păi cum să nu o ia razna poporul cu astfel de știri, cum a fost aceea în care ni se spunea că ,,O babă a fost violată în pădurea Băneasa!”, iar după vreo trei zile, articolul principal avea următorul titlu: ,,Invazie de babe în pădurea Băneasa!”.
Îmi aduc aminte că, în perioada pandemiei, nu am lipsit de la nici un miting/protest antivaccinare Covid-19, alături de Diana Șoșoacă, George Simon, Radu Moraru, gl. Radu Theodoru, Cristian Terheș și mulți alți oameni cu mintea limpede, iar pe la mai toate televiziunile, eram numiți ,,iresponsabili” (Johannis), ,,descreierați” (B1-TV), ,,neinformați” (Antena 3) etc. Ce să mai zicem de îndemnurile de-a dreptul imbecile ale guvernanților, date pe post zi de vară pînă-n seară, cum a fost cel al premierului Cîțu: ,,Pentru a putea bea o cafea cu prietenii, trebuie să vă vaccinați!”. Ni se creaseră și condiții încurajatoare, precum aceea de a ni se transmite continuu, prin megafoanele mașinilor de poliție care umpluseră străzile, Imnul României, al cărui titlu era în totală contradicție cu planurile guvernanților. În istoria idioților a intrat și zicerea celei mai parașutate invitate în studiourile TV: ,,Să se vaccineze dracului cu toții și să intrăm în rîndul lumii!” (Alice Drăghici – România TV). În rîndul cărei lumi să intrăm, femeie? În lumea Satanei, în care ai intrat tu, atunci cînd te-ai vaccinat, ca să dovedești exact ceea ce a zis Jacques Attali: ,,Idioții merg singuri la tăiere”?
Acum înțelegeți, frați români, nevaccinați, de ce Dumnezeu a creat și astfel de viermi în lumea asta? Ca să fie striviți, firește, și ca ei să înțeleagă că trebuie să dispară ca măgarii în ceață din lumea presei românești. Vorbesc aici de Victor Ciutacu, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Lili Ruse, Anca Alexandrescu ș.a., cărora lumea, sătulă de minciunile pe care aceștia le toarnă pe micul-ecran, a început, cu umorul caracteristic românilor, să le trimită mesaje de genul: ,,Terminați cu știrile difuzate pe banda din josul ecranului! Soacră-mea crede că e karaoke!”. Sau: ,,Nu mai spuneți la televizor că se măresc salariile, că se va ieftini pîinea, că vor crește pensiile... Fiindcă așa îi învățați pe copiii noștri să mintă!”. ,,Chiar și cînd ne anunțați că Vremea va fi închisă (Starea vremii – TV), ne ducem cu gîndul la faptul că DNA cam exagerează”.
Păi logica elementară ne face să înțelegem că oamenii de presă VACCINAȚI, cu mult entuziasm, contra Covid-19 nu vor fi, în vecii vecilor, credibili în fața oamenilor care nu au dorit să se vaccineze cu serul insuficient testat și total ineficient în combaterea virusului, dar care s-a dovedit a avea, în numeroase cazuri, consecințe dramatice asupra stării de sănătate a indivizilor respectivi. Sînt două lumi diferite, una profund satanistă, și alta, a celor cu credință în existența și puterea divină a bunului Dumnezeu.
Iată de ce Anca Alexandrescu (Realitatea TV), spre exemplu, nu are cum să ne convingă că ,,ADEVĂRUL SUPREM ÎI APARȚINE”, în circul TV intitulat ,,Culisele statului paralel”. În primul rînd, cu toată frumusețea și eleganța ei, domnia sa a rupt ușa centrului de vaccinare anti-Covid 19. În al doilea rînd, este de reținut că, în urmă cu ani, a făcut parte chiar din respectivul ,,Stat paralel”, pe care acum îl înfierează cu vorbe-n vînt. Tatăl său, un gigant jurnalist și om de televiziune, mi-a mărturisit: ,,Îmi pare nespus de rău că mi-am introdus fiica în această mocirlă!”. În al treilea rînd, Anca Alexandrescu a acționat în ultimii ani conform zicalei ,,După război, mulți viteji se-arată”, adică ,,Stați să vedeți! Nu mă las. Mă voi duce peste ei. Am probe și nu va scăpa nimeni” sînt doar niște vorbe în vînt. Chiar și colaboratorii și invitații ei nu sînt decît niște neica-nimeni sau, în cel mai bun caz, niște persoane compromise ori infractori dovediți (Cocoș, Ponta, Băsescu...), care vin la emisiunile sale pentru a se spăla reciproc de păcate.
Păi, doamnă Anca Alexandrescu, sigur nu știți, dar despre golanul Florian Coldea eu am scris în presă de mai bine de zece ani, cunoscîndu-l de pe vremea în care, ori de cîte ori intra în vreun bar, se auzeau voci care șopteau: ,,Iar a venit handicapatul ăsta aici!”.
Da, stimată doamnă, cunosc mulți ,,jurnaliști” care, în permanență, unii chiar și acum, l-au servit cu ardoare pe Coldea, fără a se văita că stau prea des în genunchi. Ei bine, în acele vremuri, prin 2019-2020, am publicat în Revista ,,România Mare” articolul-pamflet ,,SRI – Un coșmar!”, din care v-am selectat cîteva fragmente:
,,Într-un magazin cu profil de electronice, m-am întîlnit cu generalul Coldea. Eu căutam baterii pentru păpușa nepoatei, iar el scotocea rafturile în căutarea unor microfoane impermeabile, tocmai bune de agățat în pomi, în dreptul ferestrelor deschise. M-a rugat să nu spun nimănui că și-a schimbat strategia interceptărilor, întrucît lumea a început să descopere sursele de ascultare în prize, în oala cu ciorbă, în peștișorul din acvariu și chiar în plombele măselelor.
Cert este că, în România, procedura interceptărilor a devenit sport de performanță, avem chiar un record mondial în materie: toți localnicii unui sat uitat de lume din nordul țării au fost interceptați într-o lună mai mult decît a făcut-o FBI într-un an în SUA. Păi ce, te joci cu SRI? Dar stați puțin, că în România nu există doar un serviciu secret. Sînt vreo 25, dar vă dați seama cît de secrete sînt ele, de se știe cîte sînt, cu ce se ocupă fiecare, ce protocoale fac ele cu alte instituții ș.a.m.d. Chiar și subsemnatul și-a deschis un serviciu secret la cîrciuma din capul străzii, unde nu-ți trebuie microfoane, căci, după, trei șnaps-uri, consumatorul spune ce s-a întîmplat în jumătate de țară. Treaba merge ca unsă, și mă bate gîndul să înființez și o masonierie la nivelul asociației de proprietari, chit că nu am niște loji, cum se poartă, dar nu-i bai, cîteva scăunele pentru pescari tot găsesc. Revenind la generalul Coldea, vă mai spun că, foarte rapid, omul a golit un raft întreg cu microfoane, dar avea o reținere: fiind de producție rusească, se temea ca nu cumva ceea ce asculta SRI să fie interceptat și de ruși. L-am liniștit repede, spunîndu-i că rușii nu ascultă, ei doar dau ordine (...)
Pentru că i-am fost de ajutor și i-am promis că nu voi spune nimănui despre respectiva întîlnire, m-a invitat la o cafea, unde mi-a zis cam așa: «Statul funcționează după o schemă piramidală, cu Președinția, Guvernul și Parlamentul în vîrf, ca instituții de prim-rang. Mai jos, urmează ministerele, cît mai multe, căci clientela politică este mare, ca să nu mai vorbim de rubedenii, prieteni și fel de fel de penali, toți cu gîndul la cașcaval. Deși ministerele sînt considerate instituții de elită, ele au devenit niște locașuri parazitare, în care își fac veacul grupări infracționale bine organizate, toate avînd un unic și precis scop: prăduirea bugetului de stat. Toate proiectele, promisiunile și contractele anunțate cu surle și trîmbițe în campaniile electorale nu sînt decît niște vrăjeli de doi lei, pe care nici cei ce le lansează nu le cred. Sub ministere sînt vreo 250 de agenții, comitete, autorități, consilii și comisii, care au drept scop să ajute instituțiile superioare ale statului (...)».
În replică, i-am explicat lui Coldea de ce organizarea și funcționarea statală sînt... varză, argumentele fiind simple și clare: În loc să strîngă fel de fel de informații, să le selecteze, iar pe cele ce fac atingere la siguranța statului să le predea instituțiilor competente în a acționa ferm și urgent împotriva vinovaților, SRI nu se mai ocupă decît de protocoale și avansări în lanț la gradul de general, astfel încît, în curînd, pînă și șoferii și paznicii instituției vor fi cu toții generali. Cîndva, siguranța statului român era în topurile mondiale, dar acum doar ochelarii le-au mai rămas agenților SRI. Cum care ochelari? Ăia care îi protejează de fumul grătarelor și proțapurilor, de unde și denumirea de ochelari fumurii. Gurile rele spun că în sediul SRI sînt cîteva birouri în care lucrează reprezentanții FBI, Interpol, Inteligence Service etc., toți avînd rolul de intermediari ai marilor puteri sau putori, luați-o cum vreți, oricum e bine(...)”.
Avînd un coeficient de inteligență redus, neputînd să asimileze valul de informații din expunerea mea, în cele din urmă, ,,pe Mister Coldea l-a luat somnul, a trebuit să-i dau cîteva perechi de palme pentru a-l trezi și a-i aminti că trebuie să plătească cafelele consumate. În zadar, omul nu mai avea bani, îi dăduse pe toți pe microfoane, dar s-a trecut pe caietul datornicilor, promițînd că va achita consumația cît mai curînd, dacă nu cumva îl va sălta vreo dubă. La despărțire l-am rugat să-mi dea și mie un microfon, pe care intenționam să-l montez în olița de noapte a nepoatei mele, dar Coldea a vrut să afle ce secrete de stat pot afla serviciile în urma unei astfel de operațiuni. Cum ce secrete? Simplu: secretul statului pe oliță, indispensabil oricăror puteri pîrțîite, constipate sau bălegoase, cum au fost toate cele care, în ultimii 30 de ani, au pus această țară pe butuci!”.
Oricum, celor care vor să aprofundeze subiectul, le recomand articolul ,,SRI – o nălucă!”, apărut tot în Revista ,,România Mare” (nr. 1633/28 martie 2022), cînd nu se știa pe unde umblă Anca Alexandrescu și alții ca ea.
Despre Coldea, alte comentarii sînt de prisos, dar rețineți că ,,Atunci cînd un nebun pare cu totul rezonabil, credeți-mă, atunci este momentul să îi pui cămașa de forță” (Edgar Allan Poe, ,,Sistemul doctorului Gordon”).
P.S. – Nici acum Coldea nu și-a achitat cafelele, dar ca să scape de griji, a tras sforile ca patronul cafenelei să fie arestat. Cum, de ce și la ce bun – mai contează asta? Și cînd te gîndești că Anca Alexandrescu se joacă bîza cu gașca acestui măscărici, pe care lumea îl înjura și îl stropea cu vin prin barurile rău famate din Dubai...

VALENTIN TURIGIOIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite