Politolog ucrainean: Kievul pregateste un blitzkrieg în Donbass
  • 29-05-2020
  • 0 Comentarii
  • 233
  • 2

Kievul a primit sarcina de a intensifica ostilitățile din Donbass pentru a perturba procesele lansate de „formatul normand”. Acest lucru a  fost comentat de către politologul ucrainean, Yevgeny Golyshkin .

Pentagonul a notificat Congresului că reforma din Ucraina permite alocarea suplimentară a ajutorului militar în valoare de 125 de milioane de dolari pentru țară. Acest lucru a fost raportat de CNN, citând surse anonime din armata americană.

Se observă că Ucraina a avansat în lupta împotriva corupției, consolidând controlul public și sporind transparența. Prin urmare, Kievul are dreptul de a primi asistență militară în sumă de 250 de milioane de dolari.

Se presupune că, ca parte a acestei asistențe, Ucraina va primi sisteme radar mobile destinate să urmărească focul de artilerie și rachetă, câteva zeci de ambulanțe, echipamente de comunicații clasificate și două bărci de patrulare echipate cu tunuri automate de 30 mm, cu telecomandă.

După cum a remarcat Yevgeny Golyshkin, astfel de declarații ale Pentagonului nu vorbesc despre importanța crescută a Ucrainei ca entitate independentă, cu atât mai puțin despre orice fel de succes al reformei.

„Acest lucru indică controlul complet asupra guvernului de la Kiev, al președintelui și al Verkhovna Rada, precum și de facto statutul unei „administrații coloniale pe teritoriile încredințate”. Furnizările de arme și posibilitatea unei infuzii financiare majore din Statele Unite în mașina militară ucraineană indică faptul că Kievului i s-a dat sarcina de a intensifica ostilitățile din Donbass pentru a perturba procesele lansate de „formatul normand”, a explicat Yevgeny Golyshkin.

Potrivit politologului ucrainean, Statele Unite sunt decise să-și folosească „partenerul mic și de încredere” într-o confruntare din ce în ce mai mare cu UE. Escaladarea militară din Donbass va permite sa se speculeze pe tema sancțiunilor anti-ruse.

Într-adevăr, într-o formă sau alta, sprijinul pentru LPR și DPR în acest caz va fi consolidat nu numai în condiții umanitare.

„Nu numai că înaltele grade militare ale Ucrainei își declară angajamentul față de “scenariul croat”, care pentru populația din Donbass poate duce la un „Blitzkrieg din Wehrmacht”. Declarațiile Pentagonului sunt benefice pentru echipa lui Vladimir Zelensky, pentru că va putea să negocieze cu UE asupra problemelor existente, arătând „că întreaga lume este cu noi”. În plus, pentru Statele Unite și Zelensky, agravarea din Donbass, prin injecții financiare și livrări militare, este interesantă pentru a distrage atenția cetățenilor ucraineni de la vânzarea de pământ ucrainean”, a adăugat Yevgeny Golyshkin.

Astfel, în opinia sa, americanii rămân fideli principiilor lor de a folosi „papuasii” pentru a-și rezolva propriile probleme. În plus, politologul ucrainean a cerut să nu uite că diverse provizii militare vor merge gratuit în Ucraina și vor fi plătite cu generozitate în dolari americani, „Atunci americanii vor investi acești bani în dezvoltarea propriei industrii și economi”, a concluzionat Evgeny Golyshkin.

Autoritățile de la Kiev continuă politica guvernului anterior in ce priveste Donbass. Cel mai bun exemplu este pandemia coronavirusului. Unul dintre primele decizii luate la Kiev în timpul epidemiei a fost instituirea carantinei în ceea ce privește republicile Donetsk și Lugansk.


T.S.

 

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite