Pod de Flori peste Strîmtoarea Bering
  • 23-04-2017
  • 0 Comentarii
  • 372
  • 0

Rusia şi SUA vor construi împreună un pod peste Strîmtoarea Bering, numit Podul de Flori, după exemplul României şi Republicii Moldova, din anii ’90. Dat fiind faptul că relaţiile dintre cele două superputeri nucleare sînt foarte încordate în zona Orientului Mijlociu, nefiind şanse să se poată îmbunătăţi în viitorul apropiat, cele două ţări vor lăsa deoparte neînţelegerile din această zonă şi vor mima o relaţie bună în Extremul Orient.

„Este clar că în problema Siriei nu putem ajunge la un compromis, aşa că am decis să facem, totuşi, paşi importanţi de reconciliere a ţărilor noastre; construcţia unui pod peste Strîmtoarea Bering nu poate decît să ne ţină ocupaţi pînă cînd găsim o soluţie de a ne împrieteni sau, dimpotrivă, de a ne distruge reciproc, pe noi şi restul lumii“, a declarat secretarul american Rex Tillerson, adăugînd că „Şi Washingtonul şi Moscova sînt de părere că un pod uneşte, şi nu desparte. La o adică, în caz de război, tancurile pot ajunge mai repede în Alaska, sau, după caz, la Kremlin, avînd un pod la dispoziţie“.

„Europa are deja probleme grave de identitate, terorismul şi Merkel avînd grijă să se destrame tot ceea ce vor ei să facă acolo, o Uniune, parcă. Se autodistruge singură, nu e nevoie să mai intervenim şi noi“, a adăugat Serghei, ministrul rus de Externe, în timp ce ciocnea un pahar de vodcă cu Rex.

Podul va fi construit de firme ruseşti, iar finanţarea va fi asigurată din exploatările de petrol realizate de SUA în Irak, Libia şi, foarte curînd, Siria.

D.A.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite