
- 14-03-2022
- 0 Comentarii
- 1552
- 0
Avînd o suprafață de aproximativ 1,7 m2, pielea este cel mai mare organ al corpului, ce formează un sistem care își desfășoară activitatea pe mai multe straturi, fiecare avînd activitate proprie (epiderma, derma, hipoderma), ce formează un sistem. Cea mai importantă sarcină a pielii este de a apăra organismul de factorii externi.
Conform medicului Paracelsus există șapte tipuri de piele, fiecare cu un domeniu de activitate bine delimitat. Transpirația și glandele sebacee, ce funcționează ca un sistem climateric pentru organism, țin locul elementelor de care beneficiază animalele și păsările: solzi, pene, păr. Mai departe, aproape toate sistemele corpului se termină în piele: circulație, metabolism, țesuturi și sistemul nervos.
În viața de zi cu zi, bolile pielii constituie o mare provocare pentru medicină. Pe piele se vede totul, este organul de expunere a problemelor interne. Multe probleme de sănătate se reflectă pe piele, fără să fie afecțiuni dermatologice precum pruritul, dereglări pigmentare (probleme metabolice) sau pruritis senilis. Conform teoriei lui Paracelsus omul se îmbolnăvește în acord cu natura lui, nu întîmplător.
Cele șapte biotipuri de piele sînt:
1. Biotip 1, în legătură directă cu sistemul nervos, fiind responsabil cu durerile, temperatura corporală, asimilarea vitaminei C. Dereglările se produc din cauza stresului, oxidării și problemelor cotidiene. Bolile care se manifestă pe acest biotip sînt neurodermita și durerile.
2. Biotip 2, în legătură directă cu energia și reglarea luminii, responsabil de bronz și creșterea părului. Bolile care se manifestă pe acest biotip sînt căderea părului, dereglări pigmentare, lipsa asimilării calciului.
3. Biotip 3, în legătură directă cu întreținerea țesuturilor organelor, limfa, spațiul intracelular, depozitarea noxelor toxice. Bolile care se manifestă pe acest biotip sînt dermatitele și lipsa asimilării zincului.
4. Biotip 4, în legătură directă cu circulația, sîngele, diverse răni. Bolile care se manifestă pe acest biotip sînt sîngerările și lipsa asimilării fierului.
5. Biotip 5, în legătură directă cu sistemul imunitar, are rolul de a apăra leucocitele, sistemul imunitar dereglat. Bolile care se manifestă pe acest biotip sînt dermatitele, dereglări de imunitate, lipsa asimilării cuprului.
6. Biotip 6, în legătură directă cu sistemul hormonal, citokinele, intoxicații. Bolile care se manifestă pe acest biotip sînt dereglările autoimune și lipsa asimilării seleniului, molibdenului, cromului.
7. Biotip 7, în legătură directă cu structura corpului, scheletul, uscarea pielii. Bolile care se manifestă pe acest biotip sînt psoriasis, sclerodermie, boli de piele, lipsa asimilării vitaminei D direct de la soare.
Putem observa rolul pe care îl joacă pielea în sănătatea noastră și faptul că este direct legată de toate sistemele corpului, inclusiv metabolismul și imunitatea.
Medicina energo-informațională oferă tratamente blînde, fără durere, fără medicamente, și reglează funcționalitatea celui mai mare organ al corpului, repune comunicarea energetică la nivel de celulă-organ-sistem. Terapiile sînt destinate atît adulților,
cît și copiilor indiferent de vîrstă. Diagnosticarea energetică stabilește diagnosticul și ne indică biotipul de piele pe care îl are pacientul. Reglarea cîmpului magnetic la nivel de celulă învață organismul să asimileze mineralele de care are nevoie corpul. Autoreglarea energetică și resetarea fiecărui organ în parte, reglarea metabolismului și a imunității sînt cîțiva din pașii terapiei, cu aparate ce au la bază fizica cuantică.
Terapiile se focusează pe cauză și nu pe simptom. Informațiile fizicale ale corpului sînt folosite în scop terapeutic, terapiile fiind personalizate.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog
- 17-04-2025
- 0 Comentarii
- 97
- 0
23.1 C