Pericole mari ameninţă Pămîntul. Dar cel mai mare este MATRIXUL
  • 03-04-2024
  • 0 Comentarii
  • 138
  • 2

Democrație este și atunci cînd izbucnește vreun război de reîntregire a unui teritoriu de secesiune religios, sau, după caz, jaf și cotropire, și la televizor năvălesc generali și colonei în haine de stradă, care își dau cu părerea cum ar trebui să se poarte bătălia. Cu toții, ofițeri activi sau rezerviști, mari strategi de cabinet, apucă un băț și ieșind la o hartă, ne arată cum ar manevra ei trupele pe cîmpul de bătaie dacă cineva le-ar încredința comanda. Așa cum era un maior pe vremea cînd făceam școala de ofițeri în rezervă T.R. la Vînju Mare, Mehedinți. Referindu-se la amplasarea Armatei Române în dispozitivul mai larg al trupelor Pactului de la Varșovia, atacate de trupele NATO, și dumnealui apuca un băț și, cu harta României în față, zicea: ,,Dacă turcii ne atacă prin sud, dezlănțuim artileria de pe malul Dunării. Și dacă totuși vor scăpa încoace, vor da peste infanteria și blindatele noastre, care, în cooperare cu aviaţia, îi vor nimici!”. Dar ce e cu turcii ăștia?, a întrebat unul dintre noi. Păi, nu ne-au mai atacat ei de atîtea ori în istorie? Cunosc drumul...
Tot strateg de cabinet era și generalul acela ramolit, interpretat de Colea Răutu, într-un film despre Războiul de Independență, făcut de Sergiu Nicolaescu, care era gata-gata să prăpădească un regiment de curcani, căci una e să te joci de-a războiul la tablă și alta să ai ochiul cîmpului. Noroc cu mai tînărul general Cernat, jucat de Amza Pellea, care îl împiedică să facă o mare prostie.
Din același aluat era zămislit și un colonelaş care, pe timpul invaziei americane în Irak, de acum vreo 20 de ani, tot venea la ,,Antena 1” și, gesticulînd larg, concentra batalioane și tehnică de luptă în jurul Bagdadului, care astfel avea zilele numărate. Eram vecini și, seara, tîrziu, cînd mă opream să iau o țuică la bodega ,,Panseluța” de lîngă Piața ,,Miniş”, îl vedeam la masă cu mai mulți civili, explicîndu-le cum ar intra el în Moscova în cîteva ore doar cu o companie de infanteriști și zece mitraliere grele.
La fel se petreceau lucrurile și la începutul invaziei rusești în Ucraina, cînd la emisiunile globaliştilor Radu Tudor și Gâdea sumedenie de bese-n cizme de-ăștia îi cîntau prohodul lui Putin, trăgînd nădejde că poate vor fi văzuți de Monica Macovei care îi va da pe listă lui Sörös și, la toamnă, se vor vedea în Parlament sau în Guvern. Toți aveau doctorate în ceva, de la forma de organizare și funcționare a complexului NATO la apărarea națională, dar unii lăsau impresia că nici nu făcuseră armata în viața lor. Aceasta însemnînd, dacă nu știau, acel stagiu militar obligatoriu de 16 luni pentru toți băieții trecuți de 18 ani. Așa cum i s-a întîmplat norocosului mercenar Ciucanezu.
În toată această perioadă, alți generali și colonei, adepți ai curentului naționalist și suveranist, își etalau talentele și iubirea de țară doar pe internet, la televiziunile de nișă și în studiourile improvizate ale mișcării podcast. Printre ei, generalii(r) Emil Străinu, Radu Theodoru, Mircea Chelaru, Dumitru Prunariu sau coloneii(r) Corvin Lupu, Tudorel Butoi, Valeriu Pricină sau Dumitru Burlan.
Dintre toți, generalul Emil Străinu, ofiţer de Radiolocație și specialist în amenințări nonconvenționale și asimetrice, războaie psihotronice și geoclimatice, fost consilier în Parlamentul României pe probleme de amenințări nonconvenționale, este o figură aparte. Fiindcă nu știi ce să crezi despre dînsul: este un savant adevărat sau doar un individ cu multă fantezie? Nu cu mulți ani în urmă, ori de cîte ori România era lovită de cutremure, inundații, tornade sau ierni grele, generalul Emil Străinu era chemat la televizor să explice de unde veneau urgiile acestea pe capul nostru, nu era de ajuns lista de politicieni analfabeți și trădători? Din două direcții principale, ne lămurea el: de la schimbările geoclimatice, rezultat al înclinării Pămîntului, nu de la poluare, și de la armele meteorologice și tectonice cu care sîntem pedepsiți periodic de prietenii noștri. Nu uitați că prima ploaie artificială, ne atrăgea el atenția, experimentată în Bărăgan, a fost creată de chimista româncă Ştefania Mărăcineanu, o colaboratoare a familiei de chimiști Frédéric Joliot-Curie și Marie Curie, invenție încăpută pe mîinile altora, așa cum s-a întîmplat și cu insulina, invenție a doctorului Nicolae Paulescu. Dar fiindcă generalul Emil Străinu nu se sfiește să tot afirme și că valurile de politicieni au tăiat pădurile, provocînd alunecări de teren și inundații catastrofale, și au furat banii pentru reîmpăduriri și îndiguiri, la fel cum au cedat străinilor resursele noastre naturale, dumnealui a început să devină un ,,dușman al democrației și al capitalismului”. Iar cînd s-a ridicat explicit și împotriva globalizării care impunea României să înceteze orice colaborare cu superputerile Rusia, China și alte țări din grupul BRICS, el a devenit și un paria la televiziunile centrale aservite Puterii iohanniste. Dar, tot răul spre bine, căci, astfel, într-un timp foarte scurt, au apărut, ca ciupercile, televiziunile de nișă, cum le-a denumit cîndva Silviu Prigoană, sau de mic litraj, și podcasturile de pe rețeaua internet, care se bucură de o audiență tot mai largă. Gazetari și foști televizionişti, precum Cristoiu, Turcescu, Striblea, Bahmuţeanca, Lazarus, Mădălin Ionescu, Dana Grecu sau, mai nou, teribiliștii H.D. Hartmann și Calistrat Atudorei se concurează cu mai tinerii globe-trotteri. Aceștia, cine nu știe, de mînă cu nevestele lor, bat lumea-n lung și-n lat, aducîndu-ne la domiciliu imagini și informații de pe toate continentele pe care, altfel, nu le-am vedea la televiziunile noastre, atente să nu aducă vreo atingere globaliştilor și lui Iohannis personal.
Revenind la generalul Emil Străinu, trebuie să recunoaștem că este un cineva, din moment ce a vizitat peste 70 de țări, a trecut de cîteva ori pe la Polul Nord și Polul Sud (ce-i drept, gaura cu diametrul de peste 1.000 de km de la Polul Sud n-a văzut-o, căci nave și avioane militare, care patrulează prin zonă, nu lasă nici musca să treacă pe acolo) și a tipărit mai multe cărți despre extratereștri, originea Pămîntului, ce e dincolo de viață etc. Prima carte i-a apărut în 1994 și se numea ,,O.Z.N. - Universuri paralele”. Debutase la televiziune în 1990, la emisiunea ,,Clubul nonconformiştilor - enigme, mistere, științe de graniță, sociologii”, condusă de Costin Buzdugan.
Că așa a vrut sau poate s-a nimerit, aserțiunile generalului Emil Străinu, care n-are nici o legătură de rudenie cu poetul și criticul literar Vladimir Streinu (1902-1970), ne pun în situația să cercetăm de ce admiratorii s-au grăbit să-l denumească: ,,Seniorul misterelor”, de talia lui Victor Kernbach, ,,Tatăl conspirațiilor din România” sau chiar ,,Maestrul”. Deoarece, sub aspect fizic - mărunt și gras și cu figura de buldog (aducînd cu un procuror fumător de trabuc dintr-un serial polițist canadian, pare-mi-se, de acum mulți ani) - n-are nimic comun cu Albert Einstein, să zicem, prototipul savantului absolut. Sau poate generalul nostru o fi escrocul absolut? Dar aceste trăsături nu-l împiedică să afirme că, pe o scară de la 1 la 10, trei mari pericole ameninţă Planeta și implicit specia umană. Ceea ce, pentru neamul globaliştilor, gata-gata să pună mîna pe Terra, ar fi o mare și dureroasă lovitură.
Așa cum am mai arătat într-un număr anterior al revistei, pe locul 8 al acelei scări se află pericolul cauzat de Înclinarea axei Pămîntului, care a dus la modificarea orbitei solare și implicit la schimbările de climă cunoscute, care au provocat, în primul rînd, topirea ghețarilor la Polul Nord, nicidecum poluarea atmosferei. Astfel, pe o mare rază din perimetrul arctic, au început să dispară ghețarii, scoţînd în bătaia soarelui Permafrostul. Adică suprafața de pămînt care zăcuse milenii sub ghețari, și acum, sub acțiunea căldurii, eliberează în atmosferă un gaz deosebit de periculos și, concomitent, cantități uriașe de microbi, bacterii, ciuperci și viruși. Sub acțiunea vînturilor și a curenților de apă și de aer, acești agenți patogeni se vor împrăștia pe toată planeta. Fiind de factură eminamente naturală, fenomenul nu poate fi ținut sub control.
Locul 9 pe scara lui Emil Străinu este ocupat de invazia Inteligenţei Artificiale. Într-o bună zi, roboții humanoizi, veniți din spaţiu sau chiar ascunși printre noi, ar putea elibera asupra Terrei, cu o mare precizie, o ploaie sau un bombardament cu miliarde de bacterii, ciuperci sau viruși. Ei ar nimici, în cîteva ore, toate formele de viață ale planetei. Roboților, veniți te-miri-de-unde, le-ar putea da o mînă de ajutor privind dirijarea mai eficientă a bombardamentelor, ceilalți roboți. Aceștia își duc existența printre noi, în interiorul Pămîntului, sau într-o civilizație paralelă cu noi, precum Dumnezeu care spune Eu vă văd pe voi, dar voi nu Mă vedeți pe Mine. Acești roboți, mult mai inteligenți ca noi, ar putea extermina specia umană într-un timp mai lent și, prin ocuparea forței de muncă, ar lăsa fără o sursă de existenţă miliarde de oameni. Mai mult, ei se vor grupa după principiul afinității elective și, pe baza monopolului asupra informațiilor din întreaga lume, vor face spionaj în toată regula și penetrare acolo unde inteligența umană încă n-a pătruns sau morala și rușinea i-ar împiedica să o facă, generînd mari tulburări sociale.
Dar, în opinia generalului Emil Străinu, cel mai mare pericol cu care se va confrunta omenirea îl constituie, așa cum se vorbește tot mai apăsat, iminenta apariție a MATRIXULUI, un program spațial care, folosind o tehnologie de ultimă oră, numită ,,Tehnologia realității augmentate” și necunoscută pămîntenilor, poate proiecta pe cer orașe întregi, cu bulevarde și oameni în mișcare și, ceea ce este mai înspăimîntător, chiar și imaginea divinității, care, adresîndu-se oamenilor, să-i convingă să accepte ceea ce orchestratorii din umbră, temîndu-se de reacția mulțimilor, nu au curajul să o ceară ei înșiși, obținînd astfel supunerea lor și acceptarea planurilor ascunse vizînd stăpînirea deplină a lumii. Este vorba, practic, de o confuzie, creată artificial, în care imaginarul (virtualul) este luat drept realitate. O asemenea situație este cu adevărat terifiantă, dar pe mine mă îngrozește numai gîndul că pe cer ar putea să apară Iohannis care ne-ar cere să-l mai lăsăm să mai trîndăvească alți 10 ani la Cotroceni.
PAUL SUDITU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite