Pelosi cere lui Trump să înceteze provocările împotriva Iranului
  • 08-01-2020
  • 0 Comentarii
  • 268
  • 1

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a solicitat administrației americane să oprească acțiunile provocatoare împotriva Iranului. "Trebuie să asigurăm securitatea trupelor noastre, inclusiv oprirea provocărilor inutile din partea administrației și să cerem ca Iranul să oprească violența. America și întreaga lume nu își pot permite războiul", a spus ea.

Pelosi a adăugat că „monitorizează îndeaproape situația după bombardarea trupelor americane din Irak”.

IRGC a declarat că au fost lansate atacuri cu rachete asupra bazelor militare americane din Irak. O acțiune numită "Martyr Suleimani" a fost efectuată ca răspuns la moartea comandantului militar iranian Kassem Suleimani în Irak, pe 3 ianuarie, ca urmare a unei operațiuni speciale a armatei americane.

Șeful adjunct al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a confirmat că Iranul a lansat atacuri de rachete asupra bazelor militare americane din Irak. El a menționat că "în jurul orei 17:30 (ora 00:30 la Bucuresti) Iranul a lansat peste 10 rachete balistice la bazele militare americane și la coaliția din Irak". El a menționat că „este clar că lansarea de rachete a fost realizată din Iran”. Atacurile, a spus el, au fost provocate pe baze din Al-Assad și Erbil, unde sunt staționate forțele aeriene ale SUA și personalul coaliției.N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite