Pashinyan a anunțat necesitatea recunoașterii Karabahului
  • 19-10-2020
  • 0 Comentarii
  • 187
  • 2

Premierul armean Nikol Pashinyan a declarat că autoritățile republicii consideră că este necesară recunoașterea suveranității Nagorno-Karabakh.

"Artsakh nu a făcut niciodată parte din statul independent Azerbaidjan, iar revendicările teritoriale ale acestuia din urmă nu se bazează pe dreptul internațional", a explicat premierul.

El a adăugat că, în legătură cu conflictul armat și cu amestecul Turciei în acesta, este necesar să „recunoaștem Artsakh”.

Anterior, președintele armean Armen Sarkissian a declarat că Erevan ar putea fi de acord cu recunoașterea independenței NKR dacă Baku refuză să revină la negocierile de pace și continuă războiul.

Pe 27 septembrie, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a anunțat că lansează o „operațiune contraofensivă” ca răspuns la acțiunile Forțelor Armate Armene, care „au tras asupra așezărilor de pe linia de contact din Karabah”.

În Republica Nagorno-Karabakh nerecunoscută, s-a raportat că așezările, inclusiv capitala, Stepanakert, au fost supuse focului de artilerie.

Ca urmare a ostilităților, există victime civile și militare de ambele părți. Legea marțială și mobilizarea au fost declarate în Karabah și Armenia. Mobilizarea parțială a fost anunțată în Azerbaidjan, legea marțială a fost introdusă în unele orașe.


T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite