Pacea cu Emiratele Arabe Unite și Bahrain ar putea pune capăt conflictului arabo-israelian
  • 16-09-2020
  • 0 Comentarii
  • 255
  • 1

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că încheierea unor acorduri privind normalizarea relațiilor dintre EAU și Bahrain cu Israel ar putea pune capăt conflictelor din regiune.

"Acest acord de pace se va extinde în cele din urmă. Va include și alte țări arabe. Și, în cele din urmă, se poate încheia (conflictele din regiune) odată pentru totdeauna", a spus Netanyahu, vorbind la Casa Albă în timpul ceremoniei de semnare. De asemenea, el a numit această zi un „punct de cotitură” în istorie.

Netanyahu a declarat că țările „intenționează să investească în cooperare suplimentară, prosperitate și pace”.

"Am început deja să cooperăm în lupta împotriva coronavirusului și sunt încrezător că împreună putem găsi soluții la multe probleme care există în regiunea noastră și nu numai", a adăugat Netanyahu.

Ceremonia istorică de semnare a acordurilor privind normalizarea relațiilor diplomatice dintre EAU și Bahrain cu Israel, mediată de Statele Unite, a avut loc marți, 15 septembrie, la Casa Albă.

Netanyahu a semnat acorduri cu miniștrii de externe ai EAU și Bahrain - Abdullah bin Zayed al-Nahyan și Abdullatif bin Rashid al-Zayani. Trump a numit această zi „istorică pentru pace în Orientul Mijlociu”.

"Suntem aici pentru a schimba cursul istoriei. După decenii de diviziuni și conflicte, anunțăm începutul unui nou Orient Mijlociu", a spus Trump la ceremonia de deschidere.

"În întreaga istorie a Israelului, au existat doar două astfel de acorduri și am ajuns la două astfel de acorduri într-o lună", a adăugat Trump.

Astfel, EAU și Bahrain sunt a treia și a patra țară arabă care au încheiat pacea cu Israelul după Egipt în 1979 și Iordania în 1994.


T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite