Oamenii de știință susțin că este imposibil să distrugi COVID-19
  • 28-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 318
  • 1

Potrivit oamenilor de știință chinezi, este puțin probabil ca un nou virus să dispară la fel ca SARS. Cel mai probabil, virusul va reveni în valuri, cum este cazul gripei sezoniere obișnuite. O declarație similară a fost făcută de Jin Qi, directorul Institutului de Biologie Patogenă al Academiei Chineze de Științe, relatează Bloomberg.

Potrivit oamenilor de știință chinezi, este puțin probabil ca noul virus să dispară la fel ca SARS, acum 17 ani. Cei infectați cu SARS, spun specialiștii, au avut simptome grave, oamenii au fost izolați, iar apoi răspândirea a fost stopată. Cu toate acestea, în cazul COVID-19, mulți transportatori nu au simptome.

"Cel mai probabil, va fi o epidemie care va coexista cu oamenii mult timp, devine sezonieră și se menține în corpul uman", a explicat Jin Qi. În plus, cercetătorii chinezi nu au găsit nicio dovadă că situația infecției s-ar îmbunătăți in sezonul cald.

„Virusul este sensibil la căldură atunci când este expus la o temperatură de 56 de grade Celsius timp de 30 de minute. Vremea nu va fi niciodată atât de caldă ”, a declarat Wang Guiqiang, șeful departamentului de boli infecțioase din primul spital universitar din Beijing.


Y.O.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite