Oamenii de știință chinezi au stabilit o potentiala sursă de distribuție a coronavirusului
  • 23-02-2020
  • 0 Comentarii
  • 660
  • 5

Concluziile oamenilor de știință neagă versiunea oficială a sursei virusului pe piața de fructe de mare Wuhan

 

Doi biologi chinezi, Botao Xiao și Lei Xiao, și-au efectuat propriile investigații cu privire la cauzele epidemiei de răspândire a coronavirusului. Au ajuns la concluzia că laboratoarele științifice situate în Wuhan lângă piața de fructe de mare au devenit sursa bolii pentru oameni. Acest lucru este declarat într-un raport publicat de biologi

În prealabil, se credea că primul caz de infecție a apărut pe piața însăși - de la un liliac la o persoană. Cu toate acestea, potrivit Botao Xiao și Lei Xiao, nu există deloc lilieci pe piață, iar în Wuhan nu există tradiția de ai mânca. Deci infecția nu s-a putut produce nici prin contact direct, nici prin consumul de lilieci.

În același timp, la literalmente la 280 de metri de piață, există un laborator unde se efectuează experimente cu lilieci - Centrul Wuhan pentru controlul și prevenirea bolilor. Potrivit biologilor, au existat două cazuri de contact cu un șoarec infectat - într-unul, un liliac a atacat un angajat și și-a lăsat sângele pe piele, în celălalt, un animal infectat a urinat pe el. Se observă că angajatul, realizând pericolul virusului, și-a aranjat propria carantină timp de 14 zile. Cu toate acestea, potrivit biologilor, aceste cazuri necesită cercetări suplimentare.

În plus, raportul oamenilor de știință a menționat că în Wuhan, la 12 kilometri de piața de fructe de mare, există un laborator deținut de Institutul de Virologie Wuhan. Se raportează că s-au efectuat experimente cu virusul SARS-CoV, care a provocat o epidemie de SARS în 2002-2003 - liliecii sunt purtătorii săi. Potrivit biologilor, în timpul experimentelor a fost obținut un nou virus, bazat pe genomul SARS-CoV și care reprezintă un pericol pentru om.

Cercetătorii observă că rezultatele lor au nevoie de confirmare suplimentară, dar acum se pot face recomandări cu privire la necesitatea mutării laboratoarelor biologice din zonele urbane în teritorii nelocuite.


N.K.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite