Oamenii de știință au aflat la ce temperatură moare complet coronavirusul
  • 17-04-2020
  • 1 Comentariu
  • 590
  • 2

Un grup de oameni de știință francezi de la Universitatea din Provence au descoperit că coronavirusul moare complet atunci când este expus la căldură la 92 de grade timp de 15 minute. Rezultatele experților sunt publicate pe BioRxiv, o sursă care publică materiale științifice.

În timpul experimentului, cercetătorii au încălzit coronavirusul la 60 de grade timp de o oră, constatând că după o astfel de expunere, unele dintre tulpinile sale erau încă în măsură să se înmulțească. Încălzirea pe oră până la 60 de grade este protocolul standard de dezactivare a virusului utilizat în majoritatea laboratoarelor în care sunt examinate analizele pacientului. În același timp, a fost posibilă dezactivarea completă a coronavirusului după încălzire la 92 de grade timp de 15 minute.

Pentru experiment, oamenii de știință francezi au folosit celule renale africane de maimuță infectata cu o tulpină de coronavirus obținută de la un pacient din Germania. Celulele infectate au fost plasate în două eprubete - unul cu un mediu curat, iar celălalt cu proteine ​​animale, simulând condiții reale, nu sterile.

După procedura de încălzire standard, tulpinile de virus într-un mediu curat au fost complet dezactivate, dar unele dintre ele au rămas în probe nesterile. Cercetătorii au sugerat că un protocol standard de decontaminare ar putea fi suficient pentru a dezactiva probele cu o încărcare virală scăzută, dar acest lucru ar putea să nu fie suficient pentru probele cu un conținut ridicat de virus.

Autorii experimentului au remarcat că rezultatele studiului lor ar trebui să contribuie la selectarea celui mai adecvat protocol de decontaminare a virusului pentru a preveni amenințarea cu infecția personalului medical care lucrează direct cu probele.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, pe 11 martie, un focar al unei noi infecții cu coronavirus COVID-19, declarand pandemie. Conform ultimelor date OMS, în lume au fost înregistrate aproape 2 milioane de cazuri de infecție, peste 131 de mii de oameni au murit.

Y.O.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite