,,Oameni buni, treziți-vă!”
  • 30-01-2021
  • 1 Comentariu
  • 888
  • 4

Îmi propusesem de mult să vă scriu, să-mi spun cîteva opinii cu privire la subiectele pe care să le abordați. În țară se petrec multe: sărăcie, dezordine și abateri inimaginabile de la normele de conduită, de la morală și de la respectul între cetățeni. De la București, fără a călca cu piciorul pămîntul țării, nu se poate cunoaște niciodată realitatea. Apreciez articolele scrise, frumos și documentat, de domnul Geo Ciolcan. Semn că face teren, umblă și caută evenimente care se cer a fi tratate. Din păcate, nimeni nu mai crede, așa cum afirmă părintele Cărămizaru în revista dvs., că ,,România este o lumînare aprinsă care strălucește deasupra lumii”. Credem că România de azi este o ,,Colonie” israeliano-americană, de care își șterg cu aroganță ghetele niște străini care dovedesc că nu dau doi bani pe români. E momentul să ne trezim, să scriem cu litere mari despre batjocura la care sînt supuși românii încorporați fără voie și cu sprijinul unor conducători, în Ucraina.

Țara s-a deteriorat continuu în mandatul președintelui Iohannis și sînt slabe speranțe că o să-și revină curînd. Am distrus economia, românul se hrănește cu ciurucurile și firimiturile din Occident; ale noastre produse sînt scoase din Piețe, pe tarabe, în frig și ploi. Fondul forestier se distruge continuu fără ca cineva să sesizeze măcar organele în drept. De la Cotroceni nu se va face nimic!

Bărbații din generația mea (curînd, voi împlini un secol de viață) s-au întors din război și, așa rupți și flămînzi cum eram, am participat la operațiunea de împădurire. Nu știți și poate nu vă interesează ce viață de chin am îndurat – mai ales cei din Moldova și Bucovina. Prin ce sărăcie și tifos am trecut cînd zilele cetățenilor erau curmate: ca spicele cădeau... Așa am muncit. Încet, încet, am început să ne revenim. Astăzi, la aproape 100 de ani, aud niște ,,mironosițe” de pe la A3 și RTV comentînd și jucînd un fel de tenis cu pensiile bătrînilor. Mai cu seamă postul RTV a îmbolnăvit lumea vorbind la nesfîrșit despre pensiile celor care au muncit. Nimeni nu i-a apărat pe aceștia, dar ajutoarele date celor care nu au muncit o zi oare sînt legale? Mă refer la rromi. Aceștia ne desfid cu chefuri pe bani mulți, nu respectă nici o lege, și nimeni nu ia măsuri în consecință. Aceasta este România normală, teorie pe care o propovăduiește K.W. Iohannis? Școala este o bătaie de joc – este România educată?

Sînt profund nemulțumit de laudele aduse, de edito­rialistul revistei mele de suflet, d-lui A. Năstase, cel care, alături de Ponta, a scos P.R.M., condus de Vadim, din Parlament. Năstase a vîndut cele mai productive obiective industriale pe nimic. Combinatul de la Galați l-a dat, practic, pe gratis (225 milioane dolari). La acea dată, obiectivul valora 26 miliarde de dolari. Și de arogant ce este, dl. Năstase s-a dus la Londra să semneze înstrăinarea avuției țării, la care nu muncise nici un minut. Inginerul care s-a ocupat de autodotarea Combinatului, cînd a auzit de această vînzare, s-a îmbolnăvit și, în prezent, e dus de mînă de soție. Iar editorialistul amintit îl propune ca în 2024 să devină președinte? Oare nu A. Năstase este cel care a tratat cu primarul (la vremea aceea) K.W. Iohannis pentru preluarea patrimoniului Forumului Democrat German? Acest Forum este urmașul Grupului Etnic German, organizație declarată de Tribunalul Internațional de la Nürnberg ca fiind de factură fascistă, hotărînd scoaterea ei în afara legii, iar patrimoniul acesteia, confiscat. Atunci, printr-un Decret Regal a fost pusă în aplicare hotărîrea Tribunalului. O hotărîre pe care dl. A. Năstase și-a permis s-o încalce!

Au plîns morții din morminte, cei răpuși de criminalii maghiari în revoluția de la 1848-1849, iar același A. Năstase a acceptat reinstalarea busturilor celor 11 generali unguri care i-au omorît pe români.

Țara, România noastră, este la pămînt! Oameni buni, treziți-vă! Este, dacă vreți, blestemul lui Ceaușescu. Am văzut că vă preocupă partidul AUR. Ce este neclar? Nu este voie de întrunire? Ce altceva fac UDMR sau USR? Priviți filmările care arată dezastrul fondului forestier!

Închei, spunînd ,,Cu Dumnezeu înainte!”. Acesta a fost îndemnul pe 23 August 1944, cînd i-am scos afară. Astăzi, cei ce se dădeau mari români i-au adus din nou.

Un pensionar de 97 de ani

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite