
- 20-10-2021
- 0 Comentarii
- 424
- 0
Aflu ca Ministerul Sanatatii, ia in calcul ca medicamentul Favipiravir sa fie eliberat in regim ambulatoriu de farmaciile spitalelor. cu recomandarea medicului specialist. Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, se recomandă ca medicamentul Favipiravir să fie administrat în formele ușoare și medii de infecție cu corornavirus în prima săptămână de boală.
Data fiind recomandarea de a se administra in prima saptamana de boala, in forme usorare si medii, statul ar putea invita populatia sa se testeze masiv, pentru ca in acest fel, boala sa fie descoperita intr-o faza incipienta, in care administrarea acestui medicament sa fie eficienta. In acest fel, nu s-ar mai ajunge la invadarea sectiilor ATI cu oameni aflati in stare grava, s-ar reduce numarul deceselor si ar creste numarul insanatosirilor.
Din cate am citit pe site-ul prahovean www.ph-online.ro, in Ungaria acest medicament se elibereaza in farmacie, cu reteta si din cate vad pe statista.com, in tara vecina, din 825799 de cazuri, avem 787.230 de vindecati.
Daca tot a avut o idee buna statul roman, de ce nu o dezvolta ? De ce stam doar in vaccin, de ce nu folosim si medicamente ? Se tot spune ca acest COVID e similar virusului gripal, iar gripa o vindecam eficient cu Tamiflu, prin urmare. e ce sa nu folosim pe scara larga, Favipiravir ?
Pe de alta parte, e foarte probabil, ca cei care nu vor sa se vacineze, sa accepte mai usor si in numar mai mare acest medicament. Pana la urma, un scop se poate atinge pe mai multe cai, iar scopul nostru comun, este acela de a nu ne mai imbolnavi de COVID, si pentru asta ar trebui folosite toate solutiile existente, nu doar una singura.
RM
25.2 C