O firmă ucraineană acordă rușilor cetățenie română
  • 09-05-2022
  • 0 Comentarii
  • 109
  • 0

● Vizită istorică în România: Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, pentru a doua oară la București. Obictive: transmiterea unui mesaj din partea președintelui SUA; vizitarea soldaților americani aflați la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu; întîlnirea cu copiii și părinții refugiați din Ucraina în România, fugiți din fața războiului lui Putin; întîlnire cu doamna Carmen Iohannis, soția președintelui României. ● Un record de creștere ROBOR: 5,20%! ● Pensiile speciale, motiv de scandal la Curtea Constituțională! În timp ce românii sărmani, pentru care s-a preconizat acordarea unui ajutor social de 4 lei pe zi, își duc traiul de pe o zi pe alta, aleșii poporului – parlamentari, primari, alți demnitari – se zbat să redobîndească pensiile speciale. Pe acest fundal încărcat, Daniel Morar, unul dintre judecătorii  opozanți  ai  pensiilor sporite, pe care le consideră imorale, a părăsit furios sala de dezbateri. Confruntarea continuă, dezbaterile urmînd a se muta în Parlament, unde sperăm să se găsească rezolvarea corectă. ● O firmă ucraineană acordă rușilor cetățenie română contra sumei de 5.300 de euro! De menționat că firma respectivă acordă cetățenii și în alte state. ● Deși de mai mică anvergură decît precedentele, conform voinței lui Putin parada de 9 mai urma să se constituie într-o premieră absolută prin la etalarea avionului Apocalipsa, supranumit „Avionul Morții”.  În mod bizar, acest lucru nu s-a mai întîmplat.
● În urma războiului din Ucraina premierul Ungariei, Victor Orban,
riscă să fie acuzat de complicitate la crimă! Motivul? Nu susține în totalitate embargoul Uniunii Europene împotriva Rusiei. ● Una dintre cele mai mari nave ale Rusiei, Makarov, în flăcări pe canalul Bîstroe din Marea Neagră, în urma unui atac cu rachete ucrainene! Greu de presupus care va fi replica față de această pierdere.
● Patriarhul rus Kiril,  apropiat al lui Putin, este unul dintre bogații Rusiei Federale, avînd o avere estimată la fabuloasa sumă de 8 miliarde de dolari! Printre altele, Patriarhul poartă un ceas de 30 mii de dolari și posedă un avion de 43 de milioane de euro. Oare cum reacționează enoriașii față de această strălucitoare opulență? ● Sub genericul „Curățăm România”, în perioada 1-30 aprilie a.c. a avut loc o campanie de adunare a deșeurilor din spațiile de agrement. Rezultatul a fost uimitor: în urma inițiativei s-au colectat circa 500 kg de deșeuri, cantitate ce a determinat organizatorii să prelungească această campanie pînă la 31 mai. Ne întrebăm cîte kilograme de deșeuri s-ar putea strînge de pe litoral după recentul weekend de distracție... ● Mai mult decît lăudabilă inițiativa excelentului antrenor român Mircea Lucescu de a organiza, împreună cu Dinamo Kiev, cîteva meciuri de fotbal cu echipe din Europa, sub inspirata deviză ,,Fotbal pentru pace”. Cel mai recent meci – Dinamo Kiev - F.C.Basel (3-2). Toate acestea, ca urmare a situației din Ucraina, unde campionatul intern nu se poate desfășura, iar echipa ucraineană, găzduită în țara noastră, trebuie să fie antrenată. În urma meciurilor diputate pînă în prezent s-au strîns peste 700.000 de euro, bani destinați ajutorării țării. ● De apreciat gestul ROMGAZ de a cumpăra acțiunile deținute de EXON MOBILE, cu scopul de a deveni acționar majoritar în ce privește exploatarea gazelor din Marea Neagră. ● Cîștig la două capete la Societatea Electrica S A, unde, pe de o parte, directoarea Corina Popescu a acceptat să-și părăsească postul cu un an înainte de încheierea mandatului în schimbul sumei de 400.000 de euro (în loc de 750.000 de euro, cît figura în contract), iar de cealaltă parte, în locul doamnei incomode a fost adus Alexandru Chiriță.  
IOAN STOICA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite