O afacere între securişti şi cu un final previzibil
  • 01-07-2024
  • 0 Comentarii
  • 74
  • 1


Pe data de 23 mai a.c., fioroșii generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, însoțiți de avocatul Trăilă și intermediarul Tocaci, au fost chemați la DNA, să răspundă la unele întrebări cu privire la plîngerea formulată împotriva lor de către omul de afaceri Cătălin Hideg. Tipul este și el securist, altfel nu se explică averea-i impresionantă, făcută mai ales prin zeci și sute de contracte cu Statul, precum și ușurința cu care a pătruns în Ambasada Americii la București, unde a predat mai multe înregistrări și alte documente compromițătoare cu cei patru bandiți.
Cum se știe, obiectul plîngerii l-a constituit șpaga de 700.000 de euro pretinsă de împricinați, ca preț al transformării unei condamnări la 10 ani de pușcărie într-o alta mai ușoară, ceva cu suspendare, a lui Hideg. Dar bietul om, cînd s-a văzut încălțat cu 4 ani, n-a mai vrut să dea decît 100.000 de euro.
Și pe dată, televiziunile noastre, atît de însetate de subiecte shocking pescuite din realitatea imediată, care colcăie numai de nenorociri, au și convocat batalioane de experți și analiști, să întoarcă paranghelia pe toate părțile. Concomitent, reporterii de teren s-au și dus să tropăie prin fața DNA, unde sperau ca nenorociții ăia să apară legați fedeleș. Dar, cunoscînd atît de bine antropologia noastră privitoare la felul cum se face justiție pe malul Dîmboviței, de ce ne-a fost frică, n-am scăpat. Procuroarea de caz, Mihaela Iorga Moraru, în loc să-i pună-n fiare pe mafioții ăștia cu gulere albe și să le facă o percheziție la domiciliu, i-a eliberat sub control judiciar. Că așa a vrut dumneaei sau doar s-a nimerit, procedînd în felul acesta, distinsa procuroare a dat naștere unor speculații îndreptățite. Anume că, de fapt, toată această agitație la scară națională ar fi fost făcută mai mult de ochii lumii, în plin an electoral, cînd încrederea populației în instituțiile Statului a scăzut catastrofal. De aceea, era nevoie de ceva, o cioacă, un eveniment care să arate că, după cum ne lămurea și Gâdea, democrația a intrat cu bocancii plini de noroi și la SRI. Toată afacerea îmi aduce aminte de titlul unui editorial publicat de o cunoscută revistă literară de la noi în ianuarie 1990, care, numai cu o lună înainte,
nu-și mai stăvilea nețărmuritul entuziasm: ,,Ceaușescu reales la al XIV-lea Congres!”, pentru ca, la puțină vreme, tandrețele cu regimul să se preschimbe într-un gest de o abjecție fără seamăn: ,,Ce trebuia să se întîmple, s-a întîmplat”.
Nu altfel stau lucrurile și cu afacerea ,,Triunghiul Bermudelor” Coldea-Dumbravă-Codruța (căci este implicată în acest haloimes și domnișoara procuroare de la Bruxelles), descoperită și dată în vileag de ziariștii Anca Alexandrescu, Iosefina Pascal, Cozmin Gușă, Liviu Alexa și alții, după unii, incoruptibili și curajoși fără seamăn, după alții, bine pilotați de specialiști. Fără munca lor, Statul paralel și-ar fi dus pînă la capăt criminala misiune de nimicire a României prin jefuirea tuturor resurselor naturale și implicit anularea independenței noastre energetice.
* * *
Ce a fost, a fost și ce trebuie să fie, se întîmplă. Ce vedem la televizor, în ultima vreme, cu telenovela securiștilor mafioți, este același film prost pe care l-am tot văzut de trei decenii, cînd peste marile infracțiuni economice s-a trecut cu buretele, iar autorii ei au fost exonerați de o justiție tot mai coruptă. Cu toate acestea, de fiecare dată cînd se dă vreun tun epocal, ne așezăm în fața televizorului cu speranța că, de data aceasta, nu vom mai fi batjocoriți, și escrocii vor plăti, în sfîrșit. Dar nu, și de data aceasta, ni se dă ce merităm. Pe malul Mării Negre, de la Sulina și pînă la Mangalia, bubuie tunurile, dar nu ne pasă, ne înghesuim ca viermii la plajă și ne parcăm limuzinele de-a dreptul cu botul în mare. La fel e și-n București: ne uităm ca idioții la Casa Poporului și la Hotelul Inter, închipuindu-ne cum vor arăta după primul atac rusesc cu rachete, fiindcă ne băgăm unde nu ne fierbe oala. Dar nu ne pasă. După cum nu ne pasă nici dacă mîine Iohannis ne va lua băieții și nepoții și-i va trimite în Ucraina, să moară pentru el, ca preț al funcțiilor viitoare, bine remunerate și purtătoare de alți 10 ani de imunitate la care tot amușinează, și pentru Zelenski.
Și dacă așa stau lucrurile, propun să nu mai tragem nădejde că, de data aceasta, va fi altfel, căci nu va fi, și să-i mai dăm o dată cuvîntul profesorului Corvin Lupu care, nelipsit de pe rețeaua internetului, tot încearcă să ne trezească din somnul cel de moarte.
Iarăși khazarii... Invitat la un nou dialog cu jurnalistul Calistrat Atudorei, profesorul sibian Corvin Lupu a revenit asupra unei chestiuni despre care, în afara lui, văd că nu mai vorbește nimeni: khazarii și iar khazarii, urmașii vechilor mongoli și cauza tuturor nenorocirilor din lume, nicidecum urmașii poporului biblic. Și dialogul lor începe invariabil de la o hartă a Europei, cuprinzînd teritoriul de formare și existență a khazarilor care s-au convertit la religia mozaică în Secolul VIII d. Ch. Conflictul dintre Ucraina și patrioții ruși a pornit de la pretențiile khazarilor asupra Rusiei. Teritoriul ocupat de vechii khazari se întindea pe la nordul Mării Negre și al Mării Caspice. Și ca să nu fie bănuit că difuzează informații fanteziste, istoricul Corvin Lupu expune și o fotografie detectabilă pe tancurile și camioanele de luptă ucrainiene: un pătrat tăiat de două diagonale, din care au rezultat patru triunghiuri egale, însemn care cam aduce cu Steaua lui David expusă pe Drapelul Național Israelian. Și dacă se discută despre urmașii khazarilor, de ce să nu acceptăm și existența Mafiei khazare – Sörös, Rothschild, Rockefeller, Zelenski, Victoria Nuland, Zuckerman, Madeleine Albright, Antony Blinken, Morgan, Warburg, Henry Kissinger, din moment ce Putin se luptă cu ei... Khazar (ashkenaz), khazaritate, un derivat colectiv.
În ultima vreme, s-a făcut mare caz cu rachetele ,,Patriot”, cumpărate de la americani ca nou-nouțe și cu cîte 1 miliard de dolari bucata. După aia, Biden l-a rugat pe Iohannis să le dea ucrainienilor în vederea iminentului lor atac în Rusia. Dar subiectul a dispărut din discuția colectivă, din cauză de Mafia generalilor de Securitate mafioți. În opinia lui Corvin Lupu, la mijloc este vorba de ceva mai nasol, un morman de fiare, sîrmulițe și bețigașe ruginite, pe care România le-a luat en gros, urmînd ca, mai tîrziu, să le bage în reparații generale, să le vopsească, să le ungă și să le umfle cauciucurile, și abia după ce vor fi găsiți militarii care să știe cum să bage ața-n ac, să tragem nădejde să facă poc pe undeva.
Conceptul de ,,Suveranitate națională”. Spre deosebire de noi, grecii, ungurii, polonezii și alte popoare au promovat un nivel superior de suveranitate națională, nerenunțînd la resursele naturale și neacceptînd să dăruiască ucrainienilor complexul de rachete ,,Patriot”, care costase miliarde de dolari. Dezastrul României de aici a pornit, de la ticăloșia politicienilor de a modifica Constituția, precizînd că resursele naturale, punctul de plecare al securității energetice naționale, nu mai sînt ale poporului, ci ale Statului, adică ale lui Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis și toată gașca de nenorociți, care le-au predat globaliștilor americani și nord-atlantici împreună cu toată economia națională. Și ce-am primit în schimb? Admiterea în NATO și UE, o robie de tip nou, din moment ce nu mai avem dreptul să ne conducem după cum vrem noi. Și dacă ar fi doar atît, dar au mai venit și alte rele: măsluirea alegerilor din România, făcute nu după cum vrea electoratul, ci după interesele străinilor. Să nu uităm și ordinul de a întoarce spatele Chinei și Rusiei, partenerii noștri tradiționali cu care, decenii la rînd, am făcut schimburi comerciale fructuoase. ,,Nu mă interesează vreo colaborare cu comuniștii ăia!”, ar fi exclamat marele bărbat de Stat Băsescu, făcîndu-se că nu știe că toată planeta face coadă la cabinetul președintelui Xi Jinping pentru colaborări de toate felurile, sau al lui Putin cu gazul lui ieftin, inclusiv ramolitul Biden, Macron și toți ceilalți. Chinezii fac investiții de trilioane de dolari în toată lumea, dar pe Băsescu și Iohannis nu-i interesează. Revenind la unguri, polonezi sau slovaci, la fel de bățoși se prezintă și azi, cînd Biden le-a cerut să-l mai ajute o dată pe Zelenski cu bani, armament, muniție, dar mai ales cu rachetele lor ,,Patriot”. Numai politicienii români, niște ticăloși fără seamăn, s-au gîndit să nu iasă din cuvîntul americanilor și să riscăm o situație periculoasă cu vecinul de la răsărit. Istoricul Corvin Lupu e de părere că românii s-au mai deșteptat, înțelegînd adevărul asupra situației politicii externe, față de acum 10-15 ani. Și dacă înțeleg, în sfîrșit, ce se întîmplă cu ei, le merge mai bine? Nici vorbă! Căci, nici peste 20 de ani, sub alți Băsești și Iohanniși, situația nu se va fi îmbunătățit sub nici o formă. De peste trei decenii, propaganda Sistemului ticăloșit, dezlănțuit în România de societățile multinaționale, stă ațintită asupra noastră nu care cumva să mișcăm în front și să nu le executăm ordinele.
Numai dacă ar vrea Dumnezeu, am putea să ne trezim într-o dimineață cu un om providențial, un nou Messia care să ne scoată din marasmul ultimelor două decenii și să ne arate ce trebuie să facem și încotro s-o luăm. Dar parcă văd că, după aia, ne cere muncă, sacrificii și sudoare, dar noi nu mai sîntem în stare de așa ceva. Mă uitam, într-o vară, cum buldozerele dărîmau fosta fabrică ,,Tricodava”, din Drumul Taberei. Ce te uiți?, m-a întrebat un trecător. Mă uit și eu la ce-am fost cîndva și ce-am ajuns. Comunistule! Dă-l dracului pe Ceaușescu, că ne punea să muncim chiar și duminica!... Vezi unde ne-au adus manipularea, minciuna și frica? Ne bucurăm că ni se dărîmă locul unde mîncam odată. Da, ni s-a dat libertatea de a lătra la Lună, dar ni s-a luat libertatea națională. Ni s-au sucit mințile și nu mai știm care ne sînt dușmanii adevărați. Ni s-au dat legi care ne interzic să ne mai iubim țara, limba și pe Dumnezeu. Nu mai avem voie să ne cunoaștem istoria. Astăzi, prin legile Vexler și 217, faci pușcărie dacă doar pronunți numele lui Corneliu Zelea Codreanu sau al Mareșalului Ion Antonescu, părți din istoria noastră. Marele istoric Ioan Scurtu a primit o amendă uriașă pentru niște realități științifice, anume retrocedările ilegale făcute de Iohannis, pe vremea cînd era primarul Sibiului, către germanii din Forumul Democrat al Germanilor din România, care s-a declarat continuatorul Grupului Etnic German din România, care era nazist. De asemenea, s-au făcut retrocedări frauduloase de case, terenuri, păduri și suprafețe agricole urmașilor comunităților evreiești, pensii urmașilor victimelor Holocaustului, care s-au folosit de acte contrafăcute. S-a ajuns pînă într-acolo ca istoria să ne fie făcută și interpretată de judecători și procurori. Fostul ministru de Interne Cristian David cu greu a scapăt de pușcărie pentru că afirmase că softul de la BEC permite ca, printr-o simplă apăsare de buton, sute de mii de voturi să treacă de la un candidat la altul. Și l-a completat fostul general de Poliție Anghel Andreescu: ,,Se apasă pe buton chiar și de mai multe ori, pînă cînd iese cine trebuie!”. Ce mai încoace și încolo: societatea românească este prizoniera Serviciilor Secrete, monitorizate din afară. Recentul caz al generalilor Coldea și Dumbravă spune totul.
PAUL SUDITU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite