- 11-12-2023
- 0 Comentarii
- 244
- 1
Ca să înțelegem mai bine conflictul din Ucraina, istoricul Corvin Lupu își începe demonstrația cu anul 1945, momentul cînd s-a încheiat pacea după cel de-al doilea război mondial, și omenirea s-a trezit cu două forțe conducătoare - SUA și URSS. O vreme, cei doi poli de putere s-au mai suportat, dar curînd, între ele a căzut o cortină de fier, și amenințările cu un nou război mondial, de data aceasta, unul atomic, s-au tot înmulțit. Capitalismul putred și bazat pe exploatarea omului de către om versus comunismul care clama egalitatea între oameni, dar totul era o utopie, întrucît Statul era cel mai mare exploatator. Si vis pacem, para bellum. Sub acest slogan a început cursa înarmărilor, care făcea ca cele două superputeri să rămînă la conducerea planetei, amenințîndu-se reciproc. Și această luptă pentru pentru pace a ținut pînă cînd americanii i-au convins pe Gorbaciov și Elțîn să arunce în aer comunismul falimentar. Bine, nici capitalismul, cu împărțirea lui pe clase sociale, bogați și săraci, exploatare și lupta pentru îmbogățire cu orice preț, nu era mai breaz, dar atunci, în 1990 citadela comunistă trebuia să sară în aer cu orice preț, așa cum s-a convenit la întîlnirea de la Malta dintre Bush senior și Gorbaciov, de fapt, doi pioni ai mișcării globaliste despre care se tot vorbea, dar se știau destul de puține. Și a sărit, desigur, în schimbul unei mari sume de bani și al Premiului Nobel pentru Pace oferit lui Gorbaciov. Cu Boris Elțîn, lucrurile au mers mai lesne, fiindcă Papașa era mai ușor de lămurit, mai ales după ora 10 dimineața, cînd deja era mangă.
În interval, americanii băgaseră de seamă că alianța pe toate planurile Germania -URSS ar fi fost fatală pentru dorința de a rămîne singurul stăpîn al lumii. Germania cu puternica ei economie, ordinea și disciplina în muncă, și URSS cu uriașele ei resurse naturale, populația de peste 200 de milioane și întinderea ei pe două continente, plus perspectiva unei posibile alianțe cu China. Pentru americani, o nouă alianță de tipul Pactului Ribbentrop-Molotov trebuia împiedicată cu orice preț. Și de aceea trupele militare americane n-au mai plecat nici azi din Germania. Și de aceea, la Malta, Gorbaciov a fost convins să accepte intrarea în UE și-n NATO a unor țări răsăritene - Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Bulgaria, Croația, urmînd ca, mai tîrziu, să fie invitate și altele, precum Serbia, Albania, Ucraina sau Georgia. Dar Serbia a lăsat-o mai moale cu admiterea: ,,Nu vrem sa ajungem ca România!”. Şi dacă ne gîndim că în aceste ţări urmau să fie instalate baze militare, iată-l pe Putin în situaţia de a privi defilarea trupelor NATO prin Piaţa Roşie. Dar diplomația rusă e mai deșteaptă ca diplomația americană și englezească sau, astfel spus, evreii ruși sînt mai deștepți ca evreii americani și englezi. Drept pentru care, Putin a și ocupat Crimeea, a împărțit în două Georgia și a avertizat Ucraina să nu meargă prea departe cu gluma admiterii în UE și-n NATO, căci va avea parte de un război pustiitor. Ceea ce se și întîmplă de un an și jumătate. Bătălia pentru Ucraina este cruntă. De acolo luau rușii cereale și resurse naturale, oferind în schimb gaze, petrol și curent electric. Dar de acolo furau într-o veselie și băieții lui Biden. De acolo și din România, făcîndu-l pe un avocat de-al lui Trump să exclame că va veni vremea cînd lumea va afla ce nemernici au fost globaliștii lui Biden împreună cu slugile lor Băsescu și Iohannis. Și mijlocul prin care SUA visa să pună mîna pe uriașele păduri din Siberia era Ucraina, unde conducerea țării era asigurată de evreii khazari în frunte cu Zelenski.
Dar conflictul din Ucraina se poate rezuma și în citeva idei principale. ● În mare, acest conflict s-a declanșat între două mari forțe militare, economice și politice: pe de o parte rușii naționaliști, avîndu-l vîrf de lance pe Vladimir Putin, susținut din spate de un grup de oligarhi suveraniști și patrioți - Medvedev, Şoigu, Rogozin, Gherasimov, Lavrov, Patrușev, Narîșkin, Mișustin și alții. Iar pe de altă parte globaliștii în frunte cu multimiliardarii Rockefeller, Rothschild, Morgan, Wartburg, Zuckerberg, oameni de afaceri și bancheri putred de bogați. Ei sînt susținuți de toată Europa occidentală și instituțiile ei - UE și NATO. Toate aceste entități stau sub influența directă a evreilor khazari. Aceste forțe înarmează Ucraina, dar nu direct, să nu-i înfurie pe ruși, ci prin intermediul UE și NATO care oferă bani, armament, asistență diplomatică. UE și NATO oferă, nu vinde, și în felul acesta întreaga Europă, condusă de niste miniștri corupți și incompetenți, s-a trezit mai slăbită ca oricînd, economic și militar, gata să fie călcată în picioare, cînd va fi să fie, și de americani, și de ruși. Faptul că SUA au interzis țărilor europene să mai importe gaz și petrol din Rusia la prețuri convenabile a fost un alt mijloc de a slăbi Europa, dar și de a întări SUA, liberă să-și vîndă gazele de șist la prețuri de cîteva ori mai mari, îmbogățindu-i pe miliardarii americani. ● Prin embargoul impus Rusiei de a mai vinde către Europa materie primă, Rusia n-a ieșit slăbită în nici un fel, întrucît exporturile ei au mers către recent formatul grup BRICS, în frunte cu măreața Chină, întărind-o și întărindu-se. Să mai repet cît de mare este diferența dintre diplomația ruso-chineză și cea americană?
Cine cîștigă din acest război? Cum am mai spus, cîștigă SUA, că își vinde gazul de șist, inferior gazului rusesc. Al doilea, că scapă de armamentul și muniția uzate fizic și moral, dar și de depozitele de hrană ale armatei, vechi de cîteva decenii. SUA mai cîștigă și prin aceea că obligă țările UE și NATO, rămase fară apărare, să cumpere masiv armament american. Printre țările păcălite, se numără, se putea?, și România, prin voința discreționară a slugoiului Iohannis care n-a întrebat Poporul Român dacă vrea să se împrumute ca să-l ajute pe Zelenski să rămînă la putere. Și drept mulțumire, nenorocitul tocmai interzisese folosirea Limbii Române în Ucraina. Și vai de curul lui Iohannis ce urma să pățească, vorba doamnei Chiajna într-un film despre Alexandru Lăpușneanu, necruțător cu vînzătorii de țară. Și încă ceva: acum vreo 20 de ani, Vadim își semna articolele despre corupția din România: ,,Tata-Glonţu”.
Dar cel mai mult cîstigă ruşii. ● Operațiunea Militară a rușilor din Ucraina este începutul unui amplu proces de globalizare a țării lor și implicit, pe termen lung, a întregii omeniri. Deja mulți dintre marii oligarhi ruși, care puseseră mîna pe resursele naturale ale Rusiei și le înstrăinaseră în întreaga lume, să li se șteargă urma, au fost uciși sau împinși la sinucidere. Alții au înfundat pușcăria. ● La începutul conflictului, armata rusă nu era prea bine instruită, de unde și optimismul lui Zelenski cum că îi va rezolva repede pe ruși... Acum situația e alta, de unde și eșecul ucrainienilor în mult sperata contraofensivă de toamnă, coroborat cu refuzul Congresului American de a mai finanța Ucraina, ceea ce reclamă necesitatea impunerii de urgență a tratativelor de pace. ● Ca proiect mai îndepărtat, Rusia preconizează o desprindere de cooperarea cu Occidentul globalist, în perspectiva apropiată a funcționării grupului BRICS. În această privință, iată o expresie nouă, care ar prinde bine și altora: elaborarea unui program de dezvoltare naționalist și suveranist. ● Federația Rusă este continuatoarea fostei URSS, dar fără ideologia iudeo-bolșevică. Noua grupare de la Kremlin a eliminat ateismul științific. Putin se vrea continuatorul țarilor. Biserica Ortodoxă Rusă este sprijinită de stat, nu prigonită. Patriarhul Chiril al Moscovei nu este patriarhul Iulian al nostru. ● Acum, în fruntea țării, se găsesc doar etnici ruși. Au fost cooptați și evrei, dar nu pe funcțiile înalte de conducere. ●Sub bagheta clicii globaliste a lui Iohannis, la noi se poartă o propagandă globalistă criminală și prostească. De ce, sub ministeriatul insignifiantului Marcel Vela, mașinile Poliției Române erau vopsite în galben și bleu, culorile Ucrainei, și s-a renunțat la Tricolor? ● Deși cenzura nu suflă un cuvînt, un conflict major între suveraniști și globaliști stă se explodeze în curînd, dovadă că organizația BRICS prinde contur. Mai rămîne de rezolvat moneda în care se vor face tranzacțiile viitoare, rubla rusească sau yuanul chinezesc, după care se speră că lucrurile vor intra în normal. ● Vînzînd petrol și gaze Chinei, Occidentului și chiar Americii, rușii au dobîndit tehnologie nouă, mai ales în domeniul militar. ● În generozitatea lui, istoricul Corvin Lupu spune, dacă sînteti deștepți, chiar de mîine, nu vă luați după Chirieac, Pouleanu și începeți să cumpărați ruble și yuani. ● Istoria este ciclică și ce se spunea acum două secole, cum că Parisul ar fi putut trăi fără Europa, dar Europa n-ar fi trăit fără Paris, la fel este și astăzi. Rusia, cu uriașele ei resurse naturale, ogivele nucleare, mai multe decît au toate celelalte țări la un loc, și aliați unul și unul, habar n-are de Europa, dar Europa fără gazul, cărbunii și petrolul rusesc, atît de ieftine, dă faliment. ● În pofida campaniei de îndobitocire a populației lumii, mai ales prin mijloacele media, încet-încet, mai toată planeta manifestă repulsie față de globalizare.
● Și Rusia mai are ceva care îi umple de optimism pe adepții suveranismului din toată lumea: dorința de a elimina corupția, drogurile, violența, prostituția și imoralitatea din propria țară; să reintroducă serviciul militar obligatoriu; învățămîntul și asistența medicală gratuite; să schimbe starea psihică a populației otrăvită de programele difuzate pe rețelele de internet.
● Începînd din anul 2014, de cînd a intrat sub influența nefastă a Occidentului, din prietenă, Ucraina a devenit inamica Rusiei. Acceptînd baze militare pe teritoriul ei, din situația de țară-tampon între Occident și estul Europei, așa cum se stabilise la sfîrșitul celui de-al doilea război mondial, Ucraina a devenit rampa de lansare a rachetelor NATO spre Rusia, care, de la înălțimea ei, n-a acceptat un asemenea afront și a trecut la măsuri în consecință. În aproape un deceniu, SUA și Occidentul au jefuit Ucraina de principalele ei resurse. ● Astăzi, Ucraina este o țară depopulată. Cine a putut să fugă, a fugit. Și degeaba speră la o reconstrucție generală, căci nu mai are forță de muncă. ● În repetate rînduri Zelenski a declarat că va face din Ucraina un Israel european, așa cum, pînă la al doilea război, evreii sperau să facă cu România.
● Fără gazul și petrolul rusești, Europa, a fost nevoită să ridice prețul curentului electric, devenind tot mai slăbită, și nu e greu de înțeles unde va duce această politică. SUA vor să țină sub control Europa să nu-i dea prin cap formarea propriei armate, alta decît armata NATO, și nici o apropiere tot mai periculoasă de Rusia și China, cu uriașul lor potențial militar și economic. ● Prosperitatea Occidentului din ultimele două secole s-a datorat, în mare parte, jafului practicat în coloniile din Africa, Asia și America de Sud. Dar acum SUA vor slăbirea Europei cu orice preț. Și au scos din mînecă asul cu invazia săracilor din fostele colonii, care, dacă nu va fi oprită la timp, va fi prăpăd.
Sfîrșit
PAUL SUDITU
14.4 C