Neuropatia
  • 19-06-2023
  • 0 Comentarii
  • 87
  • 0
Neuropatiile se poziționează, în ultimii ani, în centrul cercetărilor efectuate în domeniul medical. Tot mai mulți români suferă de neuropatie – o degradare a țesutului nervos, care împiedică transmiterea de impulsuri nervoase.
În funcție de nervii afectați, întîlnim simptome diverse:
● Nervii sensibili duc informația de la piele spre creier și poartă date legate de temperatură, durere, sensibilitate. Cînd acești nervi sînt atinși, apar simptome precum mîncărime, usturime, sensibilitate la atingere, dureri de mîini sau de picioare, amorțeli. Cele mai multe neuropatii duc la o sensibilitate mărită la atingere.
● Nervii motori leagă sistemul scheletal de creier și coordonează contracturile musculare. Cînd fasciculele nervoase sînt atinse, neuropatia se manifestă prin crampe sau fatigabilitate.
● Nervii autonomi/ sistemul neuro-vegetativ dirijează funcționalitatea organelor interne. La îmbolnăvirea acestor nervi pot să apară probleme în sistemul gastric (în general legate de digestie) și la vezica urinară (lichidul nu se elimină cum trebuie sau jetul are întreruperi sau este foarte slab).
Neuropatiile au mai multe cauze, cea mai des întîlnită fiind diabetul, zahărul fiind răspunzător de distrugerea fasciculelor nervoase. De asemenea, abuzul de alcool, medicamente, boli infecțioase (borelioză), radiații, chimioterapie.
Pentru o bună funcționare a nervilor, vitamina B este esen­-
țială, deoarece, pe lîngă for­marea celulelor de sînge, este, de asemenea, răspunzătoare și
de formarea învelișului mielitic, este vitală în susținerea sistemului hormonal și în formarea neurotransmițătorilor. În practică întîlnim multe situații în care corpul nu poate asimila vitamina B sau alte minerale și vitamine, iar un mare ajutor în acest caz este oferit de terapiile medicinei energo-informaționale. Prin programe special oferite în acest domeniu computerizat, corpul pacientului aflat în terapie transmite energetic informații legate de lipsa unor minerale sau vitamine și reglează energetic asimilarea nutrienților și metabolismul dereglat. Readucerea corpului în balanța energetică, la nivel de celulă, organ, sistem, reprezintă succesul terapiilor.
Mai nou, în terapiile oferite de centrul german DermaVital din București se practică cu mult succes terapia VacuMed Intermitent, folosită de peste 30 de ani în medicina spațială. În condiții de imponderabilitate, circulația sîngelui la nivelul membrelor inferioare s-ar face cu mare dificultate dacă nu s-ar folosi această terapie o dată la 10 ore. Aplicația constă într-o alternanță ritmică de presiune negativă și pozitivă asupra membrelor inferioare. A nu se confunda cu presoterapia, des întîlnită în centrele de recuperare sau remodelare corporală.
Prin terapia VacuMed se obține un joc de presiune asupra vaselor sanguine, cu modificare ritmică de calibru, avînd drept consecință efecte vasodilatatoare și stimulatoare asupra schimburilor de oxigen și nutrienți, deschide noi căi vasculare și îmbunătățește drenarea limfei și circulația venoasă. Atrage mai mult sînge în partea inferioară a corpului, pentru ca în faza pozitivă sîngele din partea inferioară a corpului să fie pompat eficient spre partea superioară.
VacuMed este recomandat în afecțiuni vasculare periferice, arterite, insuficiență circulatore venoasă, limfedem; grăbește vindecarea rănilor, ulcerelor varicoase din cauze diabetice. Este foarte util în toate afecțiunile ortopedice postraumatice (fracturi, entorse, luxații, rupturi de ligamente sau musculare, recuperare după protezare de șold sau genunchi). În medicina sportivă, este folosit în scop profilactic, recuperator.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite