Nemernicii pe care i-ați votat
  • 03-02-2021
  • 2 Comentarii
  • 1193
  • 12

Opt români au murit arși de vii în spital, locul în care, teoretic, orice om ar trebui să se simtă în siguranță. În fond, spitalul este ultima redută a vieții în fața morții, spațiu în care, de obicei, oamenii revin la viață, nu sînt împinși spre moarte.

Incendiul de la Institutul ,,Matei Balș” nu este primul caz de acest gen. Se pare că sîntem singura țară europeană în care, în ultimii 11 ani, au avut loc trei accidente absolut catastrofale în spitale, nou-născuți și adulți sfîrșind arși de vii. Cei care nu uită așa, de pe o zi de alta, știu că, începînd din anul 2009, PDL-ul lui Traian Băsescu (același ca și PNL-ul lui Iohannis) a început o luptă dură cu spitalele din România. Au fost închise, transformate în ruine zeci, dacă nu chiar sute de spitale, pentru că guvernanții nu au vrut să aloce bani de la buget pentru a mări salariile medicilor și personalului medical, fiind ocupați mai degrabă să își umple buzunarele și să înstrăineze tot ce se putea.

Guvernarea Băsescu a fost nocivă, toxică, catastrofală pentru sistemul medical din România. Politica acestor borfași, în frunte cu acest nemernic, a distrus în mare parte sistemul de sănătate din România. Și, pentru că românii nu se satură să se umilească și să voteze nemernicii, hoții, în 2014 la Cotroceni s-a instalat un individ pe lîngă care Băsescu pare mic copil. Nu voi trece în revistă ghinioanele pe care le-a adus României, dar realegerea lui în 2019 îmi spune doar că românii sînt analfabeți funcțional din punct de vedere politic, nu înțeleg ce se întîmplă cu ei și cu țara lor, că puțin le pasă de cei care o jefuiesc, atîta vreme cît ei au o pîine pe masă. Prostia lor, generată de trădarea în masă a clasei politice, a provocat nivelul de avarie al sistemului medical. Aleșii neamului sînt, de fapt, expresia majorității unei minorități.

Pe Iohannis nu îl interesează absolut deloc această țară. În 2024, cînd mandatul i se va încheia, va pleca în Germania sau în SUA, unde se va stabili, România rămînînd un loc întunecat aflat undeva pe harta Europei, o țară în care firmanele se oferă gratis la intrare, dar, pentru a ieși trebuie să distrugi tot ce poți. Nu știu cît a costat firmanul de domnie al lui Băsescu și nici al lui Iohannis, dar se pare că pentru ei a meritat din plin. Sau, poate că timpul le va arăta că nu.

D.A. 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite