NATO va trimite forțe suplimentare în Europa de Est
  • 24-01-2022
  • 0 Comentarii
  • 167
  • 0

NATO își va consolida prezența militară în Europa de Est și va trimite trupe și nave suplimentare din forțele aeriene și Marină în Bulgaria și Marea Baltică. Declarația a fost publicată pe site-ul oficial al alianței. Organizația intenționează să își consolideze prezența militară cu Danemarca, care a trimis o fregată și patru avioane de luptă F-16 în Lituania, în Marea Baltică, și Spania, care ia în considerare trimiterea de forțe suplimentare în Bulgaria.
Franța și Țările de Jos și-au exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a trimite un contingent militar în Bulgaria în aprilie 2022, după ce au pus în alertă forțele maritime și terestre din cadrul Forței de reacție rapidă a NATO. Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, s-a adresat aliaților NATO, într-o declarație. „Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a situației, inclusiv prin consolidarea apărării noastre colective”.
Creșterea prezenței militare a NATO este asociată cu declarațiile oficialilor americani și UE cu privire la creșterea numărului de forțe armate ruse în jurul granițelor Ucrainei. Astfel, alianța speră să întărească apărarea colectivă în cazul unei escaladări a conflictului.
Pe 24 ianuarie, a devenit cunoscut faptul că secretarul de stat american Anthony Blinken va discuta despre „amenințarea escaladării militare” dintre Rusia și Ucraina în timpul vizitei sale în Europa. În urma întîlnirii, miniștrii vor face un anunț public în care vor afirma că „orice agresiune militară ulterioară a Rusiei împotriva Ucrainei va avea consecințe uriașe” pentru Moscova.
N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite