NATO s-a aflat într-o „situație de război”
  • 02-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 234
  • 2

Numărul de pacienți cu coronavirus este în creștere în forțele Aliate, exercițiile planificate sunt înghețate, NATO s-a aflat într-o situație asemănătoare cu un război. Care va fi viitorul Alianței Nord-Atlantice?

Potrivit publicației poloneze wPolityce, Departamentul Apărării al SUA a ordonat armatei să se abțină de la participarea la exerciții, ceea ce echivalează cu înghețarea Defense-Europa 2020. Epidemia a determinat, de asemenea, incetarea exercițiilor NATO Cold Response 2020, deoarece 1.300 de persoane erau deja bolnave în armata norvegiană.

După pandemie, Alianța se va confrunta cu reticența țărilor de a crește cheltuielile cu armamentul și reducerile bugetare, iar în America vor începe să vorbească mai sonor că europenii ar trebui să își asume apărarea Europei.

Experții preconizează, de asemenea, că țările individuale NATO vor începe să își consolideze frontierele, temându-se de un aflux de migranți, iar solidaritatea, care este menționată pe scurt în articolul al cincilea din Tratatul de la Washington, „va fi supusă unei eroziuni ulterioare”.

Pentru a menține pregătirea în luptă, comanda Alianței va trebui să își revizuiască serios planurile strategice și nu numai că o discuție serioasă se va derula înainte de următorul summit, dar ar trebui să se desfășoare pregătirile pentru schimbări profunde, se arata in articol.

 

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite