NATO a anunțat începerea exercițiilor militare in Europa
  • 15-05-2020
  • 0 Comentarii
  • 861
  • 4

Forțele armate ale SUA și aliații lor încep, in iunie, exerciții militare pe scară largă în Europa. Potrivit experților, SUA și NATO vor să arate ca epidemia de coronavirus nu afecteaza  statutul de forță militară mondială.

Initial, pentru luna mai au fost stabilite manevrele NATO Defender of Europe care implică 20.000 de militari din 30 de țări. Era planificat ca pentru prima dată în ultimele decenii, mii de soldati și sute de unități de arme de atac să fie transferate din Statele Unite către granițele Rusiei.

Pandemia COVID 19 a forțat Alianța să amâne aceste exerciții. Îmbunătățirea situației epidemiologice din Europa de Est a condus la efectuarea de manevre militare în Polonia, luna viitoare. În parte, ei vor repeta scenariul Defender of Europe.

Exercițiile „Spiritul Alianței” vor începe în Polonia pe 5 iunie și vor continua până pe 19 iunie. Sunt implicați 6 mii de militari: 4 mii de militari americani și 2 mii de polonezi.

Potrivit Pentagonului, Divizia 1 Cavalerie, Brigada 2 Armată Combatată și Brigada Aviația 3 Combate a Diviziei 3 Infanterie vor fi transferate în Europa. Trupele vor fi transferate din Statele Unite prin aer și pe mare.

Se cunoaste că a 10-a armată de apărare antiracheta și a 41-a brigadă de artilerie de câmp vor participa la exerciții în regiunea baltică, în timp ce a 173-a brigadă aeriană, cu sediul in Italia, are planificate  operațiuni aeriene în Balcani și în regiunea Mării Negre.

Pentagonul nu este ingrijorat de faptul că transferul a mii de trupe într-o regiune instabilă din punct de vedere epidemiologic poate duce la o creștere a bolii în rândurile armatei americane. Cazuri similare au fost deja înregistrate pe navele marinei americane, în special, pe portavionul Theodore Roosevelt.

Aceste exerciții, conform planului operațional de antrenament de luptă al armatei SUA și al forțelor NATO, sunt realizate, având în vedere că există o anumită reducere a nivelului de pericol infecțios.

N.K.

 

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite