Naționalism de bodegă
  • 29-09-2020
  • 0 Comentarii
  • 446
  • 2

Ne dăm seama cît de puțini sînt cei dispuși să lupte pentru România atunci cînd ne aflăm în preajma alegerilor și cînd îi ,,dezbrăcăm” de hainele minciunii pe cei care promovează naționalismul sau patriotismul, după caz. Pentru că sînt mulți cei care nu pronunță termenul ,,naționalism” pentru că ,,le miroase” și se fălesc cu patriotismul.

Sîntem în an electoral. Duminica tre­cută au fost alegerile locale. Au candidat cîțiva așa-ziși naționaliști, sprijiniți de cei interesați direct de acest proces, și de mulți naivi care i-au girat prin vot pentru că nu au capacitatea să facă diferența între unul care vrea să se bată pentru țară și unul care se bate pentru el însuși și pentru grupul de interese din spatele lui.

Au participat la alegeri, așadar, cîteva partide așa-zis naționaliste. Toate procentele lor însumate nu depășesc 2%, și asta nu pentru că în România nu ar mai exista oameni care să voteze patrioți, ci pentru că mulți au început să deosebească minciuna de adevăr, naționalismul autentic de cel de fațadă.

Avem, așadar, un fost partid naționalist, care a fost cîndva în Parlament, condus de un om politic cunoscut, care dă rateuri după rateuri, pentru că în structurile de conducere se află oportuniști sau indivizi care se ,,adaptează” ușor, pozînd în apărători ai națiunii. Mai avem un alt partid – înstelat după părerea mea – care și-a aruncat în arenă două, trei imagini feminine în spatele cărora se ascund băieții cu grade. Ei bine, nici ei nu vor face mare lucru, și asta pentru că exponenții lor răspîndesc un mesaj extrem de confuz în zona online, lăsînd în urmă nu doar o imensă incertitudine, ci și o lipsă totală de mesaj. Mai avem un partid care și-a parcat autocarul colantat în cromatica celor iubitori de metale prețioase în Piața Victoriei, și care inventează fel și fel de zvonuri doar, doar va intra în grațiile publicului. Și ei vor da chix, așa cum o vor face și precedenții. Românii și-au dat seama că sînt falși, așa că se vor reorienta fie spre propriul lor crez, fie spre alte partide sau candidați independenți. Dar nu vor valida cu votul lor minciuna pe care cele trei partide o promovează, laolaltă cu restul partidelor parlamentare care ne-au adus în prăpastia deznădejdii.

Alegerile locale constituie un soi de repetiție înainte de cele generale de pe 6 decembrie. Vom vedea atunci dacă românii vor alege să acorde credit reprezentanților unor minorități, sau vor penaliza falsitatea și minciuna celor care pozează în ceea ce nu sînt.

Naționalismul este un sentiment mult prea prețios, prea valoros și de neînlocuit pentru ca un popor să încapă pe mîna unor bandiți. Sper ca românul să înțeleagă că ridicarea lui din genunchi se va face cu naționaliștii autentici, nu cu lupii îmbrăcați în blană de oaie prezentați puțin mai sus.


Tano

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite