Misterul Lupilor Daci sau cum poate renaște România
  • 21-07-2020
  • 90 Comentarii
  • 132056
  • 1148

De ceva timp, în zona social-media circulă o știre despre o grupare ce are drept obiectiv stoparea defrișărilor, dar și îndreptarea unor mici erori judiciare în acest domeniu. Recunosc că pînă la ora la care scriu aceste rînduri am încercat să găsesc cîteva răspunsuri, eventual chiar să am un contact cu cei care formează ,,haita”, dar m-am lovit de un zid impenetrabil, fapt oarecum firesc. Este evident că în acest moment, o recunoaștere oficială de către guvernanți, fie prin organismele de forță, fie prin reprezentanții puterii, ar valida existența unui grup de persoane care, fără radicalism și în limitele unui bun simț extrem de bine echilibrat, au decis să își ia soarta în propriile mîini și, prin acțiuni punctuale, să îi convingă pe cei care au legea de partea lor, să ia măsuri corecte în ceea ce privește România. Și ne referim aici nu doar la a proteja pădurile sau la a convinge Justiția să își facă datoria independent, nu ca acum, în slujba unor interese. Cred că membrii Lupilor Daci își doresc mult mai mult decît atît – își doresc o Românie suverană, prosperă, independentă. Eu, cel puțin, asta înțeleg din mesajele care apar în zona online și care, cel puțin deocamdată, nu sînt preluate de nici un fel de mass-media din România. Lucru explicabil, așa cum am spus. Cred că un comunicat al SRI, cel mai mare incubator de informații din țară – mai ales cînd e vorba de români – ar face lumină în acest caz. Un lucru este cert: pentru a întreprinde astfel de acțiuni mișto, dar situate la limita legii, este nevoie de o atenție sporită și de un mod de operare protejat. Nu știm încă ce au declarat autorităților tăietorii de lemne sau complicii lor, dar am convingerea că există un dosar deschis în această speță, cel puțin la IPJ Maramureș, dar care încă nu este public. Și este de înțeles această secretomanie: o astfel de informație ar aduce deservicii majore actualei clase politice, dar și SRI, care nu doar că au dat greș în activitatea de protejare a pădurilor și a României în ansamblu, dar se pare că nici nu își doresc o schimbare a atitudinii pe care o au față de români.

Cei mai probabil, dacă e să analizăm modul de operare al Serviciilor, se vor inventa diverse fapte reprobabile pe care Lupii Daci, chipurile, le comit, astfel încît atunci cînd vor fi făcute publice, românii se vor poziționa împotriva Lupilor, devenind refractari la o eventuală adeziune la o astfel de mișcare. Acest modus operandi poartă marca celor care conduc lumea, și se va concretiza dacă Lupii vor deveni un pericol la adresa Sistemului. Deocamdată, prin tăcerea afișată, Sistemul nu îi ia în serios pe cei care au decis să lupte și să apere pădurile. Nu știm dacă asta e bine sau rău, dar putem croșeta pe acest subiect. Pe de o parte, dacă vor fi lăsați în pace, Lupii vor căpăta curaj, și poate că vor comite greșeli, fapt care îi va duce în fața justiției – chiar dacă aperi pădurea, nu ai voie să legi de copaci șoferii camioanelor, de exemplu. Pe de altă parte, faptul că Sistemul nu se implică poate indica prezența, în interior, a unor persoane care aprobă tacit astfel de acțiuni și, automat, într-un fel sau altul, îi încurajează pe Lupi să devină o forță în România. În fapt, am convingerea că, exceptîndu-i pe cei din fruntea Sistemului, cei din interior își doresc ca România să fie, totuși, un stat puternic.

Lupii Daci își fac simțită prezența în această țară fie pe internet, fie în teren. Cred că pot fi un exemplu de verticalitate, atît timp cît mesajul este unul singur: vrem o țară normală, un stat prosper, fără abuzuri și fără să ne vindem resursele. Vrem o țară pe care să o lăsăm copiilor noștri cel puțin la fel de frumoasă precum am preluat-o noi de la strămoșii noștri, fie că sînt daci, fie romani. Cu un astfel de mesaj, eventual cu probe clare ale acțiunilor lor, ei vor căpăta simpatie și chiar adeziuni din partea populației nemulțumite de parcursul țării noastre. Desigur, sînt convins că, printre cei care vor adera se vor afla și ofițeri acoperiți, pentru că, în fond, cam asta este menirea lor – a se infiltra, a afla, a captura și, în final, a controla o astfel de mișcare.

Fie că este un mit, fie un adevăr, fie că vorbim de o renaștere a dorinței de verticalitate a românilor, este clar că Lupii Daci sînt cei care pot pune umărul la renașterea sentimentului patriotic în România. Eu le doresc să fie înțelepți, nu foarte radicali, să fie drepți, să se gîndească mereu la nivelul următor și să nu se epuizeze în activități punctuale cînd întreaga națiune așteaptă un semnal al renașterii. Un lucru este, însă, foarte clar: statul are o problemă serioasă pe care, într-un fel sau altul, trebuie să o rezolve în favoarea românilor, pentru că, dacă Lupii de azi sînt doar o grupare, e posibil ca în viitor ei să devină o Haită mult mai greu de gestionat.


TANO

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite