Ministerul Apărării din Armenia a anunțat schimbări în Karabah
  • 28-10-2020
  • 0 Comentarii
  • 327
  • 1

Natura luptelor din Nagorno-Karabakh se schimbă, Azerbaidjanul își pierde avantajul. Bătălii dificile se desfășoară în munți, păduri și chei. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unui briefing de către reprezentantul oficial al Ministerului Apărării din Armenia, Artsrun Hovhannisyan.

„Inamicul își pierde imensul avantaj numeric, avantajul tehnologic. Acest lucru se datorează diferiților factori: terenul, îmbunătățirea abilităților noastre, experiență ”, a spus Hovhannisyan. Potrivit acestuia, după operațiuni reușite pe teren plat, trupele azere au încercat să câștige stăpânirea în munți și păduri, dar în acest moment au loc ciocniri dificile.

Reprezentantul departamentului militar a adăugat că atacurile lui Baku sunt respinse. Operațiunile de găsire și neutralizare a grupurilor de sabotaj continuă, de asemenea, dintre care unele au fost deja neutralizate. „Frontul a fost format de-a lungul râului Vorotan, astăzi inamicul, folosind drone și artilerie, a încercat să atace în direcția Berdzor (Lachin), precum și spre sud și să se apropie de granița cu Armenia”, a spus Hovhannisyan.

Anterior, prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a anunțat pregătirea unui contraatac în Nagorno-Karabakh. Potrivit politicianului, răspunsul lui Erevan „va avea un efect zdrobitor”. El a subliniat, de asemenea, că oamenii din Karabah și armenii vor lupta pentru fiecare milimetru de pământ.

Ciocnirile armate din Nagorno-Karabakh au început pe 27 septembrie. Azerbaidjanul a raportat că forțele armene au tras asupra pozițiilor și așezărilor sale de pe linia de contact și au anunțat o contraofensivă. La rândul său, Armenia a acuzat armata azeră de atacul asupra Karabahului. Potrivit unor rapoarte neoficiale din presă, Turcia participă la ostilitățile din partea Azerbaidjanului. Baku și Ankara neagă acest fapt, dar recunosc că sunt aliați.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite