Militarii americani din Siria s-au îndreptat spre frontiera cu Irak
  • 09-01-2020
  • 0 Comentarii
  • 484
  • 1

Armata americană a părăsit bazele din nord-estul Siriei în direcția graniței cu Irak. Se precizează că aproximativ 40 de camioane cu echipament militar au părăsit baza Khorab-Jeyr din provincia Hasek. Alte 50 de camioane au plecat de la baza din orașul Shaddadi spre graniță. Se crede că aceste acțiuni sunt pregătiri pentru „retragerea definitivă a forțelor de ocupație”, dar aceste informații nu sunt confirmate.

În noaptea de 8 ianuarie, Iranul a lansat un atac cu rachete asupra instalațiilor militare americane din Irak. Acesta a fost un răspuns la moartea generalului Kassem Suleimani, comandantul forțelor speciale Al-Quds. Operațiunea a fost numită „Martyr Suleymani”.

Experți, inclusiv de la Institutul Middlebury pentru Studii Internaționale, au declarat că Iranul a lansat rachete Qiam-1 și Fateh-110 catre bazele SUA. S-a menționat că Qiam-1 iranian (o versiune modernizată a rachetelor Scud utilizate în timpul războiului din Golful Persic din 1990-1991) a fost alimentat cu combustibil lichid și a primit un nou sistem de ghidare. Rachete Fateh-110 sunt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. (SANA)

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite