Medicina energo-informațională – calea spre însănătoșire
  • 09-05-2022
  • 0 Comentarii
  • 388
  • 0

Fizica cuantică stă la baza tuturor studiilor de neurobiologie din lume, fiind o fizică modernă, care analizează capacitatea materiei de a emite informații. Trăim într-o perioadă a tehnologiei informatice care ne pune la dispoziție posibilități nevisate în urmă cu cîțiva ani. Medicina energo-informațională tratează omul în integralitate: suflet, corp și spirit. Capacitatea de autovindecare a organismului nu este un secret, ci o corelare complexă între psihic, sistemul imunitar și corp.
Afecțiunile emoționale ne pot îmbolnăvi, fiind cunoscut faptul că stresul declanșează debusolări în sistemul circulator, cardiac și imunitar, în metabolism și, astfel, intensifică durerile. Însuși Hipocrate spunea la vremea lui că antrenamentul psihicului trebuie integrat în sistemul de sănătate.
Medicina altenativă energo-informațională încearcă
să ajute pacientul să își focuseze evoluția bolii prin conștiință, fără a apela exclusiv la medicamente. De exemplu, cardiologul american Herbert Benson a observat, încă din anii ʼ70, faptul că valorile tensiunii arteriale pot fi modificate prin meditație. În aceeași perioadă, biologul molecular Jean Habat Zinn, de la Universitatea din Massachusetts, observa într-un studiu importanța meditației în tratarea bolilor cronice (psoriazis, depresie, dureri). Astăzi știm faptul că, dacă organismul este adus în echilibru energetic și autoreglat, meditația are efectele scontate. Un alt cardiolog de seamă susține că, inclusiv în cazul bolnavilor cardio-vasculari, arterele defecte se pot reface prin meditație. Printre pacienții săi se numără și fostul președinte american, Bill Clinton. De asemenea, tehnica meditației s-a dovedit a fi foarte eficientă
și în cazul celor ce suferă de cancer de prostată,
Susan Lutgendorf, psiho-neuro-imunolog la Univer­sitatea din Iowa arătînd că orice stadiu de cancer poate fi ameliorat.
Stresul este menționat în toate studiile de specialitate pentru faptul că susține și mărește dezvoltarea celulelor cancerigene, scurtînd, astfel, viața. Blocajele emoționale joacă un rol major în sănătatea noastră, deoarece stopează cursul energetic în organism, fiind una dintre cauzele principale ale îmbolnăvirilor.
Tratamentele oferite de medicina energo-infor­mațională se axează pe cauză, nu pe simptom. Focusul este pus pe readucerea organului bolnav în echilibrul propriu și conectarea lui energetică la metabolismul general al corpului. Bolile cronice indică sistemele care nu mai funcționează în corp. Printre exemple putem aminti faptul că energia corpului este dereglată, că există o disbalanță a mineralelor corpului și un blocaj în sistemul de autoreglare sau poate prezența unui haos energetic în metabolismul mitohondriilor (uzina energetică a corpului).    
În urmă cu 75 de ani, dr. Bach, inventatorul ,,Terapiei Florilor”, spunea că ,,medicul viitorului trebuie să urmărească în tratament două aspecte: 1. Să îi explice pacientului cît mai clar problema de sănătate pe care o are și să îl învețe cum trebuie să își mențină o stare de sănătate satisfăcătoare; 2. Să stăpînească legile psihicului și să cunoască conflictul dintre suflet și personalitatea pacientului, recomandîndu-i, totodată, remediul care îi poate întări trupul și liniști spiritul”.
Frica și atacurile de panică ne fac viața un coșmar, ne răpesc bucuria de a trăi și blochează procesele fiziologice de reglare a corpului.  Medicina energo-informațională este medicina viitorului, avînd la bază fizica cuantică, ce analizează procesele fiziologice din corp aflate în permanentă interacțiune. O medicină care se focusează în tratamentele oferite pe readucerea organismului în propria balanță și pe refacerea comunicării energetice la nivel de celulă, organ, sistem.   Terapiile sînt destinate atît copiilor, cît și adulților, indiferent de vîrstă, administrarea medicamentelor de sinteză nefiind obligatorie.
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite