Media: SUA au relocat bombardiere strategice din insula Guam
  • 21-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 223
  • 2

Potrivit ziarului Sankei, bazele SUA se aflau în zona impactului potențial al rachetelor chineze de rază medie.

Forțele americane au desfășurat bombardiere strategice B-52 din Insula Guam în Oceanul Pacific și le-au mutat în baza Dakota de Nord. Acest lucru a fost făcut pentru a scoate aceste avioane dintr-un potențial atac din China și pentru a le folosi mai flexibil în planurile globale ale Washingtonului, a informat luni ziarul japonez Sankei citând comanda Forței Aeriene a SUA.

Conform publicației, cinci B-52 au părăsit baza Forței Aeriene Andersen pe Insula Guam pe 16 aprilie și au ajuns la baza Minot din Dakota de Nord. Bombardierele strategice B-52, B-1 și B-2 au fost desfășurate la rândul lor pe Guam din 2004 ca parte a unei politici de presiune asupra Chinei și RPDC. De acolo, au făcut, în special, zboruri către zona Peninsulei Coreene pentru a demonstra puterea militară a SUA către Pyongyang.

Cu toate acestea, bazele pe Guam, notează Sankei, se găsesc acum în zona de atac posibil a rachetelor chineze de rază medie. În astfel de circumstanțe, s-a decis transferul tuturor bombardierelor în Statele Unite. În același timp, scrie ziarul, Pentagonul nu exclude un nou transfer temporar al unor astfel de aeronave către Guam.

Între octombrie 2024 și martie 2025, Statele Unite intenționează să înceapă o relocare parțială a Corpului marin în Guam din sudul insulei japoneze Okinawa. Se planifică relocarea a aproximativ 5 mii din cele 19 mii de pușcași aflați în Japonia. Transferul lor este destinat să reducă contingentul din Okinawa, unde mai mult de 70% din suprafața instalațiilor militare americane din țară este concentrată.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite