Media: Marea Britanie devine anti-lider pandemic în Europa
  • 17-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 277
  • 2

În zilele următoare, Marea Britanie se va transforma în cea mai afectată țară din Europa, pandemia de coronavirus Covid-19. Motivul pentru aceasta a fost reacția tardivă a autorităților Regatului Unit, care nu au luat măsuri timpurii pentru a preveni răspândirea infecției, consemneaza agenția de știri turcească, Anadolu.

La mijlocul lunii aprilie, cel mai mare număr de decese cauzate de Covid-19 pe continentul european sunt înregistrate în Italia și Spania. Între timp, numărul infecțiilor în aceste țări scade treptat, în timp ce în Marea Britanie și Franța, ratele infectiilor cresc rapid.

Statisticile de mortalitate Covid-19 din ultimele 10 zile în Marea Britanie sunt deprimante: 786, 938, 881, 980, 917, 737, 717, 778, 761 și 861. Conform prognozelor medicale, mortalitatea datorată coronavirusului în Regatul Unit va continua să creasca. Potrivit experților, Marea Britanie este cea care va deveni în curând centrul unei pandemii în Europa.

Conform datelor oficiale din 16 aprilie, 13729 de persoane au murit deja din cauza Covid-19 în țară, au fost înregistrate peste 103 mii de cazuri de infecție. Conform prognozelor, până la sfârșitul lunii numai în spitalele britanice, numărul morților va crește până la 20 de mii. Autoritățile țării încă nu iau în considerare numărul de decese în afara spitalelor în statisticile oficiale. Astfel, după cum observa observatorii, ei încearcă să reducă statisticile mortalității din coronavirus .

Chris Whitty, consilierul medical principal al guvernului britanic, a declarat că probabil s-a atins un vârf pandemic în regat, dar că numărul morților poate crește în viitor.

Autoritățile britanice au precizat că este prematur să se relaxeze condițiile de carantină. Guvernul lui Boris Johnson , care, prin propria sa internare, săptămâna trecută abia a depășit o formă severă a bolii după ce a fost infectat cu coronavirus, a sugerat prelungirea termenului de măsuri restrictive până la 5 mai.

Trebuie menționat că, în Turcia însăși, situația cu rata de răspândire a coronavirusului nu este de asemenea încurajatoare. Țara a ajuns la un număr de trei cifre de creștere zilnică a numărului de decese. Conform datelor recente, aproape 69.400 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate în Turcia, 1.518 pacienți diagnosticați cu Covid-19 au murit.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite