Medalie omagială pentru politicienii corupţi
  • 26-04-2017
  • 0 Comentarii
  • 330
  • 1

Parlamentul României intenţionează să suplimenteze lotul de medalii omagiale pe care un preşedinte îl poate oferi, prin instituirea distincţiei „Crin Halaicu“ în grad de cavaler.

„Această medalie se va acorda tuturor politicienilor corupţi şi foarte bogaţi, care au trăit toată viaţa din salariile de la stat, şi care reuşesc să iasă din politică fără să aibă nici un stres legal“, a declarat Merişor Vlască, iniţiatorul acestui proiect de lege.

Medalia va fi din aur de 24 de carate şi va avea inscripţionat profilul maestrului Halaicu, avînd pe fundal schiţa conacului în care trăieşte, iar pe margine va fi brodat, cu litere de diamant, textul „cinstiţi şi puri sînt cei neprinşi“.

Medalia vine la pachet cu un set de avantaje pentru cei care o primesc. Printre ele enumerăm un sarcofag din aur, unde să fie îngropaţi, o ladă plină cu dosare ale celor care ar putea să îi acuze vreodată de ceva, precum şi un post de lector la Institutul de Înalte Studii Politice, secţia „Cum să scapi nepedepsit şi să rămîi cu banii“, destinată tinerilor politicieni.

Decizia de introducere a acestei medalii în panoplia Statului Român a fost întîmpinată cu mari emoţii atît de politicieni, cît şi de către cel care îi oferă, cu modestie, numele, Crin Halaicu, acesta exclamînd în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un îndemn extrem de încurajator: „Vedeţi că se poate!?“.

D.A.


Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite