Mass-media turcă: Rusia este pregătită pentru război
  • 26-07-2020
  • 3 Comentarii
  • 3116
  • 17

Exercițiile militare pe scară largă ale Rusiei, cu participarea a 150 de mii de militari, au fost privite în Occident drept un act de intimidare, scrie ediția turcă a publicatiei Haber7.

Exercițiile, care au început pe 17 iulie, au provocat o mare rezonanță în mass-media occidentală, notează ziarul. Într-o serie de publicații, acestea au fost numite înfricoșătoare și au amintit de tensiunea din relațiile dintre Federația Rusă și Statele Unite. În ultimele luni, au existat rapoarte periodice privind interceptările reciproce ale aeronavelor de recunoaștere în apropierea granițelor celor două țări.

„Exercițiul gigantic al Rusiei este considerat o modalitate de a spune SUA și aliaților săi occidentali: Suntem pregătiți pentru război! Astfel, Moscova și-a amenințat adversarii cu puterea sa militară ”, cred autorii articolului.

Pe 17 iulie, ministrul apărării rus, Serghei Shoigu, a anunțat o verificare surpriză a trupelor districtelor militare din sudul și vestul Rusiei, forțele aeriene și marinele flotelor Nord și Pacific. Au participat aproximativ 150 de mii de militari, 400 de aeronave, peste 26 de mii de unități de arme și echipamente militare, peste 100 de nave și nave de sprijin.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite